Zlatý Stafylokok u měsíčního miminka

3549
6.8.13 10:15

zlatý stafylokok u měsíčního

Ahojky mám dotaz, náš malý 1měsíc dostal rýmu a kašlík, doktorka mu udělala kontrolní stěry a zjistila mu zlatého stafylokoka v nosíku, bereme pamycon a v případě zvýšené teploty či zhoršení rýmy nám nasadí antibiotika dle citlivosti.Na malého se byla podívat švagrová s neteří (která den nato ulehla se spálovou angínou způsobovanou opakovaně streptokokem).

Jde mi o to:

1. může mít malý stafylokoka od neteře, když ona má streptokoka? Vím, že se jedná o různé bakterie, ale stejně mě jinak zaráží, kde jinde by k tomu přišel. Jsem s lékařkou pro jistotu domluvena na kontrolních stěrech u mě, manžela i staršího synka, který ovšem podobné stěry absolvoval v březnu a byl čistý.
  2. jakou máte s touto bakterií zkušenosti? Kojím tak doufám, že imunutu posílíme a brzy se jí zbavíme, jsem vylekaná i proto že se starším synkem docházíme na imunologii a nerada bych něco zanedbala u mladšího, aby jsme nedopadli podobně. Klidně bych se ubírala i alternativní cestou třeba bylinkama, ale nevím jak u takhle malého miminka.

Děkuji všem za odpovědi poněkud hysterické matce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
6.8.13 10:19

Syn ma taky zlatyho stafylokoka, ale je,,jen,, prnasec, nic s tim dr nedelala, ze jemu samotnemu to neublizi, ale ja si tim nejsem jista, budu se ptat na imunologii, zda mi o tom muzou neco rict (jdem na vysetreni kvuli castym kaslum, rymam, zanetum prudusek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
6.8.13 10:23

Já to se synem chytla v porodnici. Najednou svědění v nose, krusty…bohužel léčba je většinou neefektivní, antibiotika nezabírají. Je to pravděpodobně na vždy. Zkus zagooglit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.8.13 10:30

Dcera také měla/má stafylokoka v uchu. Ne tedy zlatého, jiný druh. Dostala atb kapičky do uší. Na jaře mívala také dlouhovlekoucí se rýmy, ale na tohle přišli až když jí začalo téct jedno ouško. Taky nevíme, kde k tomu přišla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12743
6.8.13 10:41

@Paradise

1. jsou to dvě různé bakterie. to, že má jednu neznamená, že druhou chytit nemůže
  1. zlaťák je snad nejběžněji se vyskytující bakterie. říká se, že jí má každý. já mám zlaťáka v oku a krku. podle mě nemá cenu ho přeléčovat, protože se stejně vždycky vrátí a potíže dělá jen při oslabení imunity.

zaměř se u sebe na dostatek vitamínů (hlavně C a D), jez zdravě, vysaď prozatím všechny mléčné výrobky, cukr a bílou mouku. mimoušovi můžeš dávat probiotika pro mimina. a hlavně kojit, kojit, kojit to je pro imunitu dítěte teď to nejlepší.
na rýmu a kašel bych dávala doma do aromalampičky kvalitní mátový eterický olej (Hádek, Nobilis)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
6.8.13 10:44

Mala si prinesla taky zlatyho stafylokoka (MRSA) v ocickach z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
6.8.13 10:51

Díky za reakce a tipy :kytka:
Já právě dle toho co jsemhledala na netu, tak jsem všude četla jak se to špatně léčí a kde co to způsobuje, no uvidíme jak se to u nás nakonec vyvrbí.

Jen jsem se lekla, protože právě neteři ten streptokok způsobuje neustálé angíny a letos už měla čtyřikrát atb, na imunologii s ní nechtějí jít, mají svůj způsob léčení a svůj pohled na nemoci, u staršího už to nějak neřeším, jsme na imunologii zaléčení a už jen tak něco nechytne, ale u malého mám strach, přeci jen to malé tělíčko, imunita skoro žádná.

Vyzkouším tu dietku, nosánek pravidelně čistíme a olejíček kapem eukalyptus, tak vyzkouším i tu mátu až ji seženu a pro jistotu se přeptám na imunologii až půjdem se starším na kontrolu.

Staršího jsem nekolila, tak jsem si myslela, že když semi to tentokrát tak daří, tak se s imunologickýmiproblémy nebudem potýkat, ale možná to moc řeším. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.8.13 15:05

@Paradise klid, znakem dobré imunity není to že se dítě nenakazí, ale to jak s infekcí bojuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5736
22.4.15 20:54

Malá má 9t a neb jsem měla pozitivního streptokoka v pochvě, tak se raději udělaly stěry a má stafylokoka aureus (asi zlaty). Hodně chrčí už od porodnice a občas kašle. Bojím se, že jí to zůstane, řešit budeme s Mudr. v pondělí. Nemá někdo zkušenost jak se to řeší???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.15 21:27

My jsme zjistili zlatého stafylokoka již v prvním týdnu - malá chrčela celou noc, dostali jsme pamycon, bez zlepšení. Znovu výtěr opět pozitivní stafylokok. Dostaly jsme další atb, opět kapičky do nosu. Po nich už zlepšení a na konci 4.měsíce konečně negativní výtěr :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5736
23.4.15 04:15
@botky dorobotky píše:
My jsme zjistili zlatého stafylokoka již v prvním týdnu - malá chrčela celou noc, dostali jsme pamycon, bez zlepšení. Znovu výtěr opět pozitivní stafylokok. Dostaly jsme další atb, opět kapičky do nosu. Po nich už zlepšení a na konci 4.měsíce konečně negativní výtěr :))

Aha, ja ani mevedela, ze pamycon jsou atb :-O a to o tom staf. Mudr. nevedela. Takze jeste muze mit pak negativni ster? Ja myslela, ze to je dozivotni, ale mozna jen v tele. Tak snad to taky tak zvladnem, je mi z toho ouzko. Ona kdovi jak to ma dlouho, kde to chytla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.15 07:37

@Bobiska81 No my jsme si to buď přinesli z porodnice a nebo to chytla od nás. Jsme zdravotníci a měli jsme to ve stěru všichni. Vrali jsme Atb 2× úplně všichni. A naposled jsme to měli negativní všichni. Ale říkala jsem si, že pokud nebudou vyloženě problémy (hnusná rýma, teplota), už to nebudu řešit. Teď zas v noci trošku chrochtá, ale jak už je větší, a má větší nosík, není to tak hrozné. Tak je možné, že to je zpět. Ono to nemusí být celoživotně, ale populace je tím prostě promořená, můžete to mít i vy, ani o tom nevíte. Já vůbec na rýmu netrpím a ve stěru jsem ho tam měla opakovaně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.17 12:28

Lucka

@mmuerka muzu se zeptat jak se to u vas resilo? Malemu je neco pres 2mesice a ma mrsu v ocich prineslo se to z porodnice :( a nikdo nevi co s tim a ja se o neho bojim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
25.4.17 14:19

@Paradise u nás to od bratra přešlo na celou rodinu kromě mě… Způsobovalo to všem velké vředy po těle a pomohla až speciálně vytvořená autovakcina v Brně :think: u drobečka si to nedokážu představit.. snad to brzy poléčíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.2.20 20:31

@Paradise dobrý den, můžu se zeptat jestli jste se toho stafylokoka zbavili? Co Vám pomohlo? U nás byl zjištěn v krku, synovi je 9 týdnu, je mi z toho zle :roll: pořád je zahleneny, chrci. Už jsme 3 krát odkládali očkování :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí