Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych od vás radu, která se týká antikoncepce. Je mi 20 let a nevím jakou antikoncepci zvolit, s přítelem dítě určitě ještě nechceme a tak hledám něco spolehlivého. HA jsem brala 2 roky, ale musela jsem vysadit ze zdravotních důvodů. O tělisku jsem chvíli uvažovala, ale nakonec do toho jít nechci. Vyzkoušela jsem pesar Caya, ale úplně mi nesedí, ještě teda nevyzkoušený při činu, ale myslím si že bude partnerovi vadit. Ještě zvažuji evanellu nebo femcap, ale moc se mi do toho nechce kvůli horšímu zavádění a trochu mě děsí ten podtlak. V tuto chvíli používáme pouze přerušovanou soulož, ale to mi moc spolehlivé nepřijde, i přes to že je přítel velice opatrný. Proto jsem přemýšlela že bychom to zkombinovali s Pharmatex krémem nebo globulema. Myslíte že tato kombinace bude dost účinná? Hlavně do sebe nechci už nic rvát, nějaký prášky, tyčinky ani tělisko. Přítele stejně moc nevidim, protože pracuje v zahraničí. Takže mi přijde zbytečné být chráněná pořad a ničit si tak zdraví. A na kondomu jsme se neshodli.
Používali jsme prerusku a pharmatex a dobrý. Pak jsem se na pharmatex jednou vyprdla a byla hned těhotná. Jestli to byla náhoda nevím.
Pokud jste mladi a dítě opravdu ne tak kondom a pharmatex bych viděla jako dostatečnou ochranu.
Buď si vezme kondom, nebo si s tebou bude hrát jen prsty. Nebuď blbá! Přerušovaná ani omylem, on po interupcích běhat nebude a uvidíš, jak rychle by tě tam poslal. O nějakých věcech se prostě nediskutuje. Navíc promiň, ale ty tady vymyslíš psí kusy a chudáčkovi by vadil pesar. Opravdu tě nepochopím, ve 20 letech, měj nějakou sebeúctu. Ten tvůj „exemplář“ opravdu není jediný na světě. ![]()
Ve dvaceti a ještě při občasným sexu mi vychází snad jedině ten kondom, ačkoli chápu, že je to otravný. Na přerušovanou soulož bych se fakt ve tvým věku nespoléhala.
@Azeretereza píše:
Ve dvaceti a ještě při občasným sexu mi vychází snad jedině ten kondom, ačkoli chápu, že je to otravný. Na přerušovanou soulož bych se fakt ve tvým věku nespoléhala.
Kondom je otravný? A co teprve všechny ostatní způsoby, co vyjmenovala
akorát ty jsou otravné „jen“ pro ženu, jejímu hov*du, jde ale jen o sebe… A ona jen skáče jak páníček zapíská ![]()
Ocenuji tvoje rozhodnuti necpat do sebe hormony. Ono i to telisko nekdy dokaze nadelat peknou paseku. Na prerusovanou souloz nelze spolehat ani ve 40 letech. A to muze byt chlap sebeopatrnejsi. Uz jsi nekdy slysela o preejakulatu? Znam holku, ktera otehotnela pres Pharmatex, ale nejspis tehdy nedodrzela tu podminku, ze se nesmi par hodin predem myt mydlem. Za me proste jedine kondom, at se to panovi libi nebo ne.
V rámci nepravidelného setkávání je fakt kondom nejlepší řešení. Pořad lepší než přerušovaná soulož.
Trochu mi přijde, že bereš až moc velké ohledy na partnera - taky mysli na sebe, mj. těhotná bys byla ty a on někde v trapu
Nechápu tě. Dítě opravdu nechceš, ale nijak se nechranis? Máš nějaký rozum? Že nechceš ha nebo tělísko ok, ale ani kondom? Neexistuje
Prerusovana souloz je za me vhodna pouze v tom pripade, ze pripadne tehotenstvi by nevadilo. Jinak bych se na to nikdy nespolehala. Ja vsem svym partnerum na fera rekla, ze prasky neberu a brat nebudu a bud kondom nebo nic. NIKDY jsem se nesetkala s tim, ze by mi ti kluci rekli - tak teda nic.
