Zlé sny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.11.14 10:56

Zlé sny

Zdravím všechny, kteří zabloudili k mému příspěvku. Nechci své problémy prezentovat úplně veřejně, proto jsem zvolila anonymitu.

Trápí mě zlé sny a už nevím co s nimi, budím se vyděšená, s pláčem, sny si pamatuju a nesu si ty pocity celé dny. Třeba tu najdu někoho, kdo se vyzná ve snech a jejich případných poselstvích, nebo proč se mi to vlastně zdá.
Zdá se mi vždy o třech osobách, mém tátovi (který už není mezi živými), bývalém manželovi a současném příteli. O otci se mi zdá vždy jakoby se vrátila minulost do přítomnosti, je pod vlivem alkoholu a honí mě (buď samotnou nebo se občas do snu někdo připlete) po baráku a já nakonec vyskakuju nebo vylézám z okna. Někdy se stane že se postava otce změní v postavu bývalého manžela. Dokážete si asi představit jak vyděšená po probuzení bývám.
Druhá varianta je, že zažívám smrt či opuštění současným přítelem a neutišitelný smutek ze ztráty. Opět se mi stává, že se jeho osoba často proměňuje s osobou bývalého manžela a jeho rodina s rodinou bývalého manžela, i když vnitřně vím, že jsem strašně smutná kvůli současnému příteli. Se současným přítelem máme hezký vztah, žádné velké problémy spolu neřešíme. S bývalým manželem komunikujem jen v rámci předávání si syna, jinak je to naprosto chladné, rozvodu nelituji.

Uměl by někdo poradit co s těmi sny dělat?
Děkuji za případné rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
112
6.11.14 16:02

Zkus meditaci.

Zkus meditaci v době před usnutím. Jestli víš, co je meditace.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Meditace
„Přemítání“. Nejlepší je vytvořit si jasnou obraznou představu toho, co by jsi chtěla. Něco příjemného, jak by jsi chtěla aby tvůj život vypadal.
Pokud se náhopdou nemůžeš soustředit, zkus mediatci na nějaký pěkný obraz.
Tomu se říká v joze trátak. Vezmi si obrázek který se ti líbí, postav jej před sebe, chvíli jej upřeně pozoruj a potom zavři oči a snaž se vybavit si ten obrázek před zavřenýma očima. Provádí se to i s třeba planemem svíčky či růnými předměty.
Uklidní to mysl a pomůže ji vhodně nasměrovat aby se odvrátila od nepříjemných představ.
 http://www.joga-online.cz/…hniky/tratak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
7.11.14 19:47

Zakladatelko tebe trápí a pronásledují nevyřešené vztahy s muži v tvém životě. Prvně otec, který ti asi ublížil a ty odmítáš mu odpustit, pak bývalý manžel a nyní předpokládáš, že to samé bude s přítelem a připravuješ se na to. Pozor ať si to sama nepřivoláš. Moje rada je odpusť těm, kteří ti ublížili. Tím, že se na ně zlobíš neubližuješ jim, ale pouze sama sobě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
8.2.17 11:02

zdravím

Už několik dnů mě trápí noční můry, nejsou si podobné. V noci se budím každou hodinu leknutím.
V manželství jsme šťastní, děti jsou šťastné, finančně jsme na tom dobře. Prostě mě nic netrápí.
Znamená to něco? A občas ve snu (někdy asi i ve skutečnosti) slýchám zvuky a vídám stíny v domě. Nemyslím že tu máme duchy. Před hodinou jsem si šla na chvilku lehnout a myslela jsem že umírám, měla jsem pocit že mě něco fyzicky tlačí do postele a nemohla jsem dýchat. Trvalo to asi dvě minuty. Odhadem, fakt nevím. V noci jsem nezabrala, ráno vstávám po páté a měla jsem pocit nespecifikovaného strachu a hrůzy. Jsem normální? Asi ne, co. Jak píšu, trvá to +|- 3 dny, dřív vůbec.
Na rýpaly prdim, nechci být annonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
8.2.17 11:36

Může to být psychika, paradoxně tyhle věci můžou přijít, když je člověk spokojený. Zkus nejjdřiˇve bylinky. Pokud to nepomůže a dál budeš mit tyto stavy, tak bys musela k psychiatrovi a promluvit si o tom, dal by ti asi něco, aby jsi byla klidnějši. Může to odejít samo, uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
8.2.17 11:44
@Lamátko píše:
Může to být psychika, paradoxně tyhle věci můžou přijít, když je člověk spokojený. Zkus nejjdřiˇve bylinky. Pokud to nepomůže a dál budeš mit tyto stavy, tak bys musela k psychiatrovi a promluvit si o tom, dal by ti asi něco, aby jsi byla klidnějši. Může to odejít samo, uvidíš

Zkusím třezalku, snad to pomůže. K psychiatrovi se mi nechce, nechci brát léky, uvidím. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
8.2.17 12:00
@Borůvka1990 píše:
Už několik dnů mě trápí noční můry, nejsou si podobné. V noci se budím každou hodinu leknutím.
V manželství jsme šťastní, děti jsou šťastné, finančně jsme na tom dobře. Prostě mě nic netrápí.
Znamená to něco? A občas ve snu (někdy asi i ve skutečnosti) slýchám zvuky a vídám stíny v domě. Nemyslím že tu máme duchy. Před hodinou jsem si šla na chvilku lehnout a myslela jsem že umírám, měla jsem pocit že mě něco fyzicky tlačí do postele a nemohla jsem dýchat. Trvalo to asi dvě minuty. Odhadem, fakt nevím. V noci jsem nezabrala, ráno vstávám po páté a měla jsem pocit nespecifikovaného strachu a hrůzy. Jsem normální? Asi ne, co. Jak píšu, trvá to +|- 3 dny, dřív vůbec.
Na rýpaly prdim, nechci být annonym.

