Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak náš k tomu naštěstí dospěl sám, a to už v jeho roce. Jak mu začaly růst nahoře dvě jedničky naráz, už dudlík nechtěl. ![]()
Synek přestal dudat sám v roce a pul a že byl velkej závislák-jednou ho odložil a já mu řekla,že když ho najde at si ho vezme,nenašel a po týdnu ho přestal hledat uplně
Tak řeším to samé…
matesovi jsou 2 roky a „bibinku“ potřebuje ![]()
Na spaní.....a jen si ho vezme,zavře oči a spí
Přes den si někdy taky najde a to je pak boj mu ho vzít.
Ted pojedeme na dovču,tam ho ještě vezmeme a pak jsem taky myslela,že budu šmikat a půjdeme ho spolu dát popelářům…
Snad to vyjde a bude za pár dní klid
Ale když vidím,jak je s dudlem spokojenej,nechala bych mu ho až do školy ![]()
Ahoj, tak u nas u prvniho ditete ustrihnuti dudliku bylo v podstate uspesne. Sice jeste pak nejakou dobu spal s ustrihnutym dudlikem v ruce, ale jinak se to obeslo bez slzicek. Strihali jsme v noci a rano kdyz se vzbudil a divil se co je s dudankem, tak jsme rekli, ze si ho vzala dudlikova vila. Jedine velke negativum bylo, ze ze dne na den prestal spat pres den. Ted budou mladsi dva roky a docela se obavam, jak to dopadne, protoze je docela pri usinani na dudliku zavisla. Uz kdyz davame pyzamko, tak vola dudanek. Takze zatim rozmyslim taktiku a zatim nemam odvahu ji ho sebrat.
No náš Mates k tomu má ještě takovej svůj polštářek…a ten s dudlíkem tvoří nerozlučnou dvojici…
Takže jak se jde spinkat,hned bibnka a poštážek ![]()
Petra Z píše:
No náš Mates k tomu má ještě takovej svůj polštářek…a ten s dudlíkem tvoří nerozlučnou dvojici…
Takže jak se jde spinkat,hned bibnka a poštážek
Vím, že jsi nějak sháněla látku na ten polštářek, sehnala jsi?
Ahojky
Tak u nás se tohle seběhlo den po Samíkových druhých narozkách. Seděl na nočníku, kvůli něčemu se naštval a praštil dudlem o zem. Tak jsem dudlík zvedla a před Samíkem jsem ho ustřihla. On jen nechápavě koukal a pak si ho dal do pusinky, jenže mu samozřejmě hned vypadl, protože neměl za co držet. Tak jsem mu řekla, ať udělá dudlíkovi pápá a vyhodí ho do koše. On „dodělal“ čůrání, zvedl se a šel do kuchyně ke koši, otevřel ho, řekl dudlíkovi pápá a vyhodil ho. Vše se naštěstí obešlo bez slziček
Ještě pár dní na to si vždycky na dudel vzpomněl, když šel spinkat, ale to jsem mu řekla, že přece dudlík vyhodil a udělal mu pápá a on to vzal statečně a už dál nemudroval
Teď už si na dudel ani nevzpomene ![]()
Ewule0712 píše:Petra Z píše:Vím, že jsi nějak sháněla látku na ten polštářek, sehnala jsi?
Nesehnala.....mamka mi přešila tu deku----stejnou na 4 další polštářky.A co myslíš????
neee to není moje,to je maminky a prostě to poznal a nevzal…jen pořád ten jeden
Petra Z píše:Ewule0712 píše:Nesehnala.....mamka mi přešila tu deku----stejnou na 4 další polštářky.A co myslíš????Petra Z píše:Vím, že jsi nějak sháněla látku na ten polštářek, sehnala jsi?
neee to není moje,to je maminky a prostě to poznal a nevzal…jen pořád ten jeden
Ewule…neee nenechal se napálit…
nejhorší bylo minule…on blinkal,v noci,polštářek samo poblitej…takže v umyvadle vyprat a žehličkou vysušit…strašně plakal a potřeboval ho…
Za půl hodiny zase…totál poblité vše…a opět–vyprat a vysušit
A pak ještě jednou ![]()
Musí ho mít a bez něj ani ránu
Ahoj, mam cerstvou zkusenost, tak pisu jestli te jeste zajima… ![]()
dcera 16mes,zavislak na dudu,jeden v puse a do kazdy ruky taky jeden
,na velikonoce jsme byli u babi a dudliky zapomeli doma.Z hruzou jsme cekali na vecer a ejhle,zadna estrada se nekonala.Druhy den doma taky v poho,takze sli rovnou do kose.Jen po obede trosku fnuka.
Prvni dcerce jsme je sebrali v 18mes,melo se me narodit mimi,tak abych v noci nemusela vstavat k oboum.Ta profnukala asi tri dny,ale zadnej rev se taky nekonal.
Takze ja jsem tez zastancem nazoru ze cim driv,tim lip ![]()
Prijde mi,ze je to jak s kojenim,taky cim delsi,tim vetsi zavislaci.
Hlavne musis byt tvrda sama na sebe,a ne hledat duvody proc to jeste odlozit atd.
Drzim palce
![]()
Tak zatím je to asi moje pohodlnost, jsem tak ráda, že usíná sám, i když s dudlíkem no
Ale asi počkám, až mu vylezou ty špičáky, teď mu rostou všechny, protivnej je i když je vyspalej a ještě k tomu vzít dudlík, to by mě asi odvezli ![]()
Já jsem tento problém řešila až u druhého dítěte. První nemělo dudlík vůbec a druhé dítě do dvou let. Taky jsem řešila otázku, jak přestat. Naskytla se mi dobrá příležitos, sestře se narodila holčička a tak jse mu řekla, že dudlík dáme Nikolce aby neplakala a ono to zafungovalo. Když se na něj ptal, tak jsem mu řekla, že ho má Nikolka aby neplakala a byl klid.
Ahoj
Tak naše první dcerka byla na dudlíku děsnej závislák takže jsme taky stříhali. Dcera zprvu vůbec nechápala…olizovala dudlík ze všech stran a dokonce se ho pokoušela narvat celý do pusinky
.. Nakonec usla z dudlíkem sevřeným v dlani a takto se to opakovalo další dvě noci. ![]()