Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji hezký večer všem…
Máme tak trochu problém… z ničeho nic se nám zněnila intenzita testovací čárky u těhotenského testu. Ve středu (tj. 5. 10.) byla čárka tmavší než čárka druhá - ověřovací, ale dnes (8. 10) je čárka o polovinu světlejší
jako kdybychom testovali na začátku
provedli jsme 2 testy a oba stejné. Přítelkyně je podle MS právě 7 + 2, což by ještě nemělo klesat
máme strach, protože to minule nedopadlo dobře a taky to bylo kolem 7. - 8. týdne ![]()
Máme stresovat? Burcovat doktory? Anebo se tohle prostě může stát? Je pravda, že jsme testovali dnes po 19. hodině, ale většinu testů jsme prováděli v průběhu dne.
Díky za jakékoliv poznatky… díky
PS: Prosím, nekamenujte nás za to, že se vůbec testujeme… máme prostě od minule strach…
Příspěvek upraven 09.10.11 v 00:43
Zalezi zda mate porad stejnou znacku testu,se stejnou citlivosti a na koncentraci moci atd.
Obecne plati,ze intenzita carky na testu nevypovida nic o prosperite tehotenstvi.
Pokud mate pochybnosti,ze neni neco v poradku,at si pritelkyne zajde pro klid duse na gyndu,kort kdyz to minule nedopadlo dobre.
Drzim palce.
![]()
Nemyslím si, že test (resp. barva čárky) má v tomto týdnu ještě nějakou vypovídací hodnotu. Když jsem měla ZT, tak jsem byla na revizi v 13+1, těhotenství odpovídalo podle utz 7+0 a hcg jsem měla kolem 5000 jednotek - což by byly na testu dálnice jak sviňa ![]()
Lepší je testovat spíš z ranní moči, jestli třeba hodně přes den pije, může se to projevit… Takže testujte obden, ráno, jestli máte tu potřebu a nenervujte se stovkama testů
Vůbec nejlepší by bylo zajít si párkrát po sobě s nějakým odstupem na krev - tam uvidíte podle hodnoty hcg nejlíp, jestli roste nebo ne.
neboj kamenovat nebudu
taky sem testovala jak vzteklá ![]()
a jinak klídek budoucí taťko ![]()
i kdyby (a zdůrazňuji kdyby) se mělo něco dít, tak v 8TT už je HCG tak vysoko, že kdyby se nááhodou stalo neštěstí, tak to podle těhu testu rozhodně nepoznáte, však i pokud dojde k potratu nebo revizi, tak HCG klesá ještě dny a týdny.
možná jste použili jiný druh testu, test z jiné krabičky? taky testovala večer, takže možná přes den víc pila, byla čurat atd. to všechno mohlo moč naředit a tak se test tolik nezbarvil…
a pokud máte jooo nervy (to je to nejhorší, co může teď mamina mít), tak si zítra zajděte k dr., ať partnerka řekne, že je jí blbě a oni jí udělají utz a hned budete mít klid ![]()
Děkujeme, hned jsme trochu klidnější ![]()
Test to byl právě ten samý co doposud, ale máte pravdu, že i po potratu by ta hladina asi tak rychle neklesla, takže je možné nějaké zředění, znečištění nebo špatná šarže testu. Pro jistotu budeme v pondělí otravovat doktora o týden dříve ![]()
Mohu tě uklidnit,taky jsem testovala asi v 7týdnu a testovací čárka byla hodně slabá - hodně jsem plašila,že to asi nedopadlo,protože před tím mi ty samé testy ukazovali krásné tlusté čárky…no a za týden na ulz se objevili dvojčata
. Už jsem i někde četla,že se to někomu stalo taky,jakoby ten test už tak vysokou hladinu HCG neukazoval. Držím palce
.
davidkmenta píše:
Děkujeme, hned jsme trochu klidnější
Test to byl právě ten samý co doposud, ale máte pravdu, že i po potratu by ta hladina asi tak rychle neklesla, takže je možné nějaké zředění, znečištění nebo špatná šarže testu. Pro jistotu budeme v pondělí otravovat doktora o týden dříve
to víš že jo, u nás ve skupině (co sme se tu sešly těhule) sme taky měly pár „plašanů“, co vyrazily k dr. na kontrolu o týden dříve (s historkou o bolesti), páč měly prostě nerva,jestli je všechno v pořádku… ![]()
No za mě zas - čím pozděj doktor, tím líp - nejsem z těch, co by měli srdíčko v 6.tt, navíc teďka malá je o týden mladší - bacha, ať nemáte nervy ještě z toho, že se srdíčko zatím neukázalo… Já bych se nikam zbytečně brzo nehnala ![]()
angu: jo to je druhá stránka věci, samozřejmě…já byla v 6TT a pak až v 11TT na kontrole a taky sem se nervila, ale nakonec vydržela…
ale když bude v 7+4, tedy osmý týden, tak by už být vidět mohlo - i když záleží na ultrazvuku, nebo minimálně uvidí nějaký vývoj od předchozí kontroly, ne?
On se dá z testu poznat nějakej problém? Já to beru tak, že čárka tam prostě je a je jedno jak je silná. Na tom závisí nejspíš víc faktorů, výrobcem testu počínaje.
Mar__tanka1983 píše:
angu: jo to je druhá stránka věci, samozřejmě…já byla v 6TT a pak až v 11TT na kontrole a taky sem se nervila, ale nakonec vydržela…ale když bude v 7+4, tedy osmý týden, tak by už být vidět mohlo - i když záleží na ultrazvuku, nebo minimálně uvidí nějaký vývoj od předchozí kontroly, ne?
Já jsem právě u Samíka 7 tt (teď nevím, jestli + něco) ještě neměla, za 14 dní pak už jo. Naštěstí jsem v té době ještě nechodila tak moc na emimino, takže jsem byla v naprostém klidu
![]()
Pak ZT - tam nebylo teda nic, ale ty nervy, furt jak je to staré, jde to vidět, nejde to vidět…
Tak teď jsem šla až v 10 tt, mimino o týden mladší 9 tt - srdce bilo, mimno bylo, pro mě ideál
Tak nějak jsem byla klidnější, když jsem tam nešla - ale to je indi vindi
Někdo je zas klidnější, když tam dochází ![]()
bohužel u mě intenzita čárky vypovídací hodnotu měla… těhotenství skončilo 41. den cyklu, podle čárek, testovala jsem ob den vždy ráno. Podle UTZ bylo embryo velké 5+6 tt, což přesně odpovídá. Takže spíš čekejte, co se stane, než burcovat doktory. Tyhle ranné potraty jsou bohužel relativně časté. A pokud to půjde bez revize, je to jen dobře, můžete začít znovu dříve. Držím palce.
… no a na krvi (pro jistotu) jsem byla někdy 35. DC a vše vypadalo OK, takže ani toto není jistota. A že revize přijde klidně mesíc po ukončení vývoje, to je taky běžné, jak tu někdo psal… prostě uvidíte. Zkuste být v klidu. Z večerní moči bych vůbec netestovala, ale z ranního testu byly moje výsledky jednoznačné, bohužel. Přeju lepší průběh ![]()