Jak spolehlivě určit plodné dny?

17.5.13 12:21

Jak spolehlivě určit plodné dny?

Pokusím se formulovat jednoduše:
Nemám zájem o PPR, chceme jen zvýšit účinnost Pharmatexu.

Najde se někdo, kdo tomu opravdu rozumí a dokázal by poradit, jak se zorientovat v plodných dnech bez nutnosti zkoumat hleny, atd?

Stačily by ovulační testy? Asi ne, že? Protože v případě, že by test začal ukazovat ovulaci, bychom už mohli mít zaděláno na další…(viz životaschopnost spermií).

Fakt to nejde nějak jednoduše bez otravného vyhodnocování, rizika chyby uživatelů a osobního vyhodnocování? Finance neřeším, je mi jedno, kolik testů bych musela koupit.

Cíl je jasný: V plodné dny přidat k Pharmatexu kondom/přerušit, nebo se styku vyhnout. Třetě fakt ne.

Díky moc předem!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35897
17.5.13 12:25

Bez toho abys neco merila nebo testovala to nepujde. A i tak to neni spolehliva metoda jak nepocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.5.13 12:27

Nejspolehlivější je asi ultrazvuk :)
A máš MS jinak MS pravidelnou? Pokud ano, tak určitě na 90% ovulace proběhne tak 10 až 16 dnů před očekávanou MS. Ovšem pokud nevybočuješ z normy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.13 12:28

@pikola Ach jo, já si to tak nějak myslela…:-(. Takže asi tělísko…:-(. Jako určit každý měsíc plodné období a pak se ještě stresovat, jestli jsem jej určila dobře, to by mi brzy hráblo…:-(. Nehledě na to, že při vstávání ke dvěma dětem by se to jistě určovalo jedna radost :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.13 12:30

@panenka87 Právěže docela vybočuju a uvidím, jak to bude po druhém porodu… A hlavně - kdyby byla ovu např. 12tý den z 28denního cyklu - jak dlouho by tvralo potenciálně plodné období? Jen zhruba pro zajímavost…

Já o tom totiž moc nevím, jen jsem slyšela něco o 3 fázích a nevím, jestli plodné dny obnáší 2 dny nebo naopak třeba 12 dní. Pokud chcem jet na jistotu.

Díky moc.

Kristina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35897
17.5.13 12:31

Ja si plodne dny sledovala a byly tak plus minus 4 dny kazdy mesic jinak. Musela bys nejdriv asi zjistit kdy jsou, coz by se zvladlo merenim bazalky, ale s presnosti to je kazdy mesic jinak a dozvis se to az zpetne. Ovu testy to reknou dopredu, ale dva dny, coz mi taky prijde pozde.
Co nechat podvazat manzela? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.13 12:33

@pikola To jsem nadhodila a začal normálně ječet, zavírat oči a vůbec se mále zhroutil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.5.13 12:34

@Kristina_Gill Kdyby to tak jednoduše šlo, asi by to dělal každý. :mrgreen:
Já měřím teplotu a „cítím to“, takže jedeme i bez Pharmatexu, jen v některé dny kondom. A dobrý, pochvaluje si to i muž. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.5.13 12:35

@Kristina_Gill já bych počítala tak ze třemi dny, maximálně čtyřmi dny :think: ale člověk nikdy neví :nevim: radši vymyslete něco jinýho na ochranu :palec: a co pesar? ten by jste nepoužívali, místo kondomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35897
17.5.13 12:36

No tak kondom stale :nevim:
Jako dalo by se to casem vysledovat jak to mas s ovulaci, ale prvni mesic to muze byt jinak nez druhy. Moc bych na to nesazela. Teoreticky tyden okolo se chranit, ale to je fakt teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
17.5.13 12:39

Třetí den po ovulaci jsi dost spolehlivě neplodná. Samozřejmě to není na 100 %, co taky je, ale v kombinaci s Pharmatexem bych řekla, že bude spolehlivost opravdu vysoká, pokud už nechceš brát hormony.
Každopádně do té ovulace, máš-li ji ještě navíc nepravidelnou, je to dost ve hvězdách, prakticky všecky metody „předpovídání“ ovulace mají kratší časový horizont, než je teoreticky možná životnost spermií.
Jinak na určení ovlace, vzhledem k tomu, že by ti stačila zpětně, by asi bylo nejlepší klasické měření BT http://merenibt.xf.cz/index2.html - třetí den zvýšených teplot už je pokládán za bezpečný. Ale chce to vyzkoušet si minimálně několik cyklů co a jak.
A ten Pharmatex k tomu.
U ovulačních testů nejen, že byses asi nedoplatila, ale hlavně nebývá výjimkou, že se v cyklu zobrazí pozitivní opakovaně nebo taky vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.5.13 12:41

@ugluk Vím, že o tom máš taky hodně zjištěno - kolik nejvíc jsi našla že vydrží spermie před ovulací (a zároveň ti to ještě přijde reálné :lol: )?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
17.5.13 12:57

@Litta nejvíc jsem našla číslo 7 dní, ale v reálu jsem se setkala s maximálně 5, jak výjimečně tady v diskuzích, tak pro pročtení stovek grafů BT, občas někdo otěhotní z jediného styku 5 dní před ovulací. Je to hodně vzácné, jako návod k početí se to rozhodně brát nedá, ale jako spolehlivá antikoncepce taky ne :) Každopádně tři dny jsou u zdravého páru celkem běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.5.13 13:04

@Kristina_Gill
je to fakt teorie a v realu priroda dokaze prekvapit…
my jsme jeli podobnou metodu asi 5 let a bylo to naprosto spolehlive. ovsem pak jsem pocala dvakrat ve dnech, ktere podle vseho nemely byt vuuubec plodne, takze s touto metodou koncim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.13 13:09

Co ten olizovací ovulační tester? I když osobně jsem vůči použití dost skeptická, ale někomu to mže fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí