Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já to mám teď takhle podobně,sice cyklus delší,24,ale já měla vždycky tak 30,přestala jsem brát antikoncepci,tak to připisuju tomu.Nedělala jsi nějakou změnu? V antikoncepci,nebo něco takového?
Už to vidím,ha jsi nebrala,tak nevím.Ale jestli jsi třeba hodně mladá,cykly si někdy dělají co chtějí,než se to srovná.Určitě bych k doktorce zašla,nebo aspoň poradit po telefonu.Někdy to srovná antikoncepce.
e-e, nejsem mladá
a od porodu taky daleko.
Napadla mě souvislost se štítnicí (sestra je na eurythroxu), ale to bych asi měla další příznaky, ne?
Ahojky, mě se taky začal zkracovat cyklus (19 dní), i když jsem ho měla původně těch 28 až 30 dní. Rozdíl u mě je ten, že s krácením cyklu došlo i k tomu, že MS mám teď velmi krátkou a slabou. Já to spíš připisuji tomu, že jsem v listopadu 2009 vysadila HA, a tomu, že momentálně mám docela velký stres.
Změnil se Ti i průběh menstruace s tím, že došlo ke zkrácení toho cyklu? Nebo máš MS pořád stejnou??
Ahoj, no řekla bych že JE trochu jiná. Bolestivější, slabší, delší.
Taky mám veliký stres. Mám u hlavy úplně šedé vlasy. Mám melír, tak se to ztratí. ![]()
Zdravím, nevím, jestli je tohle správná diskuze, ale taky, než se dostanu k mudrovi, tak se zeptám zde: poslední cca půl rok se mi zkracuje ms cyklus, napřed jen o pár dní, což jsem pokládala za normální, ale dneska jsem to dostala skoro o 14 dní dřív, což už mi normální nepřipadá (mimo to, že byl docela trapas, když se to spustilo v obchodě, kam jsem šla v bílejch kraťasech, žejo…
)… nevím, čemu to přičíst, ještě nevím, jestli to k tomu patří, ale za poslední dva měsíce mi začaly hrozně brutálně padat vlasy. Jinak žádná změna moc neproběhla, spíš bych řekla, že stresů mám míň a snažím se o zdravější životní styl, takže míň cukrů, bílý mouky a podobně, plus víc pohybu.
Tak doufám, že to nebude chtít začít zase baštit hnusy a chemii a trávit dny válením se na gauči.
![]()
Holky obnovuji diskuzi, k dr. se zatím nechystám, protože mi pořád nutí antikoncepci a já ji prostě nechci. Jsem skoro 8 měsíců od porodu a teď mám pátou menstruaci. První cyklus byl 29 dnů, druhý 25, třetí taky 25, čtvrtý 21 je tohle po porodu normální? Jinak menstruaci mám stejnou jako před těhotenstvím, trvá okolo 4 dnů a nic moc krvácení, takže mě to zas tak moc neobtěžuje, ale jde mi spíš o to, jestli je to ze zdravotního hlediska ok, děkuji za odpovědi ![]()
@Deninina Já bych ještě čekala. Zřejmě pořád pracují hormony a bude trvat déle, než se cyklus ustálí. Já tedy zezačátku měla MS šíleným způsobem. Jednou to bylo za 40 dní, pak za 25, pak zas dva měsíce nic… Hormonální antikoncepci jsem nebrala už asi 6 let před prvním těhotenstvím, takže jsem nechtěla znova začít brát, tak tě chápu.
@Deninina Ahoj, prosím tě jak ti to nakonec dopadlo? Mám ten samý problém, teď jsem 11 měsíců po porodu a taky se mi ten cyklus zkracuje (poslední 2 menstruace 21 dní, předtím podobně jako u tebe). Srovnalo se ti to nakonec?
@Akivasha Ahoj nesrovnalo, každý měsíc to je jinak. Teď poslední dva cykly byly 21 dnů a další 27, už to ani neřeším, u dr. jsem s tím nebyla, chystám se až v lednu a to už budu doufám těhotná, takže to probírat nebudu ![]()
Obnovuji
Jsem půl roku bez HA. Cyklus po HA byl kratší 24 dní. Teď najednou po 20dnech. Žádnou změnu jsem nedělala, žádný stres.
Co vy co jste měli kratší cyklus, srovnalo se to.
S dr. jsem to neřešila, cpal by mi HA a tu nechci. Krátký cyklus mě nebaví. Není nějaký čaj, bylinky na úpravu cyklu?
S omluvou jen nakouknu, mam to podobne Ja myslím ze je to asi věkem ![]()
@Mava No hodně se na ženské problémy dává kontryhel, můžeš vyzkoušet ten Jinak já osobně měla opačný problém a srovnalo se to samo
cyklus už mám jakš takš po 28 dnech ( ale třeba minulí měsíc jsem měla 10 dnů spoždění ) a co mě spíš trápí a to pořád jsou pupínky, ty mě teda neskutečně se*ou ![]()
Ahoj, mám zakový zvláštní problém. Zkracuje se mi doba mezi menstruacemi, tedy cyklu, který u mne normálně dlouhodobě trval 28,30 dní má ted 18,20 dnů. Nadto před každou MS zruba týden předem zakrvácím, pak trochu hlenu s příměsí krve a po těch 5-7 dnech nastoupí normální MS.
Ke gyndr jsem objednaná, ale znáte ty lhůty. Jsem jinak zdravá, HA žádnou neberu.
Nevíte čím by to mohlo být?