Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To vypadá na růstový spurt. Dala bych mu, kolik si řekne a chovala jak bude chtít ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám doma 9 týdenního kluka. Do minulého týdne to bylo strašně hodný mimco. Už od třetího týdne je zcela na um. Jedl přes den co čtyři hodiny, v noci po prvním uložení spal šest hodin. Usínal hezky sam, jen koukal na plyšáky. Přes den když byl vzhůru jsem ho mohla nechat chvilku samotnyho, pak až ho to nebavilo jsem si ho vzala. Teď najednou řve dvě hodiny po jídle. Původně jsem ho nechala hodinu řvát a chovala ho a pak dala najíst, protože u um prý mám dodržet tři hodiny. Jak se najedl zase řval a chtěl chovat. I večer kdy to zvládal sám. Ted už mu dám i po těch dvou hodinách. Pak asi pět minut řve a usne, vydrží v klidu tak ty dvě až tři hodiny a zase znova. Neměl někdo podobnou změnu chování. Případně mám vydržet a jídlo mu nedat? S tím umělým teď dost bojujeme, je to na prd. Pije jednou tolik a jednou úplně jinak, jednou po dvou hodinách někdy vydrží tři ( dopoledne spíš). Omlouvám se za anonym, ale dost se teď doma hádáme jak jsme nervózní že nevíme co děláme dobře a co blbě a kde je chyba.
Proč nekojíš? Pohádek o tom, ze nemáš mliko nás usetri. Zahoď flašku, dudlíky a koj. To dítě chce kontakt s tebou a hlavně u kojení nemusíš dodržovat nějaký nesmyslný 3 hodiny mezi krmením…
to jsem čekala, kdyby to šlo asi kojim ne? Říkala jsem si jestli uvádět proč hned pro kojící fanatiky jako jste vy. Takže pro upřesnění měla jsem mlíka dost, pak ale přišly záněty (nepřišla jsem na techniku asi dle doktorky) a teď přijde to nejhorší, nakonec jsem byla před rozhodnutím kojit kojit kojit a nebo se na to v klidu vyprdnout a vzít um. A já si vybrala. Privydelavam si kvůli fin. situaci doučováním a to prostě nešlo skloubit. Tyhle rady si teda nechte, já flašku urco neodhodim
jen mě zajímalo jestli s tím má někdo zkušenosti a pokud ne, tak si s tím poradím sama ![]()
A ještě pro upřesnění než zase přijde nějaká blbá poznámka, tak přivýdělek vyjde mnohem líp než kojení ![]()
Rekla bych ze rustovy spurt, takhle nejak to u nas taky vypadalo
2 dny byl takovy myslim a pak ok… nebo mu mozna nesedi mlicko… ale vydrzela bych a kdyby to bylo stejne az pak bych zmenila ![]()
@Anonymní píše:a co ke ti do toho ze nekoji?co to stim ma spolecnyho?tyhle kojo sekty fakt miliji
Proč nekojíš? Pohádek o tom, ze nemáš mliko nás usetri. Zahoď flašku, dudlíky a koj. To dítě chce kontakt s tebou a hlavně u kojení nemusíš dodržovat nějaký nesmyslný 3 hodiny mezi krmením…
@Anonymní píše:
Tvl rada nad zlato… pořád nechápu ženský co do ostatních hustí ať kojí kojí a přes to nejede vlak. Možnosti typu prostě to nejde že zdravotních důvodů a že opravdu nemusí se tvořit mléko neberou. Já chtěla kojit prvního i druhého. První šel cs nešlo tak jsem to neřešila. Druhý šel přirozeně zkoušela jsem kde co 4 měs a nic. Nakonec mě Dr udělal hormon profil a víš co? Jde nic není ani smrt nebere. Byla jsem ráda že jsem ze sebe dostala alespoň něco. Některý ženský se rozkoji i bez dětí. Já mám holt prsa jen na parádu. Zakladatelko je to malé čerstvé miminko. Děláte vše dobře. Pro drobečka je tu vše nové cizí. Chovejte chovejte chovejte ve dne v noci jak bude potřebovat. Nebojte do 15ti ho to přejde. Můžete se zkusit rozkojit ale pokud to nepůjde musíte holt najit takové um co sedne. Možná je to spurt. Možná si vynahrazuje vás kontakt s dudlíkem. Nebojte se zvladnete to. Užívejte si miminko hodně štěstí
Tipuju růstový spurt, dej mu jak si řekne. U nás vždy trval den maximálně dva. Z těch řečí o kojení si nic nedělej a už vůbec ne z řečí anonymní hrdinky ![]()
@Kaci89 no přijde mi občas že bolí, ale není žádná změna, pořád vše dělám stejně, až začaly ty scény tak se to změnilo. Jinak to je asi dnešní doba. Já si nakonec dobrovolně zvolila být spokojená, protože prostě mi to bylo nepříjemný jak psychicky tak zdravotně. A všichni okolo mě si pak tady oddychli, byla jsem dost protivná. Hold nejsem dokonalá bio matka, s tím se smířit, jen mě zajímá jestli ho právě nemůže něco bolet. Jestli je to růstový spurt vydržím to.
Ja davam do kazde flasky um 15kapek sap simplexu a baby calm kapky ale to ti asi nic noveho neradim.no prave stim um vydrzet aspon 2 a pul hodky,ono se travi dele a pak mu to dela bordel v brisku ![]()
Zkuste vysadit Vigantol (nahradit jinym vitaminem D pro kojence).
Ahoj, mám doma 9 týdenního kluka. Do minulého týdne to bylo strašně hodný mimco. Už od třetího týdne je zcela na um. Jedl přes den co čtyři hodiny, v noci po prvním uložení spal šest hodin. Usínal hezky sam, jen koukal na plyšáky. Přes den když byl vzhůru jsem ho mohla nechat chvilku samotnyho, pak až ho to nebavilo jsem si ho vzala. Teď najednou řve dvě hodiny po jídle. Původně jsem ho nechala hodinu řvát a chovala ho a pak dala najíst, protože u um prý mám dodržet tři hodiny. Jak se najedl zase řval a chtěl chovat. I večer kdy to zvládal sám. Ted už mu dám i po těch dvou hodinách. Pak asi pět minut řve a usne, vydrží v klidu tak ty dvě až tři hodiny a zase znova. Neměl někdo podobnou změnu chování. Případně mám vydržet a jídlo mu nedat? S tím umělým teď dost bojujeme, je to na prd. Pije jednou tolik a jednou úplně jinak, jednou po dvou hodinách někdy vydrží tři ( dopoledne spíš). Omlouvám se za anonym, ale dost se teď doma hádáme jak jsme nervózní že nevíme co děláme dobře a co blbě a kde je chyba.