Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky zajímala by mně Vaše zkušenost se zvýšenou buněčnou imunitou – NK buňkami, jde o to mám je zvýšeně ale ne v reprodukčním bloku tj. proti sppermiím, ováriím apd. ne – proto mi doktorka gynekoložka říkala, že s nimi nic nebude dělat, nicméně imunoložka mi řekla že je možné že nemohu otěhotnět z důvodu že tělo se uhnízdění brání a vše cizí napadne…teď mám jít na IVF a říkám si jestli to není zbytečné a moje tělo embryo stejně nepřijme, jestli nemám zkusit ještě před tím vyměnit lékaře – gynekologa popřípadě jít za nějakým homeopatem prosím poradte do zítřka se mám rozhodnout a bud píchnout injekci a začít s IVF nebo to ještě odložit, pročítám různé diskuze ale na toto téma tu toho moc není…
No pokud máš zvýšenou NK aktivitu, tak se tělo nejspíš bude bráni uhnízdění embrya. Většinou se před IVF a cca do 12 týdne bere prednison nebo jiný lék na potlačení imunity. Určitě bych do IVF nešla a změnila lékaře. Imunoložka určitě napsala i nějaké doporučení co se léků týče, ne?
No právě že ne imunoložka mi nedoporučila léky žádné že z jejich hlediska léčba není nutné no a gynekoložka mi řekla, že pokud je reprodukční blok OK také není potřeba léčit ale pokud si o tom čtu něco na netu tak tam se zase píše něco jiného…
..jo jinak aktivitu zvýšenou nemám já mám zvýšenou subpopulace tj. zvýšené množství buněk
Aha…no tak když se oba lékaři shodli, že není potřeba léčby, tak to asi bude v pohodě ne? Ono je občas lepší neřešit a nepátrat ![]()
Záleží jaký máš jinak pocit ze svých doktorů. Pokud o nich pochybuješ, tak je asi něco špatně… můžeš požádat o názor jiného doktora.
@yweta já nevím už jsem z toho všeho pěknej psychouš…
navíc jsem měla začít stimulovat a MS jsem dostala 2 dny opožděně a navíc ji mám ted slabou takže si ani nemohu píchnout ty hormony protože sestřička mi řekla až za plného krvácení a já nevím jestli to tento cyklus „řádně“ dostanu nebo ne zatím jsem to vždy dostala ale asi jak jsem z toho všeho vystresovaná tak se mi to i opozdilo…