Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych si jí vzala ten den v 18 hodin. Většina antikoncepcí má účinnost 12 hodin přes a když se začíná tak bych to až tak neřešila. Případně pokud máš velký strach tak se první týden chraň ještě jinak a pak už je to OK.
@Aspera Budu brát Katya- myslím že ta není úplně nízkohormonální, aby vadilo pár hodin
Přecházím z YAZ, kde jsem musela hlídat každou div ne minutu, alespoň podle instrukcí lékařky
Děkuji moc ![]()
Tak řídit se musíš tím z čeho přecházíš. To ti udržuje hladinu hormonů. Ale takového posunu bych se fakt nebála.
Já brala antikoncepci 6 let a každej den v jinou dobu
těhotná jsem byla, až jsem sama chtěla:) Nebála bych se:)
Potřebuji poradit, beru antikoncepci Jangee a vychází mi krvácení na dovolenou tak mě napadlo jestli mužů teď skončit brát atk 14. tabletu a pak normálně 7 dni pauza, potom zase normalne 21+7, jasně, normálně se vynechává ta pauza a bere se proste dál, jenže u mě to nejde, celý měsíc bych špinila
Můžu takto nebo ne ![]()
@pajulinkaa Kolikatifázová je? Jestli je jednofázová, tak to ber v kuse. Četla jsem, že HA se musí brát minimálně dva týdny, aby „to fungovalo“, ale neručím za to, že tak funguje každá.
Od 14. tablety vynechat by mi přišlo riskantní. Ještě tak 1 -2 poslední tablety vynechat a pak 7 dní pauzu, ale takhle raději ne.
Já jsem právě ani v pribalovym letáku nic na tuhle možnost nenašla
v kuse to právě u mě nemá cenu ![]()
@ivašot. Taky si právě nejsem jistá…můj doktor ma dovolenou a vynechat bych musela prave uz zítra aby přišlo krvácení..takže radši neriskovat co
Ahoj, mám dotaz, brala jsem antikoncepci ráno kolem osmé + - půl hodiny, teď mám pauzu a v pondělí mám začít opět brát (přecházím na jinou, nevím jestli to má vliv) a chtěla bych změnit dobu užívání tak na 18:00, poradíte mi někdo, jak to udělat?