Kondom. Mozna tak jeste kombinovat s plodnymi dny, a prerusovana mimo plodne dny. Ale jinak jsem si pri docitani prispevku rikala, ze vubec nezminujes kondom, a pak padla posledni veta
zkuste kondomy bez latexu, ty jsou lepsi.
@Anonym505 a poradila ses s doktorem třeba? Ono jako z toho cos napsala, že nemůžeš nechces a další důvody. Neco budeš muset použít. Protože jak si sama napsala přerušovaná soulož není antikoncepce ani náhodou.
@Sisika9 píše:
Kondom je otravný? A co teprve všechny ostatní způsoby, co vyjmenovalaakorát ty jsou otravné „jen“ pro ženu, jejímu hov*du, jde ale jen o sebe… A ona jen skáče jak páníček zapíská
Tak třeba mě kondom ve stálém vztahu připadá otravný a to jsem žena. ![]()
Jinak zakladatelko, já přerušovanou soulož praktikovala od 18 let s 2 stálejšími partnery. S jedním jsme se domluvili, že kdybych náhodou otěhotněla, tak to nevadí. Otěhotněla jsem plánovaně ve 22 letech. Antikoncepci jsem začala brát po porodu, protože jsem nechtěla vůbec otěhotnět a právě kondomy mě i manželovi nevyhovují.
Teď jsem po porodu 15 měsíců a plánuji antikoncepci vysadit. Druhému dáme volný průběh a pak nejspíš najedeme na přerušovanou + Pharmatex.
@Sisika9 píše:
Kondom je otravný? A co teprve všechny ostatní způsoby, co vyjmenovalaakorát ty jsou otravné „jen“ pro ženu, jejímu hov*du, jde ale jen o sebe… A ona jen skáče jak páníček zapíská
Ano, je otravnej, i ostatní metody co vyjmenovala. Za mě je to taky otravný, a to víc než mýmu sexuálnímu partnerovi.
Nerozčiluj se, prdne ti cévka, nikde nepíše, že by byl přítel zásadně proti něčemu, tak nemusí být nutně hovado.
@Azeretereza píše:
Ve dvaceti a ještě při občasným sexu mi vychází snad jedině ten kondom, ačkoli chápu, že je to otravný. Na přerušovanou soulož bych se fakt ve tvým věku nespoléhala.Ano, je otravnej, i ostatní metody co vyjmenovala. Za mě je to taky otravný, a to víc než mýmu sexuálnímu partnerovi.
Nerozčiluj se, prdne ti cévka, nikde nepíše, že by byl přítel zásadně proti něčemu, tak nemusí být nutně hovado.
A co je tedy míň otravný? zavádět femcup? nebo gel půl hodiny dopředu? nebo jet přerušovaně a jednou za půl roku, když se nahodou nepovede, na interupci? Jako že se boji, že ji přítel „neschválí“ ani pesar, to ti přijde normální? A máš pravdu, spíš ona bude uťáplá puťka ![]()
Vždyť píšu že je otravný všechno. To si nevybereš. Já léta brala antikoncepci, teď je to rok co mám vysazeno a jedu taky přerušku a v plodných dnech gumu, no. Prostě kondom mi nevyhovuje, pesar + gel vyžadují nějakou přípravu, a já mám ráda spontánní sex, né že budu hodinu před akcí už rozjíždět přípravy. Zatím jsem nevymyslela, jak to vyřešit. Jenže mě je přes třicet, tak to je něco trochu jinýho. Budu nejspíš řešit nehormonální tělísko.
Já neříkám, že je to „normální“, jen že ses tak rozohnila. Podle mě nazývat ho hovadem je přehnaný, hovado by byl kdyby mu to bylo fuk a nerespektoval nic. A chápu i jí, nepíše nic o schvalování, ale sex je záležitost dvou a bylo by i fajn, kdyby si to oba užili, chápu že nad tím takto přemýšlí. Samozřejmě že ale odtud potud, holt prostě budou muset najít nějakej kompromis.