Žlučníkový záchvat

3145
26.8.18 12:13

Tak já hlavně myslím, že když se ti takové stavy opakují, tak bys měla jít na gastro, nechat se vyšetřit a případně dodržovat dietu, pokud se ukáže, že je to žlučník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
26.8.18 12:49

Jako PP si vezmi nějaké spysmolytikum (anagetikum s účinkem na povolení hadkého svalstva), lehni si na levý bok, at může odtékat žluč, nejez a dej si něco hořkého - trošku piva nebo pár kapek Cholagolu. Až zajdeš k lékaři, naberou ti odběry a udělají utrazvuk břicha -slinivky, žaludku, jater, žlučových cest…Žlučník je typický silnou vystřelující bolestí v pravém podžebří. Nech se vyšetřit co nejdříve - kromě trýznivých bolestí jsou ohrožena i játra hromaděním žluči, pokud je ve žl. cestách kámen.
Léčba je v případě kamínků obvykle operační, dnes už formou laparoskopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
26.8.18 12:59

No hele, já měla záchvaty taky, ty malé jsem zvládla vyzvracením, pak se mi 100% ulevilo(nic jiného nepomohlo) ale se 2 velkými jsem byla sanitkou v nemocnici. Teď jsem 3 týdny po operaci a díky bohu se nemusím stresovat, normálně jíst a nebojím se, jestli mi bude zase špatně po rohlíku nebo tentokrát i po piškotech (příklad).

Mě například bolest nevystřelovala, měla jsem krutou bolest uprostřed, proto se i řešilo, jestli to nejsou třeba vředy.

Být tebou si moc nezahrávám, nechci tě strašit, ale moje babička přecházela jeden záchvat za druhým a zemřela velice brzy na související s tím rakovinu slinivky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí