Stříhání dudlíku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
27.4.11 14:37

ono jde především u nás matky o ten strach
zní to blbě až na to budeš připravená ty tak to půjde a najdeš ty správná slova a budeš neoblomná vše je to hlavně onás a děti se přizpůsobí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
27.4.11 14:38

když já nějak nevím, jestli by mě pochopil. Jako rozumí všemu, co mu říkám, když mu řeknu ať něco udělá, přinese apod. nebo když si dá do pusiny dudlíka, řeknu mu, že ho má přeci jen na spinkání, ať ho odnese do postýlky, udělá to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
27.4.11 14:41

Mala ho mela i pres den.Jinak je taky rozumna ale co se dudlika tykalo tak proste bohuzel.Kdyz jsme sli ven vzala si pejska oblibeneho a dudlika bez toho by jsme nevysli.Takze ja proste musela dat a nevydat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.4.11 14:48

Já jsem pro stříhnutí :-) . Moje Venda si ho zásadně někam zašantročila a já jsem pak z 10 dudlíků hledala aspon 1 :-) . Pak jsem byla v 9 měsíci s druhou dcerou a Venda ztratila zas všechny a už se mi nechtělo dál lovit pod gaučem a stolem, tak jsem jeden ustříhla uplně - venda zaražená. Pak začla hledat dudlíky a stříhat jim špičky. No a večer jsem ji ukonejšila tím, že koupíme. Chvíli ho chtěla koupit, ale pak to pominulo.
Narodila se Saša a dudlík nechtěla :-D . Nemohla jsem ji to naučit, teď jí je 9 měsíců a žije i bez dudlíku :-) (sice bych tolikráááát chtěla aby ho měla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.4.11 14:52
mlavinka píše:
No a večer jsem ji ukonejšila tím, že koupíme. Chvíli ho chtěla koupit, ale pak to pominulo.

No vidíš a to by zrovna u nás asi neprošlo, za prvé se jí snažím v takovýchto věcech nelhat a to co řeknu dodržet (nemyslím to zle ale na mojí dceru to fakt platí) a za druhé ona i teď třeba měsíc po odudlíkování si večer vzpomene a řekne, že dudlíka nemáme, že ho dala miminku aby neplakalo. Takže na to bacha, ale může to fungovat.

Jinak si myslím že tě malý pochopí, oni jsou moc chytrří a chápaví jen my je takové nevnímáme. Ale musíš se k tomu odhodlat především ty sama. Já to chtěla řešit až v prosinci protože teď budemem hodně cestovat do ciziny za tatínkem a bude to náročné pro všechny, tak jsem jí nechtěla ještě brát dudlíka, ale tak nějak se to vyřešilo samo za mě. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.4.11 14:55

no, ono nelhat je pěkná věc, každopádně u nás nezabralo „dáme miminku“ - ani náhodou se ho nechtěla vzdát.
ale toto bylo jak rychlé strhnutí náplasti.
Každopádně, malá lež když pomůže mi nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
27.4.11 14:59

V srpnu se má narodit miminko bratrovi a švagrové, tak že bych to ještě odložila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.4.11 15:01

zkus to,zkusit se má všechno. Nemáte nějaké miminko v okolí? To by možná bylo lepší nějaké kamarádce, aby si to u sestřenice/bratrance pak nepřipomínal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.4.11 15:02

Já říkala, že „dudlík se ztratil“ a hotovo.
Půlhodinový řev mě pobavil, Majda vřískala skoro dvě hodiny… ale druhý den už pár minutek a pak už klídek.
A je to skoro půl roku a taky si to pamatuje, že dudlík jsme ztratili, kdybych řekla, že koupíme nový, budou v obchodě scény až za roh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.4.11 15:04

tak to je dobrý :-) . Ještě že mě to prošlo . Asi proto, že neviděla v obchodech žádné dudlíky :-D . U ní bylo horší zbavit se flašky na pití než dudlíku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.4.11 15:18
mlavinka píše:
tak to je dobrý :-) . Ještě že mě to prošlo . Asi proto, že neviděla v obchodech žádné dudlíky :-D . U ní bylo horší zbavit se flašky na pití než dudlíku :-)

u nas byla flaska taky mnohem horsi, vubec ji nevadilo, ze ta savicka na ni je cela ozuzlana, lepiva, no hnus.pak se ji povedlo i kousek ukousnout… , ale nechtela se ji vzdat. Stejne reseni: vzit, nedat, vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
27.4.11 15:27

tak klárka měla dudlík do 2,5 let. dokonce byla schopná si ho během dvou dnů rozkousat a vůbec jí to nevadilo. takže u nás stříhání nemělo smysl. nakonec se stalo, že dudlík zapomněla chůva v jeslích, tak jsem večer ukázala fotky dvojčátek, které se narodily před 14 dny kamarádce a řekla, že si miminka poslala vránu pro dudlíka, protože jsou malinká a dudlík potřebují a ona už je veliká. klárka spistila zoufalý pláč, tak jsem zaimprovizovala podruhé a řekla, že jí holky místo toho poslaly panenku (měla jsem už koupený dárek k svátku). klárka otřela slzy a byl klid :mrgreen: další dva dny si ještě vzpomněla, ale pak to bylo v pohodě. a usínání se jí absolutně nerozhodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
27.4.11 15:39

ahojky :-) naseho maleho to jen drazdilo tak jsem s tim svihla a vzpomel si tak jednou za hodinu tak jsem nabidla caj ci vodu s hrnecku s pitkem nebo piskot ci ty kukuricne krupky :-)) az se odnaucil na den ,, tak pak jsem odbourala do dvou mesicu i noc :-)) kamoska s ustrihnutim dudliku mela uspech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
27.4.11 16:05

Chjo,všude tu čtu,jak si děti na dudlika rychle odvyknou,a u nás se to nějak nezdařilo,asi byla slabá vůle ve mě :roll:
Já dceři po 2narozeninách vysvětlovala,že dudlík už je jen pro miminka atd..,všechno chápala,nicméně se ho stejně odmítala vzdát..Tak jsem zkusila pokus s ustřihnutím,na to řekla,že je rozbitej a sama ho šla hodit do koše! tak jsem měla radost,jak to zabralo.Vnoci spala v pohodě.Jenže začaly šílené hysteráky přes den,řvala 2-3hodiny,nakonec usnula na 20min vysílením a po probuzení byla do večera mrzutá.Tak to šlo 3dny,a já to vzdala,protože prostě přes den odmítala usnout :roll: A toho jsem se vzdát nechtěla.
Takže chyba je určitě ve mě,ale holt jsem neměla to srdce být drsná matka :roll:
Za měsíc se má sousedce narodit miminko,tak budeme mít další pokus,snad už to zvládneme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
27.4.11 16:32
Ewule0712 píše:
Chtěla bych vědět, kolika z vás se povedlo touto cestou zbavit dítěte dudlíku? Jak dlouho to trvalo, pomohlo, jak se na to dítě tvářilo apod.? Díky

nejlepší je dítěti dudlík vůbec nedávat..je to hnus.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect