Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No pokud jsi majitel toho byt, tak tam na trvalé bydliště můžeš přehlásti kohokoliv žejo.
jen teda zneužíváš své pozice a budeš tak bránit dětem, co skutečně v té lokalitě žiji, aby mohli do školy co mají po ruce. Prostože jim místo obsadí dětičky lidí ze satelitu s hyptoékou a helikoptérovou matkou. BTW - budeš ho vozit v SUV a nebo alepson tenhle sterotyp nenaplňuješ?
Podobné machinace s bydlištěm se bohužel dějí - škola to nemá jak ověřovat.
Nebudu nikomu bránit. Oni spádové děti musí vzít, to nám na schůzce říkali. Nejde nikoho odmítnout. Jen se dřív brali i děti z nespadove oblasti a tento školní rok to zrušili, protože tam mají dost děti i z okolních vesnic. Ta škola je dost populární, tak proto. Ano jsem majitel bytu, jen mě zajímalo, zda lze přihlásit jen jeho, nebo musí i rodič?
@Anonymní píše:
Nebudu nikomu bránit.Oni spádové děti musí vzít, to nám na schůzce říkali. Nejde nikoho odmítnout. Jen se dřív brali i děti z nespadove oblasti a tento školní rok to zrušili, protože tam mají dost děti i z okolních vesnic. Ta škola je dost populární, tak proto. Ano jsem majitel bytu, jen mě zajímalo, zda lze přihlásit jen jeho, nebo musí i rodič?
Nemusí. Pokud je kapacita naplněná, tak školu nenafouknou
Spádové děti mají přednost před nespádovými, ale pokud jich je moc, tak se stanoví další pravidla, podle kterých se určuje, kdo se vejde a kdo ne (někde se třeba losuje). Dětem, které by se nedostaly musí obec najít místo jinde.
My budeme měnit, ale máme ještě 1 rok na to to řešit…ale už vše domluvené s kamarádkou co bydlí hned vedle školy. A budeme vozit SUV ![]()
Určitě přehlaš, když máš tu možnost. Dobrá škola je základ. Taky jsem převáděla děti ze špatné vesnické do dobré městské školy s výběrovými třídami ![]()
@Anonymní píše:
Krásnou sobotu přeju,Děvčata, mám dotaz. Syn(předškolák) se bohužel, kvůli spadovosti, nedostane do školy, kam bych ho chtěla dát a kam půjde 90%kamaradu že školky.
Nechci ho dát úplně na jinou školu, navíc mladší má školku přímo po cestě do školy. Takto bychom museli vodit do skoly na jiný konec města a do školky úplně jiným směrem.
Tak mě napadlo - vlastním byt, který je na adrese skoro přímo naproti školy, tudíz by byla spadová. Jenže tam bydlí nájemníci. Tak se ptám, zda lze ho do zápisu prehlasit k trvalému pobytu na tu adresu, nebo bych musela i sebe, coby zákonný zástupce? Bude to někdo zjišťovat, s kým tam bydlí?
Nikde nemuzu najit, ze by podminkou trvaleho pobytu ditete bylo stejne misto jako jeho rodice/rodicu. Tak to zkus.
@Anonymní píše:
My budeme měnit, ale máme ještě 1 rok na to to řešit…ale už vše domluvené s kamarádkou co bydlí hned vedle školy. A budeme vozit SUV
@Anonymní píše:
Krásnou sobotu přeju,Děvčata, mám dotaz. Syn(předškolák) se bohužel, kvůli spadovosti, nedostane do školy, kam bych ho chtěla dát a kam půjde 90%kamaradu že školky.
Nechci ho dát úplně na jinou školu, navíc mladší má školku přímo po cestě do školy. Takto bychom museli vodit do skoly na jiný konec města a do školky úplně jiným směrem.
Tak mě napadlo - vlastním byt, který je na adrese skoro přímo naproti školy, tudíz by byla spadová. Jenže tam bydlí nájemníci. Tak se ptám, zda lze ho do zápisu prehlasit k trvalému pobytu na tu adresu, nebo bych musela i sebe, coby zákonný zástupce? Bude to někdo zjišťovat, s kým tam bydlí?
Trvalé bydliště posuzujeme podle trvalého bydliště zákonných zástupců dle OP. Pokud si chceš u zápisu vymýšlet pohádku o tom, proč vy jako rodiče máte odlišné TP od svého dítěte, budete jenom trapní a bude celkem zřejmé, že se jedná o podvod.
@hanka.br. píše:
Trvalé bydliště posuzujeme podle trvalého bydliště zákonných zástupců dle OP. Pokud si chceš u zápisu vymýšlet pohádku o tom, proč vy jako rodiče máte odlišné TP od svého dítěte, budete jenom trapní a bude celkem zřejmé, že se jedná o podvod.
Trvale bydliste je jedna vec, misto obvykleho pobytu (kde obcan skutecne bydli) muze byt jine nez je uredne evidovany trvaly pobyt ![]()
Nikdo nema povinnost bydlet na uredne hlasene adrese ![]()
@cecetka píše:
Trvale bydliste je jedna vec, misto obvykleho pobytu (kde obcan skutecne bydli) muze byt jine nez je uredne evidovany trvaly pobyt
Nikdo nema povinnost bydlet na uredne hlasene adrese
To nemá, v tom případě vyplňuje kontaktní adresu, kde skutečně bydlí. U zápisu se eviduje adresa trvalého bydliště a kontaktní adresa zákonných zástupců. Ne dítěte samotného.
Klidně bych přehlásila, ale bude logičtejší, pokud aspon jeden rodič bude mít stejný tp jako děcko. My máme taky tp se synem jinde než manžel a nikdo na svem tp nebydlime. kdybych chtěla dat syna do naší druhé školky, přehlásila bych ho na adresu k manželovi a jeho rodině.
@hanka.br. píše:
Je uplne jedno, podle ceho to posuzujete, ale co je v podminkach, pokud je tam trvale bydliste ditete, tak tam prostě dite trvale bydliste ma a tecka a podle toho je spadove a ma narok na projeti. Co ma v OP rodic neni vubec podstatné. A nevidim duvpd si vymyslet jakoukoliv pohadku, trvale bydliste mohu mit celkem kdekoliv ja chci a vam se po tom houby.
Zkus přehlásit. Znám děti, které mají trvalý pobyt u prarodičů na vsi, kde je škola. Ale bydlí ve městě. Rodiče chtějí pro děti vesnickou školu, kde je rodinný přístup. Takže sice žijí ve městě, ale denně dováží své děti do školy na vesnickou školu.
Krásnou sobotu přeju,
Děvčata, mám dotaz. Syn(předškolák) se bohužel, kvůli spadovosti, nedostane do školy, kam bych ho chtěla dát a kam půjde 90%kamaradu že školky.