Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, po sestinedeli jsem zacala brat AZALII, kterou beru doted a chtela bych prejit na injekce, mudr rekl, ze obsahuje stejny hormon, ze je to vlastne totez, jen v jine forme. Mate nektera zkusenost?
Když bereš azalii, tak nejspíš kojíš. Tak to ty injekce budou Depo-provera. Najdi si tady diskuzi k téhle antikoncepci, je jich tu poměrně hodně a většina se shoduje, že je to svinstvo.
Já to měla obráceně: přecházela jsem od Depo provery k Azalii a bez problémů, ale je to individuální.
@Janik101 a nemáš třeba po Azalii špinění? Já měla předtim Cerazzete, to nějak stahli tak mam Azalii a už špinim nebo mam slabší MS snad 4 týdny v kuse, už mě to pěkně štvě, za 3t jdu na gyndu a už si jí napsat nenechám
@peťulís mě vyhovovala, ale slyšela jsem, že tohle hodně holkám dělá.
Já jsem jí ale užívala cca půl roku, teď už dceru nekojím, takže jí nepoužívám… měla jsem jí opravdu jen na dobu kojení.
@Janik101 já nekojím od ledna, dr. mi řekla že mam klidně brát dál, do tý doby to bylo v pohodě, pak po nějaký době toto a hrůza, beru jí skoro pravidelně - občas třeba o půl hodiny dýl, a stejně to dělá takovej bordel, jí vysadim a bude… (sourozenec pro prcka
) snad se to po vysazení srovná a budu mít klasickej cyklus. děkuji za odpověď ![]()
@peťulís můj doktor říkal, že tohle azalii při delším užívání prostě dělá, takže až přestanu kojit, tak si mám přijít pro klasickou antikoncepci.
Takže pokud dalšího prcka neplánujete, změnila bych jen druh antikoncepce, no a pokud jo…tak bych jí přestala brát a hotovo ![]()
No prave uz nekojim, ale mudr mi ji jeste napsal, protoze mi vyhovuje(zatim), za tech 6 mesicu jsem to mela jen dvakrat, kdyz jsem ji zacala brat a pak az minuly mesic, spineni zadne, jen me nebavi brat denne pilulku ![]()
Holky, tak zitra jdu k mudr nechat si pichnou prvni injekci, jak mi bude potom? nebude mi zezacatku treba nejak spatne?
Zajímalo by mě, jaké příznaky jsou u nevhodně zvolené antikoncepce? Beru od porodu Bonadeu a mám nechuť k sexu, návaly horka a vzteku a padají mi víc vlasy. Jenže to se dá vysvětlit i jinak (časté změny počasí, málo vitamínů, malé dítě…
).Od porodu mi také přestaly růst chlupy
,růst se hoodně zpomalil, což jsem samozřejmě ráda
,ale přijde mi to divné
.Před porodem jsem asi 5 let nic nebrala, předtím Pramino a Loette a tohle neznám.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat nyní budu měnit antikoncepci z Foxinette neo na Bonadea. Prosím mám očekávát nějake nepříjemné vedlejší účinky nebo by měl být přechod bezproblémový protože miligramy účinných látek jsou stejné? Děkuji moc.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat nyní budu měnit antikoncepci z Foxinette neo na Bonadea. Prosím mám očekávát nějake nepříjemné vedlejší účinky nebo by měl být přechod bezproblémový protože miligramy účinných látek jsou stejné? Děkuji moc.
Nedavno asi pred 2 mesici jsem tez menila na Bonadeu, prechod naprosto v poradku. Myslim ze to nic nebude
zvlast pokud maji stejny obsah hormonu
preji ať nova sedne ![]()
Děkuji, a také z Foxinette, nebo z jiné? Měla i předchozí stejný obsah hormonů.? Snad to bude fajn. Pěkný den.
@Anonymní píše:
Děkuji, a také z Foxinette, nebo z jiné? Měla i předchozí stejný obsah hormonů.? Snad to bude fajn. Pěkný den.
Ne z Foxinette ne. Ja prechazela z antikoncepce Strelicia (te silnejsi). A nwvim jak to tam byko s hormonama s porovnanim s Bonadeou. A uplne prvne jsem mela Lindynette20 a oba prechody byly v pohode. Neboje ![]()
Ahojte.je to asi hlupa otazka, ale budem vdacna za kazdu radu.po porode som zacala uzivat Softine, ktora mi moc nesadla, na platicku boli znacene dni. teraz som dostala Tri-regol, ta je znacena ciselne, a Dr. vravel ze mam dokoncit platicko Softine, pockat sedem dni a potom zacat Tri-regolom. poradte ako zacat.po siedmich dnoch a hned zacat od prvej tabletky, alebo ako som bola zvyknuta u Sofine vzdy az piatok tabletkou? velmi dakujem za vasu pomoc