Od kdy chodítko?

1198
26.4.11 11:05

odkdy chodítko

Prosím chtěla bych poradit od kdy můžu dávat mimčo do chodítka ? A které je nejlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3112
26.4.11 11:10

Do chodítka nikdy.
Zabrzdíš tím jeho přirozený vývoj a zničíš páteř.

Až bude samo chodit okolo nábytku,můžeš zkusit aktivní chodítko o které seč bude opírat a tlačit ho před sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
26.4.11 11:11

Nejlépe nikdy.

POkud, tak to, co tlačí dítko před sebou.

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
26.4.11 11:12

choditko bych nedavala vubec, chodili jsme na Vojtovku a tam mi rekli, ze je to spatne pro spravny telesny vyvoj ditete ja ho davala nejdrive taky, male bylo asi 9, 10 mesicu a i kdyz jsem ho davala kratce, sestricka to okamzite poznala, ja choditko vysadila, poctive jsme cvicily rok a pul a mala je naprosto zdrava, ja za sebe-choditko nedavat vubec

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
26.4.11 11:17

tak vidim, ze me holky predbehly :mrgreen: ja si taky nejdriv rikala, proc nemuzu davat choditko a pak jsme dostala tak servano, ze jsem ho okamzite vysadila :oops: nastesti jsme ho davala jen par tydnu.jsem ale pitoma, protoze jsem s malou chodila na cviceni a mohlo me to trknout,ale jako vyprdla prvomatka jsme si myslela, ze choditkem ublizit nemuzu, ze zahranici kde jsme zila mam zkusenost spise opacnou,tam ho cpou vsude,joooj, jak jsme se spletla. dostala jsem sprdaka a jsem za to rada, choditka jsou opravdu spatna.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
26.4.11 11:24

Tak chodítko asi ano, ale až dítko samo stojí a chodí, ovšem to jaksi postrádá pak ten účel chodítka,.

• Citovat
  • Upravit
24320
26.4.11 11:30

Nikdy.
Kdyz uz tak aktivni choditko-to je to co ditko tlaci pred sebou.
Jinak nekde jsem cetla clanek ze chcou choditka zakazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
26.4.11 11:31

Hele, mimčo chodítko fakt nepotřebuje a jsou to jen vyhozený peníze, chodítko je jen na mizernou chvilku, než ho přestane bavit. Stejně bys ho dávala mimču až ve chvíli, kdy se začne samo stavit (tedy doufám, že nejsi uplně padlá na hlavu nedávala bys ho dřív) a v tu chvíli si ono najde samo svoje „chodítko“ - nám třeba po bytě pochodoval za kolečkovou kancelářskou židlí nebo posouval před sebou obyč kuchyňskou židli po zemi případně pak přímo lítal za bednou na hračky na kolečkách (kupodivu bez jedinýho úrazu :think: :-D ).

Chodítka, hopsadla (nemyslím nafukovací zvířátka), posazování, vodění za ruce, stavění … tím mimču můžeš nechtěně ublížovat. Ty z toho třeba máš radost, „co už dokáže“, ale paradoxně ho tím brzdíš, když ho nenecháš si na to všechno přijít samo v ten pravý čas, kdy už k tomu má zralou pářeř, kolínka, kyčle atd. Tohle se nesmí uchvátat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
26.4.11 11:37

Chodítko ne,vubec,i když u prvního jsem ho zkusila na popud tchyně na chvilku,ale bylo na nic,malej místo dopředu se nakláněl na bok a tak jsem to chodítko strčila na pudu.Po poradě s dětskou lékařkou jsme nechávali kluka at chodí kolem nábytku,prostě přirozený vývoj.Sám začal chodit ve 13.měsících. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
26.4.11 11:40

Nejlíp nikdy…Ondráška jsem museli balit naširoko a tak jsem s ortopedem hodně probírala co dál a jak pokračovat..Nyní už balit nemusíme jsme naprosto ok naštěstí ale chodítka naprosto zavrhuje,chodítka jsou jen další vymoženost jak se prý dětí zbavit jen to mimčům ubližuje - to jsou jeho slova… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20557
26.4.11 11:41
Géčko píše:
Prosím chtěla bych poradit od kdy můžu dávat mimčo do chodítka ? A které je nejlepší?

Já dávám do chodítka od osmi měsíců. Pro mimi je to změna a myslím, že deset minut nemůže ublížit. Mám čtyři děti a žádné následky na nich nevidím… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
26.4.11 11:45
peggy.sl píše:
Géčko píše:
Já dávám do chodítka od osmi měsíců. Pro mimi je to změna a myslím, že deset minut nemůže ublížit. Mám čtyři děti a žádné následky na nich nevidím… :-D

ja malou davala prave na tech zminovanych deset minut denne a i tak to terapeutka poznala a dostala jsem jebaka jako svin :oops: pak jsem ji musela dat za pravdu, dite si nici kycle, pater, proste si myslim, ze jsou spatna a to jsem driv take choditkovala.

• Citovat
  • Upravit
9749
26.4.11 11:54

choditko iste nepotrebujes, drobec sa zabavi a nauci chodit aj bez neho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
26.4.11 12:21

Já „klasické“ chodítko nechci, ale zajímalo by mně od kdy takové to aktivní chodítko? Jak dlouho by předtím měl obcházet nábytek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
26.4.11 12:24

tak děkuju za názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie