Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky,
mám doma pár úžasných modýlků pro dceru na léto, chci jí nim pořídit jednoduché balerínky, ALE včera když jsem to jen tak mimochodem řekla tchýni málem mě zabila, že ať je v žádném případ nekupuji, že to takhle malé děti nosit nesmí, kvůli ploché podrážce a že bych jí tím mohla zničit nohy.
Tak mě zajímá jestli má pravdu. Díky za odpovědi.
Ahoj, já mám 2,5 letou dceru a zatím bych jí balerínky na nohu nedala… Teda dala, pokud by v nich byla chvíli a moc v nich nechodila. Nedávno jsme totiž byli na neurologii a tam mě trošku vystrašila doktorka. Mimo jiné se i ptala právě na boty a v čem chodí doma atd.. Takhle malým dětem se teprve tvoří klemba na nožičce a plochý placatý boty tomu prý moc nepomůžou.. Já bych jí je dala někam na chvíli, ale na běžné nošení ne. ![]()
Ahoj, tchýně má nejspíš pravdu, balerínky jsem koupila prvně loni, ve 4 letech a i to si myslím, že bylo ještě brzo. No ale dcera se ráda oblíká,, vysvětlit se jí to „nedalo“ a hlavně je nenosila denně.
a co klasické bačkůrky?? Kupuju je u baťi ale plochý jsou stejně
Doktoři zrovna bačkůrky moc nedoporučují, doma mají děti chodit bosy nebo v sandálkách. Naše holky chodily a stále chodí doma bosy a nohy mají o.k.
Bačkůrky se ale taky správně nemají nosit. Na doma kotníčkové letní sandálky…
Ahoj, ja bych rekla, ze hlavne neni vhodna tak slaboucka podrazka. Sama balerinky nosim casto a rada, ale musim uznat, ze je to jako jit po chodniku v ponozkach, a obcas me chodidla i boli, kdyz pospicham a vic dupu ![]()
Placaty backurky nekupuj ![]()
Jinak byla jsem poucena, i jsem to cetla, ze malym detem (ale nevim, do jakeho veku) se klenba do boticek delat nemusi, presto vybiram takove, ktere ji maji, asi nejak pocitove …
proste placaty botky ne-e.
Ja backurky davam, ale kvalitni, z DPK, s klenbou, kotnickove, pevne.
Mne se chozeni cele dny doma bosky moc nepozdava, ale to je kazdyho vec. Myslim, ze chuze bosky ma smysl treba po trave, v pisku, drobouckych kaminkach apod (jakoby „masaz“ chodidel), ale behat cely den po tvrdych podlahach bosky nevim nevim … ale dnes je to trend, a kazdeho vec, tohle je jen muj nazor, na ktery se zakladatelka ani neptala ![]()
zuzka.mamka píše:
Ahoj mamky,mám doma pár úžasných modýlků pro dceru na léto, chci jí nim pořídit jednoduché balerínky, ALE včera když jsem to jen tak mimochodem řekla tchýni málem mě zabila, že ať je v žádném případ nekupuji, že to takhle malé děti nosit nesmí, kvůli ploché podrážce a že bych jí tím mohla zničit nohy.
Tak mě zajímá jestli má pravdu. Díky za odpovědi.
Má to slabou placatou podrážku, nemá to zpevněnej kotníček .. nevím jak stélka uvnitř je anatomická ? A materiál? Je to kožený ?
Já osobně si myslím, že tchýnča má tentokrát pravdu, je to tak na zkažení nožičky. Tyhle boty tak do kočárku když prcek nechodí tak jakože „na efekt“ ale i to teda mi „trne čelist“
Já bych to svýmu dítěti nedala, móda je móda, ale boty mají být funkční a zdravý …můj názor.
tchýně má pravdu, pokud nechceš dítěti zničit nohy, tak jí je nekupuj. móda je jedna věc, ale přednější je asi zdraví dítěte, ne? a nebo chceš, aby tvé dítě mělo zničené nohy jako suri cruise?
nakukovatelka píše:
Ja backurky davam, ale kvalitni, z DPK, s klenbou, kotnickove, pevne.
Mne se chozeni cele dny doma bosky moc nepozdava, ale to je kazdyho vec. Myslim, ze chuze bosky ma smysl treba po trave, v pisku, drobouckych kaminkach apod (jakoby „masaz“ chodidel), ale behat cely den po tvrdych podlahach bosky nevim nevim … ale dnes je to trend, a kazdeho vec, tohle je jen muj nazor, na ktery se zakladatelka ani neptala
Tak ja mam naopak za to, ze by se malym detem botky s klenbou vubec nemely davat, protoze v onech mistech maji narozdil od dospelaku tukovo vazivove polstarky chranici prave vyvijejici se nozni klenbu a pokud takove boty nosi tak jim ty tukove polstarky predcasne vymizi a muzou s ni naopak mit problem…
Placatou podrážku určitě ne, ale proč nekoupit kvalitní střevíčky? Mám ráda Fare, a jestli to má být růžové - http://shop.fare.cz/…robnosti.php?…![]()
(Jinak dcera doma jedině v bačkorách, nemáme vysoké koberce.)
Ahoj zuzi
Taky si myslím, že má tchýně tentokrát trochu pravdu. Pokud v tomhle bude chodit často, tak je to na zničení nohou.. Osobně bych vybrala nějaké hezké sandálky,je jich spousty
Na takovýhle botky má času ještě habaděj ![]()
Jinak co se týče bačkůrek, tak náš malý taky doma nosí, nevidím důvod proč ne, sandálky bych mu nadoma nedala, zvlášť ty kožené jsou tvrdé a když třeba sedí na bobečku, tak se mu to zařezává do nohy.. Stejně tak nechodí doma bosky, jak už tu někdo psal, tak to na tvrdém povrchu není nic moc. ![]()
Ahoj, s balerínkama pro tak malé dítě nesouhlasím, ale předpokládám, že je malá nebude nosti denně.
Jsou tady mámy, nevím, jak je popsat, abych neurazila, jedou v bio a celkově se k dítě chovají vždy správně a koupili dítěti „na přeběhnutí“ takový ty gumový boty, crosky? Mě osobně to přijde strašný!
Takže pokud chceš malou sem tamy vyfintit, za prárkrát jí podle mě nohy nezničíš.
Správná bota pro dítě musí mít opatek (tvrdá pata) a měly by být kotníčkové.