Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne. Ten je až pro dospělé ženy (po první ms). Používají se buď speciální mýdla nebo jen čistá voda.
Já vím, že i pro holčičky jsou různá intimní mýdla, dětská, ne klasický Lactacyd nebo cokoliv jiného ![]()
Popravdě, neptala jsem se na názor dr. a zajímá mě to. Až tam někdy půjdeme, zeptám se.
Mám 20 měsíční dceru a přijde mi to zbytečné, tím, že sedí ve vaně s dětskou pěnou do koupele, poměrně kvalitní, od výrobce dětské kosmetiky, mi to přijde neúčelné. Stejně se to smyje.
Kdysi byl článek v časopise Betynka, jak pečovat o pohlaví holčičky v době plenek a po odplenkování. O dětských intimních gelech tam nebyla ani zmínka. Myslím, že jsou pro starší věk. Bylo tam jen napsáno, že i po odplenkování je dobré pravidelně oddělovat stydké pysky, aby nedošlo ke srůstům, občas je vytřít vatičkou namočenou ve slunečnicovém oleji. My občas potíráme slabou vstvou Bepanthenu.
Co se týče dospěláckých intimních gelů, obsahují kyselinu mléčnou a někdy další přísady, které by mohly dětské genitálie dráždit. Navíc, dítě až do puberty nemá v pochvě téměř žádné bakterie.
Samozdřejmě, může dostat zánět, ale ten je potřeba řešit s dětským lékařem, který případně odešle k dětskému gynekologovi. Někde jsem četla, že většina těchto zánětů je způsobena nedostatečnou hygienou po stolici, bakterie z konečníku a stolice se dostanou do pochvy.
Jana206 píše:
Co se týče dospěláckých intimních gelů, obsahují kyselinu mléčnou a někdy další přísady, které by mohly dětské genitálie dráždit. Navíc, dítě až do puberty nemá v pochvě téměř žádné bakterie.
Samozdřejmě, může dostat zánět, ale ten je potřeba řešit s dětským lékařem, který případně odešle k dětskému gynekologovi. Někde jsem četla, že většina těchto zánětů je způsobena nedostatečnou hygienou po stolici, bakterie z konečníku a stolice se dostanou do pochvy.
Ano,je to přesně tak ![]()
TinaH píše:Jana206 píše:Ano,je to přesně tak
jo jo souhlas - kamaradka takto myla holcicku specialnim gelem pro deti na frndicky
snad od roka a holce je ted 10 a kdyz je mimo domov a umeje se necim jinym, tak ji pak 3 dni dolecuje Bepanthenem ![]()
U nas kdyz byla a pac tohle vim, tak jsem ji doporucila se jen umyt cistou vodou a pak mi tu vecer skucela, ze si pripada neumyta… ![]()
Holka ma zalozeno na pekne pripadne zanety v budoucnu diky peclive hygiene maminky…
Ahoj může se mýt ročním holčičkám frnda laktacydem??
díky