Změna dodavatele elektřiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33022
26.3.18 12:07

Od ČEZu po lidech nechodí. Takže nikdo od ČEZ to určitě nebyl. A hlavně jim nedávej žádné údaje jako zák. číslo nebo rodné číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
26.3.18 12:15

@Azeretereza No tak az ti zavola, rak rekni, ze uz nemas zajem a poloz telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.3.18 12:16
@Tom-Jerry píše:
Od ČEZu po lidech nechodí. Takže nikdo od ČEZ to určitě nebyl. A hlavně jim nedávej žádné údaje jako zák. číslo nebo rodné číslo.

A to telefonni cislo nevadi? Nic jinyho jsem jim neposkytla. A podle me to budou presne ty distributori, jak se o nich mluvi, protoze zvonili u bytu, ne dole u vchodu. Takze nejspis obihaji vsechny byty. Joj, to jsem se zase vytocila, mlady cucaci, vubec nerekli o co jde a uz by se cpali do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.3.18 12:17
@Azeretereza píše:
Zeny, prave mi tady zazvonili dva typci ohledne nejakyho zdrazovani elektriny ci co. Ptali se, jestli mi prisly nejaky papiry o zpracovani osobnich udaju, me zajimala jen faktura, zbytek jsem nezkoumala. Vubec jsem je do bytu nepustila, jen mezi dverma jsem se ptala o co jde, a oni ze potrebujou to zakaznicky cislo z faktury, a jelikoz me vytahli z postele a byla jsem trochu mimo :mrgreen: tak jsem jim navrhla, ze si sjedname oficialni schuzku zitra. Ze pry potrebuji mluvit s clovekem, na ktereho je napsana elektrina v mym byte, to jsem ja. Ale o co jde? **Chodej takhle bezne?

U nás v obci už takhle běžně nechodí, protože podomní prodej je u nás zakázán obecní byhláškou a když se přece někdo objeví, tak volám starostovi, ten dojede a vykáže je.

@Azeretereza píše:
Nebo mam volat na CEZ, zda jsou skutecne od nich?**

To můžeš, jestli ti není líto peněz za telefon. Na ČEZu ti řeknou, že od nich nejsou.

Logicky: Kdyby byli od tvého dodavatele elektřiny, tak by přece nepotřebovali pas blint zvonit u tvých dveří, aby zjistili tvoje osobní údaje. Když ti ČEZ poslal fakturu, tak logicky tu fakturu má ve svém počítačovém systému a nemusí posílat nějaké obejdy k tvým dveřím, aby zjistili, jestli a co ti poslal, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.3.18 12:19
@cecetka píše:
@Azeretereza No tak az ti zavola, rak rekni, ze uz nemas zajem a poloz telefon.

Ale ja prave ani zadnej zajem nemela, znicehonic zazvonili u bytu a ze potrebujou nekoho, na koho je psana elektrina, ze mi mel prijit nejakej papir, ze potrebujou zakaznicky cislo. Ale nerekli vubec od koho jsou, ani o co jde, jen nejakej souhlas se zpracovanim osobnich udaju. Tak mi to bylo trochu podezrely, proto jsem rekla, ze kdyz schuzku, tak zitra, prave proto, abych si zjistila, jestli je to takhle beznej postup, nebo klasicky smecko. Zitra je rovnou poslu do haje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.3.18 12:19
@Azeretereza píše:
A to telefonni cislo nevadi? Nic jinyho jsem jim neposkytla. A podle me to budou presne ty distributori, jak se o nich mluvi, protoze zvonili u bytu, ne dole u vchodu. Takze nejspis obihaji vsechny byty. Joj, to jsem se zase vytocila, mlady cucaci, vubec nerekli o co jde a uz by se cpali do bytu.

Nevadí, akorát sis je pozvala. Ale pozvala sis je s tím, že jsou od ČEZu a teď už víš, že od ČEZu nejsou.

Když jsi jim neukázala fakturu od ČEZu, tak nemají jak za tebe dát ČEZu výpověď (to by klidně někteří udělali, tvůj podpis by nebyl problém, ten by zfalšovali).

@Azeretereza píše:
Ale ja prave ani zadnej zajem nemela, znicehonic zazvonili u bytu a ze potrebujou nekoho, na koho je psana elektrina, ze mi mel prijit nejakej papir, ze potrebujou zakaznicky cislo. Ale nerekli vubec od koho jsou, ani o co jde, jen nejakej souhlas se zpracovanim osobnich udaju.

Je to běžný postup podomních dealerů dodavatelů energií, kterým jde o provize za to, že získají odběrná místa pro toho, kdo je poslal.

Tvoje zákaznické číslo ČEZU potřebují na to, aby za tebe napsali výpověď ČEZu a smlouvu s jiným dodavatelem a případně za tebe i podepsali, kdyby ses to zpěčovala podepsat.

Příspěvek upraven 26.03.18 v 12:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
26.3.18 12:23
@Azeretereza píše:
A to telefonni cislo nevadi? Nic jinyho jsem jim neposkytla. A podle me to budou presne ty distributori, jak se o nich mluvi, protoze zvonili u bytu, ne dole u vchodu. Takze nejspis obihaji vsechny byty. Joj, to jsem se zase vytocila, mlady cucaci, vubec nerekli o co jde a uz by se cpali do bytu.

ne nevadí, na telefoní číslo na tebe nic neuzavřou. Až budou volat, tak řekni že nic od nich nechceš a aby tě už nekontaktovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
26.3.18 12:26

Přesně tohle se mi stalo před rokem.
Taky zvonili, ptali se, jak platim elektřinu, řekla jsem, ze SIPEM. A jestli tam u ty polozky mám to identifikační cislo? Jestli prý ne, musi se el předělat a ze když to s nima neudělám, ze budu litovat atd. Poslala jsem je k šipku a řekla, ze pokud budu chtit neco měnit, zavolám si nejdřív na Cez. Ještě když odchazeli, tak na me pokrikovali, ze to bude moje chyba, když nechci lepší podminky atd…
Už je to rok pryč, takže si nevybavuju, co vlastně přesně chteli, nebo od koho byli.
Věnovala jsem jim celkem asi 2 minuty svyho času a ani na to SIPO jsem se podivat nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.3.18 12:27
@eumedon píše:
Je to běžný postup podomních dealerů dodavatelů energií, kterým jde o provize za to, že získají odběrná místa pro toho, kdo je poslal.

Tvoje zákaznické číslo ČEZU potřebují na to, aby za tebe napsali výpověď ČEZu a smlouvu s jiným dodavatelem a případně za tebe i podepsali, kdyby ses to zpěčovala podepsat.

Příspěvek upraven 26.03.18 v 12:24

To je neuveritelny. 8o Je aspon nejaka sance, ze to je pro cloveka vyhodnejsi, nebo jak vlastne vubec poznam, ze me nekdo prevedl jinam? O tomhle jsem jen obcas nekde cetla, ale nezabyvala jsem se tim, protoze jsem se s tim nikdy v okoli nesetkala. A vida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.3.18 12:33
@Azeretereza píše:
To je neuveritelny. 8o Je aspon nejaka sance, ze to je pro cloveka vyhodnejsi, nebo jak vlastne vubec poznam, ze me nekdo prevedl jinam? O tomhle jsem jen obcas nekde cetla, ale nezabyvala jsem se tim, protoze jsem se s tim nikdy v okoli nesetkala. A vida.

Pokud jsi jim nedala zákaznické číslo a tak, tak tě nemají jak převést. Potřebují zákaznické číslo, jméno, příjmení, číslo odběrného místa a tak. Telefonní číslo jim je na nic.

On většinou ten dodavatel elektřiny potom volá a ověřuje (protože ti dealeři za vidinou provize podvádějí i jeho, když falšují podpis). U nás v obci se stalo, že podepsali jednu paní, která byla 3 roky po smrti.

A kdyby nezavolal, tak přinejmenším napíše a napíše taky tvůj dosavadní dodavatel, že tvým jménem dostal výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.3.18 12:38
@Azeretereza píše:
To je neuveritelny. 8o Je aspon nejaka sance, ze to je pro cloveka vyhodnejsi …

Výhodnější - výhodnější je pro tebe to, co si sama s rozmyslem vybereš. Anebo to, co za tebe vebere někdo, koho jsi tím s rozmyslem pověřila.

Je dost málo pravděpodobné, že je pro tebe výhodné něco, co bez přečtení a rozmyslu podepíšeš mezi dveřma, či co ti někdo položí na stůl a ty to z voleje podepíšeš. Možná to o něco levnější bude, jenže je to spojeno s úvazkem na dobu určitou a s opakováním (pokud nedáš výpověď dejme tomu nejpozději 3 měsíce před koncem úvazku) a když nevíš, dokdy ti vlastně úvazek končí, tak budeš mít zbytečně hlavu v pejru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.3.18 12:41

@Azeretereza Já jsem je odmítal, pak jsem si nějakou dobu vybíral dodavatele sám a teď to za mne dělá firma, která pořádá aukce dodavatelů.

Aukce dodavatelů může být výhodná a pořadatelé aukcí taky posílají podomní dealery (u nás dostal od starosty výjimku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.3.18 12:44

@Azeretereza To se dost divím, že u nás ještě existuje někdo, kdo se s tím ještě nesetkal. U nás jednu dobu chodili třeba tři ročně a byli borci, kteří to podepsali všem. A pak se divili těm smluvním pokutám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.3.18 13:07
@eumedon píše:
Výhodnější - výhodnější je pro tebe to, co si sama s rozmyslem vybereš. Anebo to, co za tebe vebere někdo, koho jsi tím s rozmyslem pověřila.Je dost málo pravděpodobné, že je pro tebe výhodné něco, co bez přečtení a rozmyslu podepíšeš mezi dveřma, či co ti někdo položí na stůl a ty to z voleje podepíšeš. Možná to o něco levnější bude, jenže je to spojeno s úvazkem na dobu určitou a s opakováním (pokud nedáš výpověď dejme tomu nejpozději 3 měsíce před koncem úvazku) a když nevíš, dokdy ti vlastně úvazek končí, tak budeš mít zbytečně hlavu v pejru.

Ja nic prave menit nechci, nezajimam se o to. Jsem spokojena tak, jak to je, platim malo a jestli bych platila o 100 Kc min, tak to me fakt nevytrhne. Nejaky vyhody me nezajimaji, pro me je daleko dulezitejsi fer jednani a jasne dany podminky, v tomhle si na CEZ nemuzu stezovat. Vzdycky jsem dulezity veci resila primo na pobocce, kterou mam 1 km od domu a rozhodne se nehodlam s nekym dohadovat po telefonu, protoze nema ve meste zastoupeni. A nehodlam se dohadovat ani s nejakyma podomnima prodejcema.

@eumedon píše:
@Azeretereza To se dost divím, že u nás ještě existuje někdo, kdo se s tím ještě nesetkal. U nás jednu dobu chodili třeba tři ročně a byli borci, kteří to podepsali všem. A pak se divili těm smluvním pokutám.

Ja vubec. Jen z doslechu, ale ne z okoli, spis z medii. Ze by primo nekdo chodil, to vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
26.3.18 13:11
@Azeretereza píše:
Ale ja prave ani zadnej zajem nemela, znicehonic zazvonili u bytu a ze potrebujou nekoho, na koho je psana elektrina, ze mi mel prijit nejakej papir, ze potrebujou zakaznicky cislo. Ale nerekli vubec od koho jsou, ani o co jde, jen nejakej souhlas se zpracovanim osobnich udaju. Tak mi to bylo trochu podezrely, proto jsem rekla, ze kdyz schuzku, tak zitra, prave proto, abych si zjistila, jestli je to takhle beznej postup, nebo klasicky smecko. Zitra je rovnou poslu do haje.

Mas vice moznosti. Muzes jim bud rict, ze nemas zajem. Nebo muzes zalhat, ze energie nejsou vedeny na tebe, takze zadnou smlouvu uzavrit nemuzes. Anebo vubec telefon nezvedat (asi nejrozumnejsi reseni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný