Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,
nedávno, vlastně dnes
, mi bylo potvrzeno, že s partnerem čekáme vytoužené miminko. V úterý jsem byla na utz, ale ještě nebylo nic vidět, teprve dnes mi to doktorka potvrdila na základě krevních testů. Máme neuvěřitelnou radost, že se konečně zadařilo a snad se bude všechno vyv íjet jak má a budeme se za pár měsíců radovat z malého prcka. Co mě ale trápí je fakt, že bohužel jsem byla pracovně přeložena 350 kilometrů od domova a musím tak každou neděli a pátek 5 hodin dojíždět po těch našich kouzelných silnicích a dálnicích s velmi ohledupolnými řidiči
a tak teď řeším hrozný dilema, jak tohle pořšeit, protože ikdyž jsme ještě mimíka nečekala, tak jsem to cestování hrozně špatně nesla, jsem strašnej stresař a mám z toho fakt šílenej strach, že s emůže cokoli stát. Tím spíš nad tím teď přemýšlím, jak tuhle situaci vyřešit. Myslíte si, že je nevhodný požádat paní doktorku o vystavení neschopenky a zůstat doma už v tak brzkém stádiu těhotesnství? Mám strach, že mi ji odmítne napsat s tím, že je neopodstatněná… jenže já mám fakt hrůzu z toho ježdění sem a tam, ještě když mám jezdit za dva
poradily byste mi něco, prosím?
a co to zkusit u zaměstnavatele? jestli by ti nedal práci zde? nebo jezdit vlakem.. mohlo by to být bezpečnější..
Nejde se dohodnout se zaměstnavatelem? pokud jsi těhu, mohl by Ti vyjít vstříct.
Nebo se na nejakou dobu prestehovat do mista pracoviste…Jinak si myslim,ze doktori jsou docela chapavy,verim,ze kdyz ji to vysvetlis a ze ti neni dobre,tak ti neschopenku napise:-)
Pokud Lékaři vysvětlíš kde máš práci a tak určitě ti ji napíše
, ale nevýhoda je že máš vycházky jen 6 hodin.
Zkusila bych se nejdříve domluvit se zaměstnavatelem
Hlavně pozor, že od nového roku platí, že na neschopence můžeš mít vycházky max. 6 hodin denně, což je opravdu docela málo…
Nejdřív ti moc moc gratuluju a pořádně si celé těhu užívej. ![]()
Záleží na doktorovi, já myslím, že to dojíždění důvod je. Já dostala neschopenku od 4.měsíce, protože jsem dvakrát omdlela v autobuse a bolela mě dost často hlava. Když jsem si zjišťovala na netu, jak se doktoři tváří na neschopenky, tak jsem se dočetla dokonce o jedné paní, která svému gynekologovi řekla, že už měla jednou potrat na začátku těhotenství a on ji tu neschopenku automaticky napsal.
Myslím,že v neschopence není problém. Já měla stresovou práci,debilní šéfovou a v podstatě,jen co mi zjistil těhu 6tt už jsem se tam nevrátila. Ale pokud nechceš být doma,zkus se domluvit se zam.,třeba ti vyjde vstříc. 6 hodin žádná hrůza,já kolikrát nevytáhnu paty třeba i 3 dny ![]()
Když to dr. vysvětlíš, tak ti určitě neschopenku napíše. Nebo můžeš ještě přidat, že se to dělá v autě zle od žaludku
taková malinká lež.
@BoboM já to sice měla jen pár km,a le cestování jsem tak blbě snášela, že jsem doktora požádala.
Mockrát děkuju za Vaše názory, ani nevíte, jak jsem ráda, že to můžu s někým probrat. V zaměstnavateli by určitě problém byl, jsem voják z povolání a prostě mi blíž práci nedají. Víte jak to s těma zelenáčema je
a odstěhovat se z domu, to by mě zas mrzelo vůči partnerovi, který by se mnou jít taky z důvodu zaměstnání nemohl. A trávit někde těhotenství sama, to určitě ne
o těch vycházkách vím, jasný, naštve to, ale co to je oproti každodennímu stresu. Když jsme to probírali furt a furt dokola, přišlo nám tohle jako nejlepší řešení. Jen prostě nevím, jak se na to doktorka bude tvářit. Snad bude shovívavá, uvidím… ![]()
@xsaleen vlakem by mi to trvalo přes devět hodin s minimálně dvouma přestupama ![]()
@BoboM hele já řekla doktorovi, že mi nedělá dobře dojíždění, že jsem strašně unavená, není mi v těhu dobře a šéf tlačí na výsledky a já to nezvládám. On že jasný a napsal neschopenku a neomezené vycházky, mě stejně bylo tak blbě, že jsem ze začátku chodila na procházky a poslední 4 měsíce ani to ne. Je fakt, že mi těhotenství přišlo hodně tímto dlouhé.
přesně tak ji trošku zalži. řekni že zvracíš a není ti dobře jsi unavná. a cesta vlakem jak dlouho ti zabere. Víš co já jsem taky na nemocenský. vycházky jsem si přizpůsobila kvuli dceři a jde to. a hlavně budeš v klidu jak ty tak mimís ![]()