Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja to znam jinak. Kdyz spadne obraz, stane se neco zleho. Kdyz se zastavi hodiny, nekdo blizky zemre. Vsude se to asi rika jinak. Jde o to, jestli jsi poverciva a pripustis si to.
@Xmichaelah píše:
@Taktinevím no a az ted jsem si uvedomila, ze jediny hodiny v dome ktery mame, jsou ve 3 metrech a maj 80 cm prumer- drevo a kov… takze az ty jednou spadnou tak mozna rovnou nekoho zabijou 🤦♀️ 💁♀️
No tak to by bylo hnusný, to je fakt. 2v 1
My teda máme naopak hodiny všude, já jsem na ně maniak, pořád musím mít o čase přehled
@Kosopemi píše:
Ja to znam jinak. Kdyz spadne obraz, stane se neco zleho. Kdyz se zastavi hodiny, nekdo blizky zemre. Vsude se to asi rika jinak. Jde o to, jestli jsi poverciva a pripustis si to.
Jo, ano. Zakladatelka spojila 2 pověry do jedné…Fuj, až mě z celé diskuze mrazí
![]()
@Kosopemi píše:
Vážně? Me kdysi spadl v byte obraz( mel nabozenskou tematiku ) a stalo se mi nedlouho potom neco sakra zleho. Kolikrat jsem si rikala, jestli to nebylo znamení. Ale nikdy jsem o te povere tedy neslyšela ![]()
Já asi pověrčivá jsem, ale nevím jestli bych byla úplně na všechno, kdyby okolí nemělo ke všemu nějakou pověru, vždycky jsem jen říkala, tyjo nestraš mě, jako třeba kočka, vždycky jsem si říkala, že to je dobrá kravina..a jedu si takhle autem, kočka, cca 3 metry před autem, že mi tam vleze, kočka byla černá jako uhel, udělala dva kroky do silnice, podívala se na auto- otočila a vrátila. Hele to jsem si asi poprvé řekla, že si rozmyslela, přinést mi smůlu, pak se mi to stalo několikrát. Nejela jsem rychle, ale nějak se mi to vrylo do hlavy.
Dost věřím na nenadálý situace, už se mi stalo, nejen mě, ale spoustě lidem v okolí, že je něco zdrželo doma, nebo někde v místě z nějakého důvodu, kdyby neudrželo, tak by se mohly stát nehezký věci.
Moje ségra celkem nedávno pomohla finančně lidem, kterým shořel dům, katastrofa a škoda za několik mega. Pomohli i při vyklízení. Ji se stalo o pár měsíců po dobrém skutku, že dala vařit vývar na plotnu, ten se spokojeně vařil, ségra na něj dočista zapomněla, sedla do auta a jela k našim. U našich byla minimálně 5 hodin.
Dorazila domů a jen černo už od dveří, voda se vyvařila, všude čoud a smrad, šílenost prostě. Hrnec na uhel, to co bylo v něm ani nemluvě…hrnec na sporáku s plynem.
Nic se nestalo, zaplať pánbůh. Ona z toho byla fakt špatná, nejenže větrala ten puch asi týden, nadávala si, kdyby mohla tak si nafackovala, prostě ji to totálně vypadlo, že vaří vývar. Já sem ji říkala, že to bylo poslední varování a že určitě velký štěstí, protože oni pomohli někomu, kdo vyhořel.
Velký štěstí, vařila ve starém oblíbeném hrnci na plameni. Mohlo to chytnout mrknutím oka…a naštěstí se tak nestalo. Věřte nebo ne, ale nedalo jí to a nechala si připojistit domácnost…někdy se dějí věci..
@Konnny Tak jsem to slysela ja. Priznavam, ze se snazim o poverach nepremyslet, ale obcas kdyz nejaka „vyjde“ beha mi mraz po zadech.
@Kosopemi píše:
@Konnny Tak jsem to slysela ja. Priznavam, ze se snazim o poverach nepremyslet, ale obcas kdyz nejaka „vyjde“ beha mi mraz po zadech.
Přesně tak já.