Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
marťulík píše:
Ahoj, Trpaslíčku a řekl ti k tomu doktor něco víc? Co by to znamenalo např. pro mímo?
Právě, že mi neřekl nic. Ale v nejbližší době budu mluvit s jedním známým co je gynekolog, tak mi snad řekne o co jde. Určitě dám vědět.
Díky, to budeš hodná, já si to pořád převracím v hlavě, co je, co bude atd., asi víš o čem mluvím.
Právě že vím. I když já jsem se s tím pomalinku vyrovnala, ale přítel je pořád nervózní, tak jsem pak taky. Zkusíme se poradit a uvidíme. Ale jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Ahoj, já mám naštěstí muže, který se snaží neustále uklidňovat mě, ale myslím, že už je z toho taky dost unavený, ale kdo se s tím musí nejvíc vyrovnat jsme pořád jenom my, protože toho drobka nosíme. Jdu k dr. zítra, tak se nenechám odbýt a budu se ptát, ptát. Tak nám oběma držím pěstičky.
marťulík píše:
To máš naprostou pravdu, když jsem tomu „lékaři“ řekla, že už je mi přece jenom 36, tak mi suše odpověděl :No to teda máte smůlu!", v tu chvíli mi to ani nedošlo, co řekl, to až potom a byla jsem ráda, že jsem v tu chvíli byla asi 40 km od něho, jinak jsem se vrátila a … Uvidím, co bude vykládat příště.
No to snad není pravda, to je magor … a nechtěl by jít pracovat třeba do Německa? ![]()
Ahoj holky. Tak na další kontrole se dr.choval docela pěkně a mile, jen měl špatnou zprávu.Diagnostikoval mi zmlklé těhu, mimi nerostlo, na naopak se zmenšovalo.Hrůza a děs.Ten velký žloutkový váček prý vždycky znamená nějakou poruchu ve vývoji těhu a dr. v nemocnici mi vysvětlila, že je velký proto tak, že nasává tekutinu ze VŠECH okolních tkání, tedy i z míma. Musela jsem na revizi,ale jsem v pořádku a za 3 měsíce můžeme znovu na to. Musím ještě počkat na výsledky z histologie, z toho mám strach, aby tam nebylo něco zásadního pro další těhu. No nic, musím se s tím nějak vyrovnat. Vůbec se mi ale nelíbí, že se mi nechce ani bulet, ale jak se znám, tak to ještě přijde. Tak se mějte a prožívejte krásné chvíle s bříškama nebo s mimčama.
Tak to je mi líto. Akorát se teďka začínám děsit, co čeká mě.
Neděs se, je mi líto, že na vyšetření budeš muset ještě čekat, ale to zvládneš, já musela taky, i když to nebylo nic platný. Držím pěsti, ať dopadnete líp.
Já musím vydržet ještě týden. A to ani vlastně nevím, zda mě vyšetří. Sestra mi bude brát krev a průkazku, tak uvidím. A nepřestali ti třeba příznaky nebo nepociťovala jsi nějakou změnu?
Těhotná jsem se přestala cítit jakoby den ze dne. Přestaly mně bolet prsa, úplně, žádný takový ten „plný“ pocit v břiše, bolesti břicha se naopak stupňovaly, večerní nevolnosti taky zmizely.Tělo už prostě těhotný nebylo. Naopak jsem měla dost silný pocit, že je něco v nepořádku, takový vnitřní hlas mi neustále říkal, že to není v pořádku,trvalá zimnice, vnitřní třes a pláč. Doufám, že ty nic takovýho prožívat nebudeš muset.
Tak doufám, že to všechno bude v pořádku. A ty samozřejmě taky. Neboj, příště se to povede.
To je mi fakt líto.
Histologie se neboj, věřím, že to bude v pořádku.