Zkušenosti s Biofenacem

19
30.3.24 16:14

Zkušenosti s Biofenacem

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, máte někdo zkušenosti s nežádoucími účinky léků Biofenac. Mám dlouhodobé problémy se zády, nyní chodím na rehabilitaci, ale vzhledem k bolesti a ztuhlosti páteře je to spíš horší, mám otok v oblasti křížové kosti a SI skloubení, lékařka mi dala Biofenac, že je proti bolesti a proti zánětu. Myslím, že zatím zlepšení nepozoruji, spíš mám takové divné stavy, pocit rozmazaného vidění, občas se klepu jak ratlík a hlavně se mi stává, že mi jakoby ztuhnou svaly kolem celé páteře, hlavně hrudní a mám pocit, že mě někdo svírá až pod žebra. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11771
30.3.24 18:05

Pokud máš problémy opakovaně po použití léku, kontaktuj lékaře, který ti lék předepsal. Doporučí ti jiný lék.
Také mám různé projevy na léky a pokud je to hodně omezující a nepřechází to, kontaktuji lékaře a domlouváme se na dalším postupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.3.24 18:24

@Evkad Já si právě vůbec nejsem jistá, jestli je to reakce na Biofenac. Když jsem to pozorovala prvně, byla jsem na obstřiku mesocainem, záda semi rozbouřila po rehabilitaci, tak mi lékařka napsala Biofenac a dala obstřik. Pak se mi udělalo trochu divně, ale nějak jsem to neřešila, myslela jsem, že se mi blokují záda víc. Pak jsem po pár dnech dostala obstřik znovu a reakce byla bouřlivější. Myslely jsme, že je to reakce na ten mesocain. Ale ani po týdnu svíravé pocity neustupovaly. Lékařka si myslí, že jsem rozladěná psychicky, tak mi dala Neurol na noc. A taky jsem přestala brát Biofenac, místo toho jsem měla Aulin nebo paralen. Včera jsem si na noc a dnes ráno vzala opět Biofenac a dnes přes den rozmazané vidění a odpoledne zase svíravý pocit. Ještě jsem si ráno vzala Helicid. Tak a teď nevím, jde je zakopaný pes, jestli je to Biofenacem nebo psychikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
30.3.24 18:47

Ahoj, to se musíš poradit s lékařem…
Biofenac beru dlouhodobě, je to nesterodiní antirevmatikum, hodně dalších léků mi dělalo špatně na žaludek, ale to, co popisuješ ty, tak zatím ne..
I to svírání by mohlo být od žaludku, ale rozmazané vidění je dost zvláštní, to může znamenat výkyvy krevního cukru ale to tady nesedí…

držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.3.24 19:16

@PhereNicae Už půl roku mě bolí záda, léčba se komplikuje různými věcmi, postkanylové trombózy, zápal plic, nyní konečně rehabilitace, ale zase tuhnutí páteře a velké bolesti, takže že cvičení toho moc nejde, vždy se mi to zhorší a nemůžu ani fungovat. Už jsem i psychicky rozladěná, jak to nikam nevede. Teď jsem se od fyzioterapeutky zase setkala s názorem, že mám zánět v páteři a je třeba ho nějak řešit. Na revmatologii mě zatím neposlali, ani MR nemám. Jen půl roku staré CT. Tak právě mám doma protizánětlivý Aulin a Biofenac. Aulin asi snáším dobře, ale fyzio říkala, že je Biofenac silnější. A po Aulinu otok nemizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
30.3.24 20:23

@renpos1 po lokálních anestetikách mám migrény, při použití jako obstřik mám kruté migrény.
Při reakci na konkrétní lék, tak si jej zkus vzít jen ten jeden, aby jsi věděla jestli to dělá on.
Kdysi jsem na migrénu dostala diclofenac duo - s prodlouženým učinkem, bylo to peklo, bylo mi ještě hůř, nemohla jsem ani pohnout prsten na ruce, ani promluvit slovo bolestí, jak mi bylo zle. To samé i při druhém pokusu.

Vždy to co je mi u léku poprvé, tak to samé je mi i podruhé. Nikdy mi není něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
30.3.24 20:44
@renpos1 píše: Více

jj tak to je hodně nepříjemné. Jak píše paní Evkad, je třeba vzít jen jeden.
Ale jako já mám revma a samotný biofenac mi nepomohl, jen hodně trochu zmírnit, ale prostě to je jen má zkušenost.
Navíc v zádech Tě asi bolí víc věcí a nejspíš i svaly a na ty určitě biofenc pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.3.24 21:14

@PhereNicae a co Ti pomohlo na to revma? Máš nějakou revmatoidní artritidu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.3.24 21:16

@Evkad migrény, tak ty mám taky, mně pomáhal jenom indometacinový čípek, a teď to prostě musím přetrpět, 3 dny pekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
30.3.24 21:23

jj rev artritida, Plaquenil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.3.24 21:34

@PhereNicae a jak se Ti to začalo projevovat a jak Ti na to přišli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.3.24 21:30

revma mi (jako většině lidí) začlo na malých kloubech ruky. Je většinou symetrické na obou rukách, máš ranní ztuhlost, bolest…Začalo mi ale po covidu, takže nejdřív jsem to ignorovala.
Potvrdí ti to na revmatologii.
a NENÍ to blokace páteře, svaly atd.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
31.3.24 22:30

@PhereNicae díky za odpověď, mě řekla neuroložka, že když nepomůže reha, tak doporučení na revmatologii, asi podezření na Bechtěreva nebo něco takového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.4.24 13:03

jj držím palce, :mavam: určitě tam běž, jsou docela dlouhé objednací lhůty…
ale hele mně taky neuroložka říkala o Bechtěrevovi, takže aby ses nebála že je to jisté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.4.24 13:25

@PhereNicae děkuju moc, a musíš mít doporučení? Že bych se tam už objednala, a nečekala na ukončení reha. Ty mi vůbec nepomáhají, dneska zase peklo. Včera jsem si ještě zablokovala krk a dneska trpím od hlavy až po paty. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.