Zkušenosti, rada - pásový opar

Anonymní
6.1.13 00:16

Zkušenosti, rada - pásový opar

Zdravím holky,
omlouvám se za anonym, ale přítel by se zlobil kdyby věděl, že to tu rozebírám.

Nevím kde začít tak to zkusím od začátku a asi to bude trochu zmatený.
Před Vánoci jsem měla opar, klasika na puse a ten se mi zahojil. Další se mi ukázal den po silvestru a přesně v té době mi přítel ukazoval vyrážku co se mu udělala na zádech, druhý den další na břiše a pak třetí den na tříslech. Já jsem tomu nekladla důraz, myslela jsem si, že se mu děla další ložiska lupénky. No ale říkal, že to je bolestivé a napadl ho pásový opar. Donutila jsem ho jet ještě večer na pohotovost, protože máme malýho kluka (1,5 roku) a tím pádem malýmu hrozí neštovice (což je v pohodě, čím dřív si to odbyde, tím líp). Vrátil se s tím, že to je potvrzené. Dostal prášky a měl by být do týdne v pohodě.
U lékaře byl včera, mě začala včera bolet ruka (v místě kde se bere krev) a začalo mě to místo svědit. Dneska mě svrbí tělo, ale teď bych si mohla uškrabat obličej. Mám zvýšenou teplotu, ale nemám vyrážku a pupínky.
Můj hlavní problém je to, že mám cukrovku typu I. takže moje imunita asi není nejlepší :roll:
Já vím, že mi nemůžete říct jestli jsem to chytla nebo ne. Ale nedá mi to se nezeptat na váš názor
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
799
6.1.13 00:38

Ja mela pasak, sice na zadech, ale svedelo to pekelne. Taky mam prachbidnou imunitu, tak jsem to dotahla domu a pak nakazila i manzela B-).

Příspěvek upraven 06.01.13 v 00:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
6.1.13 00:39

Ahoj, pásový opar chytit nemůžeš, je to jen opětovné vyprovokování viru neštovic, který je v latentní podobě skryt podél některých nervů. Vyskytuje se často v nějakém stresovém období. Takže chytit ho nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 00:48

Když je možnost, že by nakazil malýho neštovicema, je možnost, že jsem je chytla?? I když jsem je jako malá měla? Já se můžu udrbat :|

• Citovat
  • Upravit
3429
6.1.13 01:25
@Anonymní píše:
Když je možnost, že by nakazil malýho neštovicema, je možnost, že jsem je chytla?? I když jsem je jako malá měla? Já se můžu udrbat :|

Jestli jsi už neštovice měla, podruhé je chytit nemůžeš, máš doživotní imunitu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
6.1.13 01:31

Jinak typický příznak pro pásový opar je spíš než svědění bolest, ještě před výsevem pupínků. Herpes není přenosný, je to virus, který má v těle každý, kdo prodělal neštovice a „čeká“ na nějaký spouštěč (stres, jiné onemocnění…) Chytit ho můžou právě jenom malé děti v podobě planých neštovic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 01:36

@Z.jev co pročítám emimino i jiné diskuse to možné je :(
https://www.emimino.cz/…druhe-96021/ jedna uživatelka v této diskusi je měla i 3× 8o

• Citovat
  • Upravit
3429
6.1.13 11:21
@Anonymní píše:
@Z.jev co pročítám emimino i jiné diskuse to možné je :(
https://www.emimino.cz/…druhe-96021/ jedna uživatelka v této diskusi je měla i 3× 8o

Možné to je v případě, že neštovice měly velmi slabý průběh. Třeba moje teta měla v dětství dva puchýřky. Ale je to výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 13:39

Dneska je to lepší svědí mě jen záda a za krkem. :palec:

• Citovat
  • Upravit
2976
29.4.13 22:03

Já bych řekla že pokud tě svrbí celé tělo, tak to není pásový opar. Já na to trpím od dětství, měla jsem ho už hrozně mockrát. Většinou to začalo sice tím, že mě něco svědilo pod pravou lopatkou, pak tam vyskočil pupínek, ale jak jsem si ho poškrabala, tak jsem myslela že zblázním bolestí. Po něm se vyselo dalších x vodových puchýřků a to už bolelo a svědilo dohromady.
Nejspíš tím, že jsem na opar trpěla pravidelně na stejném místě, tak mám nerv asi citlivý a ta pravá lopatka mě už bolí skoro pořád, při určitém pohybu mi vystřeluje bolest až do prsu.
Zrovna od včera čekám, kdy se mi opar opět vyrazí, tentokrát mám příznaky opačné než dřív. Mám velice citlivou kůži, jako když se spálíš na slunku nebo máš modřinu. Včera to bylo jen na lopatce, dnes už i podpaží a prso, bolí to i při pohybu a k tomu to vystřelování bolesti. Pupínky ale zatím nikde, tak jsem zvědavá kdy to vyleze ven :roll:

No a od manžela by si to mohla chytit buď dotykem na mokvající puchýřky, slinama nebo ejakulátem. Ale je tam pár dnů inkubační doba.
Dětem z toho hrozí akorát to že chytí neštovice, pokud je ještě neprodělaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 20:57

Manžel má pásový opar. Je možné plodit děti, nebo raději ne? 8) Díky

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
19.2.14 20:59
@Anonymní píše:
Manžel má pásový opar. Je možné plodit děti, nebo raději ne? 8) Díky

Pokud ho má na „pindíkovi“, tak bych odolala sexuálnímu pokušení… 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.14 21:22

@Jitka1976 má ho na zádech, ale nevím, zda je nějaké riziko pro mě (moji pipinku :lol: ), případně pro případnej shluk buněk (budoucí mimino)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.18 14:53

Ahoj, prosím o radu. V květnu jsem prodělala pásový opar. I přes užívání antivirotik Zovirax v max dávkách trvala léčba asi měsíc. Pak jsem měla dlouho kašel, který nakonec přešel v zánět průdušek, na který jsem brala antibiotika. K tomu se ještě přidala angína, takže atb č. 2. Teď 8 dnů neberu antibiotika a včera mě zase začala bolet záda a břicho v těch místech, kde jsem v květnu měla pásák. Je možné, že by se vrátil už po necelých 3 měsících? Všude se píše, že ho prodělá člověk většinou jen jednou, případně se může vrátit, ale až po letech. Jsem i docela unavená, pořád bych spala. A taky mi teď začala často téct krev z nosu, na což jsem běžně netrpěla :,( Krevní testy mám dělané naposledy před měsícem a vše bylo v pořádku.
Pásovka

• Citovat
  • Upravit
455
10.8.18 15:53

Mamka měla pásový opar před skoro dvaceti lety a dodnes jí při změně počasí to místo bolí a svědí.
Nikdy se jí tam opar znovu neobjevil, ale ty bolesti jsou prý velice nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí