Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych vědět, kolika z vás se povedlo touto cestou zbavit dítěte dudlíku? Jak dlouho to trvalo, pomohlo, jak se na to dítě tvářilo apod.? Díky
Nejlepsi je sebrat a nedat. Sebrala jsem nedala sice si tri dny pred spankem porvala si ale je klid rekla jsem ji ze dudliky sli za miminkama ze ona uz je velka
.Prvni den byl nejhorsi i behem dne ne jen na spanek.
Strihani nemelo vyznam.
Já jsem rozstřihla špičku do kříže, před 2. narozeninami a úspěch byl úžasný. Nebrečela, protože věděla, že to je ten její dudlík (byla fixovaná jen na jeden konkrétní, nechtěla ani stejný nový, nebyl dobře vydudlaný
), ale prostě byl nějaký divný a nechutnal jí, jak prohlásila. Takže ho pár dní držela jen v ruce (měla tou dobou dudel jen na spaní) a pak už ani to ne. Jen pak říkala, že maminka udělala mik mik, tak mě asi viděla při činu ![]()
Já to zkoušela a nic jakmile jsem ustřihla dudlík tak ho malá už nechtěla a hrozně plakala,že ho chce. Tak jsem jí řekla,že ho dáme dudlíkové víle už jsem to tady psala mockrát a ta mám za něj dala korunky na hračku kterou si sama vybrala pak jen stačilo říct, že ho má ta víla a dát jí tu nánu co si vybrala a bylo , trvalo to asi týden v noci to bylo jak šestinedělí ![]()
uuuuááá ![]()
Pořád nějak doufám, že k tomu dospěje sám (jsem naivní) jenže jak už umí říct gugííí, tak se na něj pořád ptá, ale má ho jen na spaní. Marečkovi je necelého 1,5 roku, ale říkám si, že čím bude starší, tím bude horší ho to odnaučit. A nebo se s ním na tom lépe domluvím? jakou máte zkušenost?
Napřed jsem si říkala, že ho vyměníme za dárky od Ježíška, to budou malému 2 roky. Já fakt nevím ![]()
Ewule0712 píše:
uuuuááá
Pořád nějak doufám, že k tomu dospěje sám (jsem naivní) jenže jak už umí říct gugííí, tak se na něj pořád ptá, ale má ho jen na spaní. Marečkovi je necelého 1,5 roku, ale říkám si, že čím bude starší, tím bude horší ho to odnaučit. A nebo se s ním na tom lépe domluvím? jakou máte zkušenost?
Napřed jsem si říkala, že ho vyměníme za dárky od Ježíška, to budou malému 2 roky. Já fakt nevím
Nas dudlik opustil po druhem roce asi pred mesicem.
A az na ten prvni den to nebylo tak hrozny.Parkrat fnukla a bylo sice dyl usinala ale i to se spravilo.
Ewule0712 píše:
uuuuááá
Napřed jsem si říkala, že ho vyměníme za dárky od Ježíška, to budou malému 2 roky. Já fakt nevím
já jsem ho nechala malé na spaní taky do dvou let stajně jakmile usla tak ho vyplivla takže to bylo tak max na 3- 5 min z dudlíkem vytuhla hned ![]()
zkoušela jsem taky, ale u nás nezabralo, ječela jak pominutá s ustřiženým dudlíkem v ruce. Ale povedlo se nám jinak. Na chalupě u babičky měli sousedi asi 10 měsíční holčičku. Veru je ujetá na miminka, chce koukat do kočárků a pod. Tak jsem se jízeptala jestlidá miminku dudlík aby neplakalo, že mu rostou zoubky. Ona že jo, a fakt sama dala.Večer se po něm ptala tak jsem jen řekla, že ho dala přeci tomu miminko, že už nepláče a je moc rádo a ona že je moc hodná holka a velká a už ho nepotřebuju. Řekla na to hmmmm začala si zpívat a normálně usnula. Od té doby ho nemá. a bez jediného problému. ![]()
Mareček totiž vždycky usínal sám, nikdy jsem ho nemusela nijak uspávat, tak mám strach, že bez dudlíku se mu spaní pokazí.
Panuška píše:
zkoušela jsem taky, ale u nás nezabralo, ječela jak pominutá s ustřiženým dudlíkem v ruce. Ale povedlo se nám jinak. Na chalupě u babičky měli sousedi asi 10 měsíční holčičku. Veru je ujetá na miminka, chce koukat do kočárků a pod. Tak jsem se jízeptala jestlidá miminku dudlík aby neplakalo, že mu rostou zoubky. Ona že jo, a fakt sama dala.Večer se po něm ptala tak jsem jen řekla, že ho dala přeci tomu miminko, že už nepláče a je moc rádo a ona že je moc hodná holka a velká a už ho nepotřebuju. Řekla na to hmmmm začala si zpívat a normálně usnula. Od té doby ho nemá. a bez jediného problému.
A jak je Tvoje holčička stará?
Sama by k tomu ale nedospěla nikdy, byla těžkej závislák, sice ho měla taky jen na usnutí ale i tak první co bylo když lehla do postýlky - tak guglík
![]()
koncem května jí budou 2 roky a zbavili jsme se ho tak měsíc zpátky tzn. cca 21 měsíců Ale ona je fakt taková rozumná vždy na ní platí vysvětlování. Když jsem jí ho zkoušela sebrat jentak a prostě jí ho před usnutím nedat tak byl řev třeba půl hodiny.
Samotnou mě překvapilo že toto zabralo, kdybych to věděla vyzkoušela bch to už dřív ![]()
moji male ustrihla spicka nevadila ani trochu. nejlepsi reseni je vazne schovat a nedat. A nebo vyuzit narozeni mimca v okoli,podat to tak, ze uz je velky, dudlik nepotrebuje, tak ho dame miminku, aby neplakalo. Ja mela puvodne v planu dat ho certum a Mikulasovi. Ale par dni pred tim jsme ho ztratili (doopravdy). Mala to prijala bez problemu, proste nebyl, nedalo se nic delat. Po dvou mesicich jsem ho nasla u mamy v kuchyni v jednom supliku.