Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
na netu jsem vyčetla, že na možné vracející se výtoky by mohl pomoci Wobenzyn, protože posiluje imunitu. V dětství jsem byla hodně nemocná, monžá by to s tím mohlo mít souvislost. Vyčetla jsem, že aby „kůra“ nebo jak to napsat zabrala, měl by se Wobenzyn užívat 2× denně po 8 kapslích po dobu 10 týdnů (možná to bylo jen doporučení, dělali takhle test po dobu dvou let na x ženách, první rok je léčily jen běžnými antimykotiky, druhý rok jim nasadili ten Wobenzyn a účinky se dostavili). Je to ale teda hodně drahý, protože tablety na dobu těch avizovanýc deseti týdnů by stáli 4500,–
chtěla jsem se proto zeptat, jeslti s tím třeba nemáte některá zkušenost, co si o tom myslíte, atd?
Ještě bych se chtěla poptat, jestli nevíte, okolo jakých cifer se mohou pohybovat poplatky na soukromých gynekologických ambulancích? Na gyndu jsem chodila postupně ke třem doktorům a všichni mi jen řekli, že některým ženám se to prostě vrací, no, dali mi ty samý léky a poslali dom. Uvažuji proto o návštěvě soukromýho gynekologa. Nevíte někdo o nějakém dobrém v Okolí Kutné Hory a Kolína?
Děkuju moc všem za odpovědi a vyjádření:)
Wobenzym-jak je lék na všechno,tak to často zavání tím,že to nebude to pravé ořechové.
Zkušenosti mám,myslím,že španý není a pokud jsou peníze,tak proč to nezkusit.Není to ale zázrak,to ne,spíš podpůrný prostředek.
Dcera měla časté záněty nosních dutin,je i po operaci,nasadili jsme kůru na cca 5 měsíců a super,záněty se přestaly opakovat.Možná částečně i tím,jak byla starší a dutiny se víc vyvinuly.
Známá je po operaci hlavy a na otoky super,užívala to dlouho s velkým efektem.
Mamžel je po operaci hlavy taktéž,koupila jsem wobenzym,nesla na neurochir.,moc nadšený s tím nebyli.Měl velký otok mozku,velké pooperační otoky-a řekla bych že efekt nulový.
Manžela sestra měla zánět v noze,nejspíš mízní systém,na otoky také brala wobenzym,zpočátku trochu změna k lepšímu,ale po cca měsíci se to už nelepšilo vůbec.
Takže bych to vzala tak,že pokud to chceš zkusit a peníze nehrajou velikou roli,tak proč ne.Ale pokud finance počítáš každou korunu,tak bych do toho nešla,jako zkouška je to drahý.
Já ho na tenhle problém brala, ale výsledek teda žádná sláva. Akorát jsem vyhodila prachy
Určitě neublíží, ale zároveň nečekej žádný super výsledky ![]()
Ještě mě napadlo-zkoušela jsi probiotika?Na ty bych vsadila spíš-jsou mnohem levnější než wobenzym a výsledky přesvědčivější.
Na gyndě mě lékařka při dlouhodobých potížích radila i několik drobností-omezit sladké,spodní prádlo prát zásadně bez aviváže,v prášku na praní určeném pro kojence.A pomohlo to-i když u mě byla příčina v dlouhodobém užívání antibiotik a trvalo skoro rok,než se mikloflora zklidnila.
Mám zkušenost a musím říct, že jsem maximálně spokojená. Bez Wobenzymu nedám zimu
![]()
Mám operované obě kolena a brala jsem ho jak hned po operaci, kvůli rychlejšímu a lepšímu hojení - tak i každou zimu, páč se mi v zimě ty kolena jako dost ozývají, tak že nemůžu pomalu chodit…wobenzym mi ty bolesti fakt tlumí zázračně
a věřím i na posílení celkové imunity, páč jsem bývala vždycky dost často nemocná a po wobenzynové kůře je to výjimka ![]()
Ahoj, wobenzym z duše nesnášim, ale za to může máma:) Nicméně co mu musím nechat, že po vytrhnutí osmičky mi otok splaskl dřív než po vyrvání další.
Wobenzym se propaguje jako lék na všechno, ale je to svým způsobem logické. A to z jednoho prostého důvodu, že jsou to enzymy. Tím pádem urychlují a zmírňují průběh nemocí, zlepšují otoky po operacích, posilují imunitu…
Díky enzymům probíhají v těle různé přeměny látek a v podstatě řídí náš organismus. Je pravda, že léčba enzymy je finančně náročná, ale dle mého názoru velmi dobrá. Sama mám velmi dobré zkušenosti. Bohužel stále existuje řada odpůrců systémové enzymoterapie a homeopatie. Samozřejmě problémy v pokročilém stádiu nelze řešit pouze tímto způsobem, ale lze jim velmi dobře předejít či nemocnému tělu pomoci.