Pozdě nasazená antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
18.6.15 09:49

Pozdě nasazená antikoncepce

Ahoj,
moje přítelkyně měla rozhozený menstruační cyklus. Vetšinou to bylo o pár dní dříve, ale nějak jsme to neřešili.
Teď chtěla nasadit hormonální antikonepci, ale menstruaci dostala o 10 dní dříve, tak to nestihla a prášek si vzala až druhý den večer. K tomu ale přestala menstruovat den na to, tak nevíme co si o tom máme myslet. Těhotná není - dělala si test. Při tom všem ale tvrdí, že účinnost antikoncepce je vysoká a že si můžeme užívat bez jiné ochrany, nevím, jestli tomu já můžu věřit.
Prosil bych o radu :) Nerad bych dítě v tak nízkém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
18.6.15 09:53

Ne, chránila bych se minimálně týden. Doporučovala bych přečíst příbalový leták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.6.15 09:54

V příbalovém letáku nepíšou o situaci, kdy se začne brát jindy, než první den cyklu? Jestli opravdu opravdu dítě nechcete, tak celé první plato používejte ještě kondom. Jinak se myslím většinou píše používat jinou ochranu jen první týden :think:
Ale ten příbaloý leták tam není jen pro srandu králíkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27571
18.6.15 09:55

Už zase další diskuze? Vy spolu radši nespěte :zed: jinak být tebou tak používám kondom protože přítelkyně evidentně není schopná brát antikoncepci správně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.6.15 10:05

@fido1622 Pokud vím, tak by nemělo moc vadit začít užívat prášky až 2. den menstruace. Jen se nějaký čas chraňte ještě dál. Hele, ať si přítelkyně přečte příbalový leták (je sice dost velký, ale nedává se k práškům jen tak pro srandu) a můžeš si ho přečíst i ty, protože neskrývá žádné tajemství :lol: A k tomu krvácení - právě si do těla hodila cizí dávku hormonů a tak tělo reaguje takhle. Několik měsíců může trvat, než si tělo na HA zvykne a ms bude chodit i odcházet jako hodinky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.6.15 10:05

@ka2ka Aha :roll:

Nabývám dojmu, že přítelkyně by ráda miminko nebo jste hloupí. Fakt ty prášky bere? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.6.15 10:06

A tvoje přítelkyně nemá prsty, že by se zeptala sama? :think: Tvl bych se propadla hanbou, kdyby za mě frajer psal dotaz na moji menstruaci na tomto serveru. :lol:

• Citovat
  • Upravit
13
18.6.15 10:07

To mi říkala taky, že týden radši s jinou ochranou a pak už v pohodě. Ale i přesto se bojím potom bez kondomu.
A tak zkrácená a předčasná menstruace ničemu nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.6.15 10:09
@fido1622 píše:
To mi říkala taky, že týden radši s jinou ochranou a pak už v pohodě. Ale i přesto se bojím potom bez kondomu.
A tak zkrácená a předčasná menstruace ničemu nevadí?

Jestli se bojíš, tak kondom používej, co je na tom těžkého? :nevim: Nebo to aspon nehaž do ní :roll: Jak poctivě ty prášky bude brát a jak si bude dávat pozor na zdravotní komplikace, které mohou způsobit nefunkčnost hormonální antikoncepce ti tu fakt nikdo neřekne.

Ne, nevadí, to se stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.6.15 10:11

Děkuju za odpovědi.
Tady je problém, že já kondom špatně snáším - nic z toho pak nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.6.15 10:14

@fido1622 Zkoušeli jste nějaké ty extra tenké od Durexu? Ale pokud bude brát poctivě a všechno dělat jak má, tak šance na otěhotnění je opravdu mizivá. Já se otěhotnění s práškama nebojim, jenže já vim, že beru jak mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
18.6.15 10:14
@fido1622 píše:
Děkuju za odpovědi.
Tady je problém, že já kondom špatně snáším - nic z toho pak nemám.

Tak vzhledem k tomu, jak tady popisuješ pečlivost své přítelkyně při užívání horm. antikoncepce a studování minimálně příbalového letáku, tak doporučuji zabrousit i do diskusí k výběru kočárku, když už jsi tady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.6.15 10:25
@KatkaX píše:
Tak vzhledem k tomu, jak tady popisuješ pečlivost své přítelkyně při užívání horm. antikoncepce a studování minimálně příbalového letáku, tak doporučuji zabrousit i do diskusí k výběru kočárku, když už jsi tady :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
18.6.15 11:44
@fido1622 píše:
Děkuju za odpovědi.
Tady je problém, že já kondom špatně snáším - nic z toho pak nemám.

Tak aspoň přerušovanou soulož.
BTW taková ta tlustá brožurka v krabičce od antikoncepce, tam není proto, aby to platíčko v krabičce nehrkalo. To se má pročíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.6.15 23:14

Nevim si rady

Ahoj,
Mam dotaz ohledně krvácení :/ začala jsem užívat HA a jeste porad spinim, nekdy vic, nekdy méně uz je to 6 den, kdy mi začala MS.. Mam s tim jeste počkat a vydržet, nebo se mam obrátit na lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí