Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Daji ji to, az miminko navstivi. Nic divneho.
„Az ji uvidi“ se pouziva normalne. Volam si s kamoskou a specham, tak ji reknu „dopovim ti to, az te uvidim“.
@Anonymní píše: Více
Já bych z toho vědu nedělala, zlato se vždy dávalo až k narození miminka nebo třeba ke křtu. Možná to jen špatně formulovali.
Příspěvek upraven 05.11.24 v 15:21
To sice ano…ale styl mluvy
. Navíc nemusela říkat nic…a dát později. Není chovná kráva.
Ano, jsi blázen a hledáš zbytečné problémy. Koupili ti v těhotenství oblečky, co je na tom špatného? Koupili už i náušnice a dají je narozenému dítěti, co je na tom špatného?
@1010 píše: Více
Ty nerikas, ze neco reknes, nebo predas az se uvidite?
Nevidím na tom nic špatného. Náušnice ji dají až se rodí a přijdou se na ni podívat. Na oblečení za pár korun taky není nic špatného, to miminko z toho stejně za chvíli vyroste tak na co utrácet ![]()
Jooo to je tradice.. Nemyslím že ta tim byl špatný úmysl.
Jinak to oblečení, taky jsem mela od babickek spoustu levných ale krásných kousku. Cenovky tam nechávaly abych mohla vyměnit. Jen jsem vždy koukla na složení a jestli je to vhodné pro mimi, ale to uz jsem jim nerikala. Těšily se, kupovaly kde co ![]()
@Tarena ne…datlujem whatsap…do telefonu a naživo nemáme šanci to doříct…tolik času nemám
.
Ber to tak, že zlato je dar „pro to dítě“, tedy ho dostane, až bude na světě.
Ahoj, potrebuji se tu svěřit a zeptat se jestli toto chování je normální.. asi bych začala tím že čekám miminko, a přítelovo rodiče fotili oblečení a zlaté náušnice pro naší malou, když jsme tam přijeli, tak nám daly jen to oblečení, a na to zlato řekli “Dám ti to až porodíš a uvidíme jí”…. A musím říct že mě to docela urazilo, co si jako pod tím mám predstavit? To jakoze pochybují že to dítě je pritelovo? Nebo že bych to zlato prodala?… chvíli jsem o tom premyslela a nějak je omlouvala že třeba to tak nemyslí.. jenže pak jsem viděla ty ceny toho oblečení jedna věc je tam která stála 100kč jinak to ostatní za 30kc až 40kc.. to mě docela pobavilo
nejde o ty ceny, ale o to že si v hlavě říkám jestli mi to nedali jen tak na oko aby se neřeklo protože jsme říkali že k nim přijedeme,
Jsem blázen a zbytečně hledám problém tam kde není?