Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
tak dneska vzali naší dcerku do školky
měla jsem z toho takovou radost, že jsem rozhodnutí podepsala a ani si ho nepřečetla
a teď na to koukám a píše se tam: ředitelka školky rozhodla takto: …se od 09/2010 přijímá k předšk. vzdělávání v mat. škole a stanoví délku jeho zkušebního pobytu v mat. škole na dobu 3měsíců.........vzhledem k určitým obavám ředitelky o dostatečné rozumové a tělesné vyzrálosti dítěte k přešk. vzdělávání rozhodla řediteka tak, jak je uvedeno výše. ..... CO TO JAKO JE???
ptala jsem se kamádky jestli to tam mají napsáno taky, ikdyž chodí na jinou školku a prý nemají. To znamená, jako že pokud by NEBYLA vyzrálá (počurávala se akňourala po mamince-což nedělá) tak ji vyšoupnou, nebo pokud by vyzrálá BYLA a nelíbyla by se jim, tak ji taky můžou po dobu zěch 3 měsíců vyšoupnot, nebo pokud bych otěhotněla, tak ji taky můžou vyšoupnout? nebo to vůbec nic neznamená? vždyť ta ředitelka to moje dítě vživotě neviděla a ani v posudku od mudr. se nic nepíše…plašim nebo jak to vlastně funguje??
Možná jsem to napsala dost zmateně, ale nějak v tom plavu, má stím někdo zkušenost?? díky ![]()
no mi máme taky zkušební dobu(podle mě snadná cesta jak se zbavit "problémových " dětí a tak -pěkná svinárna)mám z toho strach jak mi ho vyhodí můžu dát rovnou výpověd.Akorát tam teda nemám ty rozumový a duševní schopnosti…
My jsme měli něco podobného a na první schůzce s rodiči nám paní ředitelka řekla, že je to pro případ, kdyby dítě opravdu nebylo vyzrálé na to chodit do školky. A že se jim snad ještě nestalo, že by takto někoho „vyhodili“. Já bych se toho nebála, i když samozřejmě chápu, jak to vnímáte (taky jsem měla obavy - nastupovala jsem do nové práce). Ale třeba u Anežky byl chlapeček, který plakal určitě dýl než byly ty dva zvykací týdny, a taky se ho nezbavili.
no připadá mi to celý ujetý…kamarádčiný známý právě takhle syna ze školky vyřadily-protože se párkrát počural- ale tak snad je jasný a ty děcka jsou ještě malý, že se počurat můžou- to přece neni důvod k vyhazovu, ne?
to je nějaký nedomyšlený.
jenom by mě jako zajímalo jestli ti pak dají papír ,že máš nevyzrálé dítě na školkový pobyt a proto ti ho vyhodili? Vždyt vždycky můžeš zajít k psychologovi ,aby ti to dítě vyšetřil.Myslíte,že by ho pak vzali nazpátek ?
Dobrá otázka
asi vzali ale já bych ho tam asi už zpátky nedala- aby naněj třeba kvuli tomu nebyli hnusní a tak…Jen byxch jim to přinesla ukázat a zeptat se proč vlastně
to mě by nejspíš nic jinýho nezbylo ,nejspíš začnu šetřit na „sponzorskej dar“
třeba to tam mají i kvůli tomu ![]()
Já myslím, že to tam mají hlavně proto, aby to měli podložený, kdyby byl nějaký větší problém. Dělala jsem ve školství a vím, že co není podepsané od rodičů, to může být problém. Kolikrát mi bylo až trapně, co všechno jsem dávala rodičům podepsat, ale bohužel mám i jisté špatné zkušenosti s tím, když jsem něco podepsané neměla.
Naše školka zkouškový období nemá, ale vedlejší školka má a docela jsem v září koukala. Ale neslyšela jsem, že by někoho vyloučili. Určitě by nemohli malou vyloučit třeba proto, že si těhulka. Kolik dceři je? Třeba jí nebudou v září ještě 3 roky a tím se jistí, co by kdyby… Ale padlý na hlavu to teda je ![]()
Slyším o tom porpvé, ale nepřipadá mi to nelogické. Školka se prostě jistí. Kdyby se zjisilo, že dítě je opravdu nevyzrálé, počurává se, neumí se oblékat, neumí se samo najíst apod…, kdyby prostě nastal nějaký větší problém, tak se tímto školky jistí a připadá mi to rozumné.
Na druhou stranu bych se na tvém místě nebála, pokud víš, že u vás je vše v pořádku. Bezdůvodně ti dítě ze školky nevyrazí, když bude vše v pohodě. A kdyby nebylo, tak můžeš zajít k odborníkovi, který by dítě vyšetřil.
Taky jsem učitelka a taky jsem kolikrát musela dávat podepsat rodičům šílenosti. Ale kdybych to neudělala a něco se pak stalo, tak kdo by měl probém? Já.
Zkus se té ředitelky zeptat a narovinu jí říct, že tě to zarazilo a překvapilo. Určitě ti to vysvětlí.
Na druhou stranu se mi nelíbí, že vás neupozornila na to, co podepisujete. ALe asi předpokládá, že jste dospělí a svéprávní lidé, a že než něco podepíšete, tak si to předtím přečtete. Tím se jí nechci zastávat, jen chci říct, že bych nepodepsala nic, co bych si předtím nepřečetla.
Mohla ses zepat rovnou na místě, co to má znamenat. ALe chápu na druhou stranu, žes byla ráda, že ti dítě do školky vzali, tak jsi prostě v euforii byla schopna podepsat cokoli ![]()
Ale já bych nepanikařila. Ber to jako preventivní opatření, které se vás určitě týkat nebude ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.