to je něco podobného jako porucha rovnováhy, když se třeba půlka těla prokrvuje trochu jinak než druhá. Po ulehnutí pak tělu trochu déle trvá se srovnat a můžete mít pocit, že se v posteli točíte, nakláníte nebo že v té posteli padáte.. Mě to občas dělalo po ulehnutí, takový pocit jakoby se mi tělo škubalo. STíny jsem taky vídával, jako by se mi v zorném poli mihla něco ve velikosti myši. Ale nosím brýle, tak budu na ty optické klamy náchylnější. Zjistili mi občasný vysoký zlak a pár dní zpět jsem zjistil, že mi to dělají slané pokrmy. Snědl jsem balení popcornu a v poloze v sedě bylo vše v pohodě, ale jakmile jsem si lehnul, tak takové závratě, škubavé vidění.. druhý jsem měl sucho v ústech a slanou chuť. Po omezení slaných věcí mě to přešlo. Léky na tlak beru pořád, ale možná už ho mám v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
8.2.17 12:09

@Borůvka1990 takový hloupý dotaz, ale pouzivas homeopatika? Znám par lidi, co tohle měli jako vedlejší účinek… Ale samozřejmě to tak byt nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
8.2.17 12:29

@Borůvka1990 neni neco co by te trapilo a ty si to nechtela uplne pripoustet?

Me se tohle stava kdyz teda nad necim porad premyslim, treba resim neco komplikovanejsiho v praci, proste mam nocni mury a lekam se a dokonce pry i brecim ze spanku a kricim. Vetsinou si pak ani nepamatuju co me ve snu potrapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.17 12:33

Anonymni zakladatelka

Koukám, že jsem nenapsala ke svému založenému tématu. Skončilo to rozchodem s tím přítelem, nevím jestli mě tata honil aby mě varoval, neumím si s ním dát souvislost. Každopádně souvislost byla ve snech mezi bývalým manželem a tehdejším přítelem, jen jsem to tehdy nějak asi neviděla. Pro vysvětlení oba nevěrníci, oba mi citově hodně ublížili a brali ohledy jen na sebe.
Tak jen kdyby to někoho zajímalo, to rozuzlení záhady mých snů.

• Citovat
  • Upravit
5425
8.2.17 12:39
@Havran007 píše:
to je něco podobného jako porucha rovnováhy, když se třeba půlka těla prokrvuje trochu jinak než druhá. Po ulehnutí pak tělu trochu déle trvá se srovnat a můžete mít pocit, že se v posteli točíte, nakláníte nebo že v té posteli padáte.. Mě to občas dělalo po ulehnutí, takový pocit jakoby se mi tělo škubalo. STíny jsem taky vídával, jako by se mi v zorném poli mihla něco ve velikosti myši. Ale nosím brýle, tak budu na ty optické klamy náchylnější. Zjistili mi občasný vysoký zlak a pár dní zpět jsem zjistil, že mi to dělají slané pokrmy. Snědl jsem balení popcornu a v poloze v sedě bylo vše v pohodě, ale jakmile jsem si lehnul, tak takové závratě, škubavé vidění.. druhý jsem měl sucho v ústech a slanou chuť. Po omezení slaných věcí mě to přešlo. Léky na tlak beru pořád, ale možná už ho mám v pořádku.

Díky za info. To s tím prokrvováním je zajímavé. Něco o tom zjistím.
Jinak já slané nejím, tedy popcorn, chipsy atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
8.2.17 12:40
@mota píše:
@Borůvka1990 takový hloupý dotaz, ale pouzivas homeopatika? Znám par lidi, co tohle měli jako vedlejší účinek… Ale samozřejmě to tak byt nemusí…

Není to hloupý dotaz a neužívám homeopatika :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
8.2.17 12:42
@saphire píše:
@Borůvka1990 neni neco co by te trapilo a ty si to nechtela uplne pripoustet?Me se tohle stava kdyz teda nad necim porad premyslim, treba resim neco komplikovanejsiho v praci, proste mam nocni mury a lekam se a dokonce pry i brecim ze spanku a kricim. Vetsinou si pak ani nepamatuju co me ve snu potrapilo.

Právě že nic není. Vše je v naprostém pořádku. Kdyby něco bylo, brala bych to jako možnou příčinu.
Ten křik a pláč nějak řešíš? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
8.2.17 13:06

@Borůvka1990 no vzhledem k tomu ze jsem od mala kecaci-takze ze snu mluvim bezne, tak to neresim. Partner se me snazi probudit, obejme me a ja spim dal - a vetsinou si to rano nepamatuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
8.2.17 14:09
@saphire píše:
@Borůvka1990 no vzhledem k tomu ze jsem od mala kecaci-takze ze snu mluvim bezne, tak to neresim. Partner se me snazi probudit, obejme me a ja spim dal - a vetsinou si to rano nepamatuju ;)

Tak to už nemáš nejspíš ani tajemství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat