Neschopenka kvůli dojíždění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
235
11.4.12 19:45

Neschopenka kvůli dojíždění

Ahojte holky,

nedávno, vlastně dnes :lol: , mi bylo potvrzeno, že s partnerem čekáme vytoužené miminko. V úterý jsem byla na utz, ale ještě nebylo nic vidět, teprve dnes mi to doktorka potvrdila na základě krevních testů. Máme neuvěřitelnou radost, že se konečně zadařilo a snad se bude všechno vyv íjet jak má a budeme se za pár měsíců radovat z malého prcka. Co mě ale trápí je fakt, že bohužel jsem byla pracovně přeložena 350 kilometrů od domova a musím tak každou neděli a pátek 5 hodin dojíždět po těch našich kouzelných silnicích a dálnicích s velmi ohledupolnými řidiči :,( a tak teď řeším hrozný dilema, jak tohle pořšeit, protože ikdyž jsme ještě mimíka nečekala, tak jsem to cestování hrozně špatně nesla, jsem strašnej stresař a mám z toho fakt šílenej strach, že s emůže cokoli stát. Tím spíš nad tím teď přemýšlím, jak tuhle situaci vyřešit. Myslíte si, že je nevhodný požádat paní doktorku o vystavení neschopenky a zůstat doma už v tak brzkém stádiu těhotesnství? Mám strach, že mi ji odmítne napsat s tím, že je neopodstatněná… jenže já mám fakt hrůzu z toho ježdění sem a tam, ještě když mám jezdit za dva :( poradily byste mi něco, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10134
11.4.12 19:51

a co to zkusit u zaměstnavatele? jestli by ti nedal práci zde? nebo jezdit vlakem.. mohlo by to být bezpečnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.4.12 19:53

Nejde se dohodnout se zaměstnavatelem? pokud jsi těhu, mohl by Ti vyjít vstříct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
11.4.12 19:54

Nebo se na nejakou dobu prestehovat do mista pracoviste…Jinak si myslim,ze doktori jsou docela chapavy,verim,ze kdyz ji to vysvetlis a ze ti neni dobre,tak ti neschopenku napise:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
11.4.12 20:17

Pokud Lékaři vysvětlíš kde máš práci a tak určitě ti ji napíše ;) , ale nevýhoda je že máš vycházky jen 6 hodin.
Zkusila bych se nejdříve domluvit se zaměstnavatelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.4.12 20:18

Hlavně pozor, že od nového roku platí, že na neschopence můžeš mít vycházky max. 6 hodin denně, což je opravdu docela málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
11.4.12 20:22

Nejdřív ti moc moc gratuluju a pořádně si celé těhu užívej. :)

Záleží na doktorovi, já myslím, že to dojíždění důvod je. Já dostala neschopenku od 4.měsíce, protože jsem dvakrát omdlela v autobuse a bolela mě dost často hlava. Když jsem si zjišťovala na netu, jak se doktoři tváří na neschopenky, tak jsem se dočetla dokonce o jedné paní, která svému gynekologovi řekla, že už měla jednou potrat na začátku těhotenství a on ji tu neschopenku automaticky napsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
11.4.12 20:26

Myslím,že v neschopence není problém. Já měla stresovou práci,debilní šéfovou a v podstatě,jen co mi zjistil těhu 6tt už jsem se tam nevrátila. Ale pokud nechceš být doma,zkus se domluvit se zam.,třeba ti vyjde vstříc. 6 hodin žádná hrůza,já kolikrát nevytáhnu paty třeba i 3 dny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
11.4.12 20:35

Když to dr. vysvětlíš, tak ti určitě neschopenku napíše. Nebo můžeš ještě přidat, že se to dělá v autě zle od žaludku :oops: taková malinká lež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
11.4.12 20:51

@BoboM já to sice měla jen pár km,a le cestování jsem tak blbě snášela, že jsem doktora požádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
11.4.12 21:25

Mockrát děkuju za Vaše názory, ani nevíte, jak jsem ráda, že to můžu s někým probrat. V zaměstnavateli by určitě problém byl, jsem voják z povolání a prostě mi blíž práci nedají. Víte jak to s těma zelenáčema je :D a odstěhovat se z domu, to by mě zas mrzelo vůči partnerovi, který by se mnou jít taky z důvodu zaměstnání nemohl. A trávit někde těhotenství sama, to určitě ne :( o těch vycházkách vím, jasný, naštve to, ale co to je oproti každodennímu stresu. Když jsme to probírali furt a furt dokola, přišlo nám tohle jako nejlepší řešení. Jen prostě nevím, jak se na to doktorka bude tvářit. Snad bude shovívavá, uvidím… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
11.4.12 21:27

xsaleen

@xsaleen vlakem by mi to trvalo přes devět hodin s minimálně dvouma přestupama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
11.4.12 21:47

A co obnáší pracovní den vojáka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
12.4.12 07:35

@BoboM hele já řekla doktorovi, že mi nedělá dobře dojíždění, že jsem strašně unavená, není mi v těhu dobře a šéf tlačí na výsledky a já to nezvládám. On že jasný a napsal neschopenku a neomezené vycházky, mě stejně bylo tak blbě, že jsem ze začátku chodila na procházky a poslední 4 měsíce ani to ne. Je fakt, že mi těhotenství přišlo hodně tímto dlouhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
12.4.12 17:39

přesně tak ji trošku zalži. řekni že zvracíš a není ti dobře jsi unavná. a cesta vlakem jak dlouho ti zabere. Víš co já jsem taky na nemocenský. vycházky jsem si přizpůsobila kvuli dceři a jde to. a hlavně budeš v klidu jak ty tak mimís :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí