Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Poslední dobou mám furt na sladké. Dokážu sníst tabulku čokolády na posezení, pořad bych jedla zákusky… Přitom od svých 16 let sladké nesnáším, měla jsem jaterní dietu a od te doby se mi ze sladkého chtěli zvracet kromě CocaColy.
Teď ve 25 letech už asi měsíc denně jim čokoládu a podobně, nijak mi to nechutna, ale nemůžu přestat.
Těhotná bych byt neměla.
Mate s tím někdo zkušenosti?
To je zajímavý. Asi se ti změnily chutě, nebo nevím, jak to vysvětlit… každopádně u přejídání se sladkým brzdi, ať si neuženeš cukrovku. Jinak nevim, na co přesně se ptáš.
Ahoj, může mi někdo poradit? Ze všeho cítím řepu. Dokonce i z čokolády a už mě to celkem deptá. Na přelomu října a listopadu jsme měli celá rodina covid. Cca měsíc trvala ztráta chuti a čichu, pak návrat k normálu. Minulý týden jsem dělala krémovou polévku z červené řepy a od té doby mi prostě všechno chutná jako řepa. Vím, že to asi zní divně. Měl někdo podobný problém a přešlo to? Těhotná nejsem.
Vydrž, holt regenerace toho nervu trvá delší dobu a nese to sebou takovéhle podivnosti.
(byla bych ráda že se drží jen ta řepa a možná bych nějakou dobu nejedla třeba syrečky a nebo kyselé ryby - to by byla horší chuť na takovéhle zafixování
)
@Ou děkuji za uklidnění, snad se to vrátí do původního stavu.
Máš pravdu, mohla jsem si dát něco daleko horšího
škoda že se mi tahle změna chuti nepovedla třeba s čokoládovou zmrzlinou, to bych byla spokojená ![]()