Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky piši sem už si nevim rady.Mam dcerku 3,5let a neustále problémy ve školce učitelky si furt stěžují a já už si připadam jak nemožná matka co neumí dceři domluvit. Holka nechce ležet v postýlce když mají spát neustale budí děti, já jí doma v poledne dám spát do pokoje a problém sní nemam, pak že se jim steká ve školce, s tim stekánim vím je steklejší ale já doma na ní houknu a ona přestane ale ve školce prostě učitelky ma uplně na praku.Doma ji domlouvám ona slibuje že už bude zítra hodna a furt to samé už se i bojim vždy když pro ní jdu co zase budu poslouchat, přitom doma sní takovýhle problémy nemám co sní oni mají. Nechci jí furt dávat na zadek protože učinek to stejně nemá už jsem vyskoušela i zakazování různých věcí ale chování ve školce problém málo kdy se stane že řeknou že nebyl žádný problém sní. Přijdu si jak blbec kdyby byla i doma nějakej vykuk neřeknu ale doma je zlata skládá si puzzle nebo hrajem hry ale ve školce v tom kolektivu je uplnej opak
Z toho jsi napsala mam spis pocit, ze je problem v ucitelkach.
Pokud je doma ok, domluvis ji a ve. skolce neposloucha, tak bych videla chybu v pristupu ucitelek
Dej jim radu, co na ni plati doma, vic mne nenapada
Poradit neumím, u nás je to úplně opačně. Ve školce poslouchá a nás má doma těžce na háku
Naštěstí tedy ne pořád, ale…
Ty děti jsou kouzelné, že
. Čím víc to tebe trápí, čím víc ji domlouváš, aby to nedělala, tím ona just půjde a bude to dělat.
Absolutně nechápu, co ty s tím máš jako doma dělat, když ona to dělá ve školce.
Malá ví, že tím zlobí a proto to používá. Ale ty to doma moc neovlivníš. ![]()
Možná se jí zkus zeptat, jestli by ji nenapadlo, jak tohle její chování omezit. Třeba ji něco napadne ![]()
Mě poslechne na slovo u babiček je to horší to jí to kolikrát musejí říkat vickrát ale ta školka. Chodime do skolky na vesnici nevim jestli je problem v tom že ji nedokážou zabavit vim mají 24 děti nemůžou se věnovat jen jí ale když chce se učit třeba s předškolákama tak jí mají nechat a ne jí poslat k vedlejšímu stolu at si hraje nebo maluje, přitom mala kruh a trojůhelnik a tyhle věci už zná protože je učenlivá chce se učit, třeba ted dostala puzzle s abecedou a už nějaké písmenka pozná. Mame tu jen jednu skolku a tim pátem je jedna třída a jsou tu malý i velký pohromadě
@alsem píše:
Mě přijde že v nich nemá autoritu
třeba si tu autority ty učitelky ani nezaslouží ![]()
No to právě to a proto si z nich nic nedělá, ale já nevim jim s tim mám pomoct když tam nejsem. třeba na začátku byl problem že si malá lehla na věci když šla ven a ječela, tak se ji ptam proč to dělala a ona že se chce oblect sama, umí se oblíct tak proč ji nenechají, ja jim říkam že když něco neumí oblect řekne at ji pomůžou, někdy mi přijde že nemají ani snahu ji porozumět že kdyby se ji zeptali proč se steká atd ale oni ji nechají bejt pak to řeknou mě a já jí mam asi srovnat. Malá je výbušná neumí řict třeba já to udělam ale začně hort ječet ale tak se jí mají zeptat ona jim to poví co chce, protože ukecaná je dost
Ja bych zmenila skolku pokud muzes. Nasla bach si nejakou s prvky montessori a nebo rovnou montessori skolku ( i kdyz doma montessori nepraktikujes) podle me jsou ty ucitelky trubky.
Navic deti uz se ted nemaji nutit spat, ve skolkach ma byt mistnost pro deti ktere uz nespinkaji. Nektere decka nespi od dvou let.
jako co radit, když tam s ní nejsi. Nějak furt nechápu, co s tím ty máš dělat.
Jasně, učitelky by ti to říct měli, aby jsi věděla, že malá není svatoušek. Ale zároveň by si s ní měli poradit sami. Pokud to teda nění nějaké extrémní chování, které spadá do psychologivko-pedagogické poradny.
Prosím, nebij ji za to. A zkus to vysvětlit v jednoduchých větách a krátce. Dlouhé vysvětlování není tak účinné.
První dny mi řekni že jim tam rozbourává harmonogram kvůli stekání že to musí poslouchat ostatní děti a že jsou učenlivý a že to chytají pak od sebe
Vztekani je uplne normalni a nekdo se proste vzteka vic a nekdo min. Podle me ji ucitelky. Ezvladaji protoze je treba malinko zivejsi a temperamentnejsi nez ostatni deti. Davaji ji to najevo a ona to chudinka citi, tak jim dela naschvaly.
To já sní nemám nějaký proslov jen se ji zeptám co zase dělala ona mi řekne že bude hodná a dál to neřešim sní protože to stejně k ničemu nevede, já si myslim že kdyby měla nějaké odchylky v chování tak mi to musí dělat i doma nebo někde ve společnosti ale jak říkám já sní problém nemám, okřiknu když dělá co nemá a je klid
Jo to mate pravdu to jsem taky vlastně nenapsala že je malá živejší, že delší dobu neposedí a taky třeba s tim spanim se nedivim že neleží dvě hodiny když má ležet a neusne je u ní dlouhá doba