Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokusím se formulovat jednoduše:
Nemám zájem o PPR, chceme jen zvýšit účinnost Pharmatexu.
Najde se někdo, kdo tomu opravdu rozumí a dokázal by poradit, jak se zorientovat v plodných dnech bez nutnosti zkoumat hleny, atd?
Stačily by ovulační testy? Asi ne, že? Protože v případě, že by test začal ukazovat ovulaci, bychom už mohli mít zaděláno na další…(viz životaschopnost spermií).
Fakt to nejde nějak jednoduše bez otravného vyhodnocování, rizika chyby uživatelů a osobního vyhodnocování? Finance neřeším, je mi jedno, kolik testů bych musela koupit.
Cíl je jasný: V plodné dny přidat k Pharmatexu kondom/přerušit, nebo se styku vyhnout. Třetě fakt ne.
Díky moc předem!!! ![]()
Bez toho abys neco merila nebo testovala to nepujde. A i tak to neni spolehliva metoda jak nepocit.
Nejspolehlivější je asi ultrazvuk ![]()
A máš MS jinak MS pravidelnou? Pokud ano, tak určitě na 90% ovulace proběhne tak 10 až 16 dnů před očekávanou MS. Ovšem pokud nevybočuješ z normy ![]()
@pikola Ach jo, já si to tak nějak myslela…:-(. Takže asi tělísko…:-(. Jako určit každý měsíc plodné období a pak se ještě stresovat, jestli jsem jej určila dobře, to by mi brzy hráblo…:-(. Nehledě na to, že při vstávání ke dvěma dětem by se to jistě určovalo jedna radost
.
@panenka87 Právěže docela vybočuju a uvidím, jak to bude po druhém porodu… A hlavně - kdyby byla ovu např. 12tý den z 28denního cyklu - jak dlouho by tvralo potenciálně plodné období? Jen zhruba pro zajímavost…
Já o tom totiž moc nevím, jen jsem slyšela něco o 3 fázích a nevím, jestli plodné dny obnáší 2 dny nebo naopak třeba 12 dní. Pokud chcem jet na jistotu.
Díky moc.
Kristina
Ja si plodne dny sledovala a byly tak plus minus 4 dny kazdy mesic jinak. Musela bys nejdriv asi zjistit kdy jsou, coz by se zvladlo merenim bazalky, ale s presnosti to je kazdy mesic jinak a dozvis se to az zpetne. Ovu testy to reknou dopredu, ale dva dny, coz mi taky prijde pozde.
Co nechat podvazat manzela? ![]()
@pikola To jsem nadhodila a začal normálně ječet, zavírat oči a vůbec se mále zhroutil
.
@Kristina_Gill Kdyby to tak jednoduše šlo, asi by to dělal každý. ![]()
Já měřím teplotu a „cítím to“, takže jedeme i bez Pharmatexu, jen v některé dny kondom. A dobrý, pochvaluje si to i muž. ![]()
@Kristina_Gill já bych počítala tak ze třemi dny, maximálně čtyřmi dny
ale člověk nikdy neví
radši vymyslete něco jinýho na ochranu
a co pesar? ten by jste nepoužívali, místo kondomu?
No tak kondom stale ![]()
Jako dalo by se to casem vysledovat jak to mas s ovulaci, ale prvni mesic to muze byt jinak nez druhy. Moc bych na to nesazela. Teoreticky tyden okolo se chranit, ale to je fakt teorie.
Třetí den po ovulaci jsi dost spolehlivě neplodná. Samozřejmě to není na 100 %, co taky je, ale v kombinaci s Pharmatexem bych řekla, že bude spolehlivost opravdu vysoká, pokud už nechceš brát hormony.
Každopádně do té ovulace, máš-li ji ještě navíc nepravidelnou, je to dost ve hvězdách, prakticky všecky metody „předpovídání“ ovulace mají kratší časový horizont, než je teoreticky možná životnost spermií.
Jinak na určení ovlace, vzhledem k tomu, že by ti stačila zpětně, by asi bylo nejlepší klasické měření BT http://merenibt.xf.cz/index2.html - třetí den zvýšených teplot už je pokládán za bezpečný. Ale chce to vyzkoušet si minimálně několik cyklů co a jak.
A ten Pharmatex k tomu.
U ovulačních testů nejen, že byses asi nedoplatila, ale hlavně nebývá výjimkou, že se v cyklu zobrazí pozitivní opakovaně nebo taky vůbec.
@ugluk Vím, že o tom máš taky hodně zjištěno - kolik nejvíc jsi našla že vydrží spermie před ovulací (a zároveň ti to ještě přijde reálné
)?
@Litta nejvíc jsem našla číslo 7 dní, ale v reálu jsem se setkala s maximálně 5, jak výjimečně tady v diskuzích, tak pro pročtení stovek grafů BT, občas někdo otěhotní z jediného styku 5 dní před ovulací. Je to hodně vzácné, jako návod k početí se to rozhodně brát nedá, ale jako spolehlivá antikoncepce taky ne
Každopádně tři dny jsou u zdravého páru celkem běžné.
@Kristina_Gill
je to fakt teorie a v realu priroda dokaze prekvapit…
my jsme jeli podobnou metodu asi 5 let a bylo to naprosto spolehlive. ovsem pak jsem pocala dvakrat ve dnech, ktere podle vseho nemely byt vuuubec plodne, takze s touto metodou koncim ![]()
Co ten olizovací ovulační tester? I když osobně jsem vůči použití dost skeptická, ale někomu to mže fungovat