Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Víš jak, jeho miminko to není, tak ho to tak nebere. ![]()
Spousta dr., kteří nemají v ordinaci UTZ, zvou až kolem 10. - 12. tt, kdy už je to jasné i z pohmatového vyšetření, předtím max. sestra vezme krev.
Jiní, co mají UTZ v ordinaci, zvou i dříve, na krev neposílají a ověří těhotenství pomocí UTZ.
Ale pokud máš opravdu pocit, že tě zanedbává, najdi si jiného - už jen pro lepší pocit; budeš tam teď celkem často ![]()
E.
Já když jsem volala k doktorce že jsem asi těhotná tak mi řekla že mám přijít za 3 neděle, že teď mají plno a ať si vezmu ranní moč. Tak mě nejdřív prohmátla spodem a pak mě vzala na UTZ a potvrdila mi těhotenství. Bylo to dlouhé ty tři neděle ale šlo to vydržet. Ale kdybych měla jít až v březnu tak bych se zbláznila. Je to krásné pak vidět na UTZ toho drobečka. Hlavně si nepřipouštej že by se mohlo něco stát. ![]()
tak záleží, kdy jsi to měla dostat a nedostla:) pokud je to čerstvé, tak by stejně na UZ toho moc neviděl, nebo vůbec nic. Mě objednali až tři týdny po vynechání ms. Někteří doktoři berou pacientky až kolem 12 týdne…
Pokud máš opakovaně pozitivní testy, tak jsi těhotná, těš se a vydrž:) kdyby se ti neco nezdálo, něco divně bolelo či jsi začla špinit, hned jed do nemocnice! Jinak vydrž, já vím, jak je to těžké…:)
AHojky, já jsem šla ke svému doktorovi hned v den vynechání MS, protože jsem přibližně 2 dny předem měla pozitivní test. Vzal mi krev, šla jsem na UZ a ještě ten den jsem věděla, že jsem těhu.
(Možné ale je, že jsme na mimi čekali dost dlouho a já se dost dlouho léčila, tak mě už nechtěl nechat čekat - za což jsem fakt moc ráda
)
VERUBUBU na začátek obrovská gratulace…
![]()
no zas tak úplně špatný postup to není…záleží jestli jsi ruziková pacientka..my jsme tady už takový zdegenerovaný a dá se říci, že už skoro kvalifikovaný porodníci ![]()
ale pokud jsi byla vždy bez problémů, tak dr. k tobě přistupuje jako ke zdravé pacientce..je pravda, že půlka března by byla lepší..správně by se neměl vydávat i průkaz před 10-12 týdnem..
ale pokud cítíš jákékoli divné pocity z lékaře, tak ho vyměň…každopádně se nacházíme ve století, že by měl být UZ na pracovišti..ale pozor, když už tzam bude, tak aby měl dobré rozlišení a ne jako ta moje co jsem vyměnila..ta nepoznala v 10tt, že jsou to trojčata! a to měla UZ, ale malé rozlišení…
hodně štěstí ![]()
maruška
U mě hned vzala krev, v pátek, v pondělí UTZ zda-li se nejedná o mimoděložní, za 14 dní další UTZ se srdeční akcí, pak 12TT.
já měla docela předpotopního dr.(zastaralé názory apod.) Nakonec jsem od něho odešla, ale to z jiných důvodů. Každopádně poprvé jsem k němu šla jen proto, že jsem nedostala menstruaci, test jsem měla negativní a dítě jsme neplánovali. Používali jsem ochranu - vše jsem mu řekla, přesto mě poslal na utz. Tam nešlo poznat, jestli jsem těhu nebo těsně před menstruací. Tak mi píchl vyvolávačku a řekl, že jestli jsem těhu, tak mens. nedostanu. Těhu jsm nebyla.
Za rok jsem tam šla zase, ale to už s tím, že jsme mimi plánovali a teh. test byl pozitivní - ihned mě poslal na utz. a vzal mi krev. Na utz těhotenství potvrdili, následně i test z krve. Byla jsem 5+6. Takže celkem brzy.
Kdyby mě nechal takhle čekat a tápat, ozvala bych se. Ale záleží skutečně na tom, kdy jsi měla poslední menstruaci. Jak píšu, napoprvé to nešlo poznat ani z utz, jen mi řekli, že je to bud hodně ranné těhotenství nebo počátek cyklu. Doktor by ti měl ale vysvětlit, proč tě nechává čekat.
Já jsem svému doktorovi volala, že se mi opozdila menstruace o týden a mám pozitivní test a pozval si mě hned druhý den, to jsem byla 5+2. Od té doby si mě zval každé tři týdny, od pátého měsíce každých 14 dní. Zrovna dneska jsme zase byli na kontrole.
Taky je fakt, že se proplácejí od pojišťovny 3 UTZ za těhotenství, takže pokud jich udělá víc, tak gratis nebo je vykazuje jako něco jiného než UTZ v těhotenství (moje dr. ten první vykázala jako zjištění příčiny amenorhey). Někde to neudělají. Už jsem i slyšela o doktorech, co třeba udělají ten UTZ v 6.tt, ale pak chtějí UTZ ve 12. zaplatit.
![]()
Chci se zeptat maminek, které chodí k panu doktorovi Velemínskému v Třeboni na jejich názor na něj ![]()