Zvláštní pohyby ruky 4letého

7626
6.1.14 12:08

Zvlastni pohyby ruky- 4 roky

Ahoj zeny, na prosbu sestry jdu pro radu. Jedna se jejiho synka.Ma skoro 4 roky a pred mesicem zacal zvlastne pohybovat rukou. Popsala bych to jakoze napne prstiky a pote s nimi pohybuje nahoru a dolu.Dela to uplne mimodek, nezavisle na nicem a ani tuto cinnost nijak nepozoruje. Kdysi jsem toto videla u slepeho chlapecka. Maly byl na vysetreni s ocima, protoze nez zacal delat toto, neustale jakoby silne mrkal.Oci ma v poradku :nevim: Doma je situace ok, zadne stresy ani biti, ve skolce je bezproblemovy, ikdyz je dost samotarsky, moc nechce spolupracovat, s kamaradem si vyhraje, ale jak je jich vice jde ihned stranou.Je toho vice…Sestra premysli, ze ho vysetri na Autismus - par priznaku by na nej i sedelo, ale zrejme by to byla lehci forma. Chtela se vas jen zde poptat, zda jste se stim nektera setkala a cim to nakonec bylo.nebo se jedna jen o prechodnou fazi?
Dekujeme vsem za pripadne rady ci postrehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
6.1.14 12:34

Zdravím, autismus by to mohl možná být, ale s tím osobní zkušenosti nemám. Ale dcera dělává podobné pohyby ručičkou bud před a nebo při epileptickém záchvatu, hlavně při těch slabých, které skoro nejsou ani zpozorovatelné. Neurolog nám i řekl, že se můžou nezávisle na sobe pohybovyt jen části končetin nebo dokonce jen prsty. Víc neporadím, tohle je z mých zkušeností.

• Citovat
  • Upravit
19609
6.1.14 12:37

Nevím jestli to s autismem souvisí, ale synovec je autista, středně těžká forma a podobné pohyby rukou dělal, ale byla to forma imaginární hry, jako kdyby pozoroval, že něco padá od shora dolů (nevím jak líp to popsat) Takže se na to soustředil, nebyly to mimovolné pohyby.
Bylo to přechodné, pár měsíců a vymizelo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
6.1.14 12:48

@Jančakecalka @Katchus dekuji oboum, predam sestre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.1.14 12:52
@svycarka píše:
@Jančakecalka @Katchus dekuji oboum, predam sestre :kytka:

Není zač ;)

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
6.1.14 13:31

Ať sestra navštíví neurologa, ten ho vyšetří. Já mám problém podobný. Byla jsem léčená na tikovou poruchu a svalový neklid. Trvá to doteď, jen jsem si na to zvykla. Brala jsem dřív všelijaký léky. Některý bez úspěchu, některý s úspěchem, ale všechny prostě byly sviňstvo, po kterým jsem byla neustále unavená a občas trochu mimo. Kdyby šlo u chlapce o stejný problém, tak mně neurolog povídal, že buď to (většinou během puberty) přestane a úplně zmizí nebo si to s sebou vezme člověk do dospělosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML