Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky prosím, kdo jste byly ve Zlínské Baťově nemocnici na hlavní ultrazvuk okolo 20tt.. chci si nechat miminko natočit na DVD a fotku a samozřejmě říct pohlaví, jinak už se přítel asi kousne do pr**** zvědavostí..
co jste platily, myšleno kolik a který ultrazvuk je lepší? Klasický černo šedý nebo ten super moderní?
Jak dlouhé je DVD a nemusí se to hlásit nějak dopředu jako objenávat to? Jedeme teď v pátek na 10 dopoledne a sestřička byla v telefonu moc milá, ale strašně tichoučká, tak mi uplně vypadlo se na vše vyptat.
Já nevím,jak je to teď,ale já platila max. do 1500kč a to jsem byla na poliklinice. V Baťovce je to levnější. Hlásila jsem to dopředu a ten 3D je lepší,jen se musí miminko dobře natočit. A dlouho to netrvá,to záření není dobré,cca 15 minut tuším.
Ale v Baťovce jsou moc hodní,já tam byla na Oscarovi ve 13.tt Určitě budete nadšení:)
Na 3D zaznam se objednava. Oni rikaji ze je nejlepsi okolo 25.tt. a cena ted nereknu presne plete se mi to ale 600 nebo 800kc. A fotecka klasika stoji 70 a 3D 100,– ale bylo to tak pred rokem talze ted se muzou ceny trosinku lisit. Kazdopadne zalezelo ma doktorovi ja z 6kontrol platila jen 2fotky ostatni nam dali.(obycejne snimecky)
V Baťovce umožňují pořídit záznam z běžného „velkého“ UZ kolem 20.TT. Nic se dopředu hlásit nemuselo, stačilo to oznámit při příchodu na vyšetření, kazetu (v mé době
) sis musela přinést. Platilo se 200, byl to ale ten „černo-šedý“ UZ, jak píšeš. Toto ale bylo před 4 lety.
Teď mají samo v nemocnici i 3D a 4D UZ, tak nevím, který uz běžně používají k diagnostice a vyšetření.
Zkusila bych tam brnknout.
Oskar je zatím bezplatně, protože vyšetření je hrazeno z poskytnutého grantu (který byl myslím na 5 let, tak uvidíme, jestli se podaří i pro další roky).
Já jsem tam byla na oscarovi loni ve 21tt (toto vyšetření se neplatí) a hned jem se objednala na 3D, první se nepovedl, malá byla špatně otočená, tak jsem neplatila nic a objednali mě za týden a to už šla malá krásně vidět. když došlo na placení,tak na pokladně sami nevěděli,tak mi řekli, ať jim dám 500. na tom 3D jem byla ve 26tt. Ale je pravda, že na to video jsme se podívali asi 2X! takže u druhého bych si asi nechala už jen fotky.
Je byla na prediku ale nechala jsem si udelat jen dve fotky. Miminko nema rado ultrazvuk a ja ho nechtela videem zbytecne trapit.
Takže i oskara se nic neplatí za vyšetření, 2D 70 kč a 3D 100 kč, ale většinou se to nepovede, tak to máš grátis
A rozhodně je lepší 3D !! A video stojí 500kč a nemusíš se objednávat, prostě jak tam máš přijít na ultrazvuk, tak jim řekneš že bys chtěla video ve 3D ![]()
@111verunka111 píše:
Takže i oskara se nic neplatí za vyšetření, 2D 70 kč a 3D 100 kč, ale většinou se to nepovede, tak to máš grátisA rozhodně je lepší 3D !! A video stojí 500kč a nemusíš se objednávat, prostě jak tam máš přijít na ultrazvuk, tak jim řekneš že bys chtěla video ve 3D
@Katka-1 jj přesně, jj uvidíš to
před sebou na zdi budeš mít telku, kde bude mimi
no v tvém týdnu, to moc dobré nebude to video, tak třeba ho dostaneš zadara
a jestli malý bude špatně natočený, tak ti ho jen vyfotí
@Jaruskaaa píše:
jasně, přede mnou byla obrazovka a byl to úžasný pohled!!!
@111verunka111 píše:
@Katka-1 jj přesně, jj uvidíš topřed sebou na zdi budeš mít telku, kde bude mimi
no v tvém týdnu, to moc dobré nebude to video, tak třeba ho dostaneš zadara
a jestli malý bude špatně natočený, tak ti ho jen vyfotí
@Katka-1 nene, tam jak vidíš normální ultrazvuk, tak oni to jen přepnou na 3D
, tak ve 3D uvidis presne to miminko, ale na 2D jsou snad vsechna stejna
aspon mi to tak prijde.
určitě jo, sice jsme se na to video od porodu fakt nedívali, ale třeba až bude malá větší,tak se na to bude chtít dívat. Ale ukazovali jsme to celé rodině a hlavně babičky a prababičky byly nadšené, protože nic takové nikdy neviděly!