Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na to, aby něco stáhli z prodeje, musí být rozhodně studie, takže si buď jistá, že následky po chodítku jsou a že to není jen náhlý nápad a móda, a to, že tvoje okolí pohybové problémy nemá, o ničem nevypovídá. Většina naší generace pohybové problémy má, a to mj. následkem použití chodítek, ale také předčasného posazování apod., které bylo běžné.
Djs píše:
Souhlasím s tebou. Myslím si že všem co je teď tak do 30 let na chodítku vyrůstaly a neublížilo nám to. Máme rozvětvenou rodinu a všichni jsme v chodítku vyrůstali a jsme zdravý, nikdo nemá žádný problém. Poslední dobou se všechno strašně přehání)))
ano opravdu se to moc dnes všechno bere a to by jsme těm dětem nemohli vůbec nic dopřát protože škodlivý je přece dneska úplně všechno
mám takový pocit že dnešní maminky nemají nic jinýho na práci než pozorovat kdo jaká maminka dělá co špatně
![]()
adlin27 píše:
chodítko ne,jak píší maminky nejlépe nic.A co vím já chodítka se nedoporučovali už když jsme byli malé my:-))Mimochodem opravdu nikdo z těch které jste na chodítku vyrůstaly nemáte bolest zad nebo hlavy?
myslím si že hlava občas bolí každému člověku ![]()
Holky už jsem to myslím psala na začatku diskuze nebo to bylo v jiné už nevím,rozhodně ten humbuk kolem chodítek nevzešel z jednoho dítěte..nikdy vám nikdo neřekne „hele tyhle problémy máš z toho chodítka já ti to říkal“ to se prostě určit nedá, ale právě díky testům které proběhly se ví že jsou především pro kyčle nevhodné.Já s jedním prckem chodila k ortopedovi velice šikovný dr. to jsme měli problémy s kyčlemi a samozřejmě jasný zákaz těchto chodítek nejen pro nemocné ale i děti se zdravými kyčlemi..a ještě pro upřesnění není chodítko jak chodítko - my máme doma takové kterého se dítě jen chytne a jde, je to takové jakoby vozítko zvané chodítko
..ty které se mají rušit jsou ty do které se dítě jakoby posadí..a ještě když zapojíme logiku,pamatuju si jak moje znám svoje 7měs mimčo dala do tohoto chodítka,koukala jsem ze spodu a málem šla do mdlob - ty pokřivený nožičky, to ťapání po okrajích nožky ,ty vyvrácený kloubky..každá máma ví své…
adlin27 píše:
chodítko ne,jak píší maminky nejlépe nic.A co vím já chodítka se nedoporučovali už když jsme byli malé my:-))Mimochodem opravdu nikdo z těch které jste na chodítku vyrůstaly nemáte bolest zad nebo hlavy?
Ano pro miminko pokud ho tam necháš víc než 15min denně je to škodlivé,zkus se informovat u fyzioterapeuta,Chodítko je škodlivé především pokud dítě samo nechodí(nač ho tam ovšem dávat když už chodí).Nemá dostatečně zpevněné svaly zad,tak jako by je naposilovalo postupným učením a proto vznikají svalové dystrofie a svaly přebírají funkci jiných a jiné se zkrátí a pokud nezajdete k odborníkovi, vy sami to nenapravíte. A ano většina bolesti hlav je od páteře,samozřejmě u dospělých to má i řadu jiných příčin jako sedavé zaměstnání,málo pohybu atd.ale to proč se nevyhnout tomu co jde?
Tak mi jsme všichni tři sourozenci byli odkládáni do chodítka,všichni máme skoliózu páteře a problémy s kyčlema.Samozřejmě nikde nemám podložený že je to z chodítka,ale vzhledem k tomu,že nejsem vrcholový sportovec,nedělám a nikdy jsem nedělala těžkou fyzickou práci tak mě nenapadá kde jinde bych ke svým obtížím přišla.I kdyby byla byť minimální šance že nepoužíváním chodítka předejdu tomu,že jednou budou moje děti trpět se zády stejně jako já tak mi to za to stojí.I bez chodítka si Adélka přirozenym vývojem prošla všema etapama od plazení až po chúzi a nijak bez něj nestrádala. Samozřejmě každého věc,jen přidávám svůj názor
Co rodič to názor
vsichni jsme na nich vyrostli. Me mamka pry davala od malinka a nikdy sebemensi potize. Sourozenci jak by smet. Nemuze se prodavat neco co ničí deti
co mamina to nazor. ![]()
Jak uz se tu reklo v nekolika diskuzich.. vzdy tu u jakehokoli temata najdete vic negativnich zkusenosti. A proc?
protoze clovek co nema zadny problem nic takoveho nema potrebu hledat nebo se zminovat
samozrejme nikomu nazor nevyvracim. Je to kazdeho vec ![]()
@Ladušenkaaa 0no taky záleží kdy a na jak dlouho v tom chodítku dítě je. Pokud už samo stojí a není tam dlouho no tak snad, ale jestli tam maminy strkají děti které sami ještě nožičky ani nepoužívají, tak to mě přijde otřesné. Třeba tato videa na youtube, je vidět, že většinu dětí tam maminky strkají předčasně, mě je těch dětí tak líto. https://www.youtube.com/results?…