Zlozvyk škrábání

5299
1.5.11 18:02

Zlozvyk škrábání

Dobrý den,

prosím o radu či zkušenosti ostatních. Syn si v necelých dvou letech začal škrábat jednu bradavku. Nejprve jsem si říkala, že je to asi normální, objevují tělo a jeho možnosti. Ve dvou a půl letech jsem pro jistotu zašla k pediatričce, která mi potvrdila, že s bradavkou nic není, je to jen zlozvyk. Teď mu budou 3,5 roku a stále se toho nemůže zbavit. Snažila jsem se po dobrém, po zlém, metoda cukr a bič, výsledkem je, že se to přede mnou snaží skrývat. Bradavku má věčně oteklou, červenou, občas natrženou. Mám to ignorovat a věřit, že to přejde samo? Nebo to řešit, ale jak? Fyzického kontaktu má myslím dost, nejsem rozhodně přísná, ekzémy netrpí.
Předem děkuji za Vaše reakce.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
1.5.11 18:33

urcite bych se poradila s Dr :cry: a resila to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.5.11 18:56

Já bych to naopak nechala čas být - pokud dr. konstatovala, že je vše v pořádku. Čím víc budeš upozorňovat, tím to bude horší.
Kdyby se to zhoršovalo, může pomoci psycholog - zjistit, proč to dělá, co tím řeší, jestli nemá nějaký stres, i když vy to tak nevnímáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.5.11 19:00
Jana206 píše:
Já bych to naopak nechala čas být - pokud dr. konstatovala, že je vše v pořádku. Čím víc budeš upozorňovat, tím to bude horší.
Kdyby se to zhoršovalo, může pomoci psycholog - zjistit, proč to dělá, co tím řeší, jestli nemá nějaký stres, i když vy to tak nevnímáte.

no jestlize to dela vic jak rok a pul :cry: tak to uz nevim na co cekat 8-o kdyz z toho ma i zdravotni potize :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí