Změna jména na matrice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27259
16.7.11 19:55

Evčo ještě poneseš papír do porodnice se jmény dítěte, kde teprve napíšeš ty oficiální jména. Dokonce myslím, že snad až do 24h po porodu to můžeš změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
16.7.11 20:21

ahojik krasna jmen… Lukas se mi taky libi ale manzel je Lukáš tak by to kazdej komolil…taky jsem pred porodem byla na matrice ujistit se ze muzu malyho pojmenovat tak jak jsem vybrali..jsem manzele takze prijmeni se neresilo..tady jde o to ze na matriku se musi pred porodem kdyz nejste manzele jen kvuli tomu aby byl malej uz v porodnici pojmenovanej prijmenim po manzelovi, jinak to jde zmenit i potom…

jo jinak Melisa to je krasny…sice jsete neplanujeme 2. ale nad jmeny premyslim porad a chci taky neobvykly kdyz uz ma malej neobvykly jmeno a melisa je krasny moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 20:41

Aha tak to nevím jak to je, když nejsou vzítí. My se vzali a pak se teprve povedla dcera, to jsem ještě žili ve Zlíně u mých rodičů, pocházím s tama, teď žijeme 2 rok v Hodoníně, manžel tu má práci, tak se pořídilo bydlení tady, termín máme 24.9. ale neřeším co a jak matrika, chci aby i druhá dcera měla v rodném listě napsané Zlín. Minulý týden jsem byla na kontrole ve Zl. doktor mi dal papír do porodnice.

lleennttiillkkaa jenže, když už podepsala něco na matrice, tak si myslím, že pokud to bude chtít změnit, tak to musí změnit na matrice a před porodem, takže má nejvyšší čas. Nejsem si jistá, že má čas 24h na změnu, mě ta sestra na příjmu, se ptala jestli opravdu chceme jméno Melisa asi 10krát než vytiskla ty štítky se jménem asi si myslela, že jsem se zbláznila dát v ČR Anglické jméno a řekla mi pak už to nepůjde změnit, jste si jistí? Meli se narodila ve čtvrtek 4.57 a rodný list mi matrikářka donesla v pátek kolem 9 ráno přímo do porodnice.

Ajla děkuji nám se taky moc líbí, dali jsme ji takové jméno, protože jsme oba Češi a museli jsme jed oba do Anglie (omylem jsme se sešli u jeho sestry, která se tam vdala, já jako aupair, on dojel na její svatbu) v tu dobu se jim tam narodila v rodině Melissa, tak jsme si říkali, že když tak pojmenujeme dceru, tak si na to vždycky vzpomeneme. Akorát to máme počeštěné podle té knížky paní Knappové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
16.7.11 21:00

Ja jsme taky vybirala z knizky od Knappovy a taky jsem to malicko pocestili :-D my se nemohli dohodnout a manzel je blazen do hokeje tak mu rikam ze az malej bude hrat v NHl bude se mu mezinarodni jmeno libit :_D navic jsme meli plny zuby jmen co se porad opakujou, lepsi ze je mezi 20ti v republice nez mezi 90.000 :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 21:02
Ajla píše:
Ja jsme taky vybirala z knizky od Knappovy a taky jsem to malicko pocestili :-D my se nemohli dohodnout a manzel je blazen do hokeje tak mu rikam ze az malej bude hrat v NHl bude se mu mezinarodni jmeno libit :_D navic jsme meli plny zuby jmen co se porad opakujou, lepsi ze je mezi 20ti v republice nez mezi 90.000 :-D

Ano má to své výhody i nevýhody, Meli od září nastupuje do školky, i když 3 má až v říjnu, byli jsme na zápise, paní ředitelka, která tam má 200 dětí si ji hned zapamatovala, když ji potkáme ve městě, tak nás pozná. No jen, aby jsme pak nechodili furt na kobereček, že :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
16.7.11 21:02

u nás to je takhle teda, u gynekologa sem dostala papír, na které sme napsali jména pro kluka i pro holčičku, muselo to být od obou podepsané a čísla OP, to sem jen odevzdala při příjmu v porodnici. Na matrice sme vyřizovali jen uznání otcovství a dohodu, že dítě bude užívat příjmení po tatínkovi. Ale asi co jiné město, to jiná pravidla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
16.7.11 21:05
IvkaH píše:
Ajla píše:
Ja jsme taky vybirala z knizky od Knappovy a taky jsem to malicko pocestili :-D my se nemohli dohodnout a manzel je blazen do hokeje tak mu rikam ze az malej bude hrat v NHl bude se mu mezinarodni jmeno libit :_D navic jsme meli plny zuby jmen co se porad opakujou, lepsi ze je mezi 20ti v republice nez mezi 90.000 :-D
Ano má to své výhody i nevýhody, Meli od září nastupuje do školky, i když 3 má až v říjnu, byli jsme na zápise, paní ředitelka, která tam má 200 dětí si ji hned zapamatovala, když ji potkáme ve městě, tak nás pozná. No jen, aby jsme pak nechodili furt na kobereček, že :))

jo pravda nas si taky vsude pamatujou :-D ale ma to i nevyhody to je jasny ale na blby pripominky uz jsem si zvykla a je mi to fuk :-DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 21:09
Ajla píše:
IvkaH píše:
Ajla píše:
Ano má to své výhody i nevýhody, Meli od září nastupuje do školky, i když 3 má až v říjnu, byli jsme na zápise, paní ředitelka, která tam má 200 dětí si ji hned zapamatovala, když ji potkáme ve městě, tak nás pozná. No jen, aby jsme pak nechodili furt na kobereček, že :))
jo pravda nas si taky vsude pamatujou :-D ale ma to i nevyhody to je jasny ale na blby pripominky uz jsem si zvykla a je mi to fuk :-DDD

ano nás se taky furt ptají proč neobvyklé jméno, tak jim řeknu, že chci aby holky šly jednou do světa a je to. Naši si dlouho zvykali furt chtěli Terezku nebo něco takového, ale jich je moc. Druhá holka bude Patricie, mojemu otcovi se to taky moc nelíbilo, ale už si zvyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
16.7.11 21:13
IvkaH píše:
Ajla píše:
IvkaH píše:
Ajla píše:
jo pravda nas si taky vsude pamatujou :-D ale ma to i nevyhody to je jasny ale na blby pripominky uz jsem si zvykla a je mi to fuk :-DDD
ano nás se taky furt ptají proč neobvyklé jméno, tak jim řeknu, že chci aby holky šly jednou do světa a je to. Naši si dlouho zvykali furt chtěli Terezku nebo něco takového, ale jich je moc. Druhá holka bude Patricie, mojemu otcovi se to taky moc nelíbilo, ale už si zvyká.

Nasi se taky divili ale uz se jim to libi, pry cim dal tim vic..a tatka dokonce nadava kdyz ma nekdo reci na to jmeno :-DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.7.11 22:24

Holky čtu Vaše odpovědi a děkuji Vám mocinky moc.Tak já nevím co dělat.Asi na tu matriku zajdu opět a zeptám se tam.No a přesne tak jak jste psali.Taky sem bila vdaná.Moje první dcérka automaticky dostala přijmení po manželovi, tak, že jsem na tu matriku ani chodit nemusela.Ale tet když s přitělem čekam drobečka, tak to je už opět něco jinýho..Pořád nějaký vybavovani a tak..No my jsme jeli šli na matriku stím, že přitěl musel podepsat odcovstvy a také aby mněl přijmení po něm a už rovnou chtěli i jméno jak pro klůka, tak pro holku.Chtěli po nás OP rodné listy a moji těhu průkazku..Jo a také rozsudek můj , že jsem rozvedená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65348
16.7.11 22:31

Evčo,zajděte tam znova,matrikářka udělá nový papír a je to nejjednodušší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.7.11 22:31

Evčo po nás ta matrikářka taky chtěla jména, ale udávat je nemusíš. Já jsem jí je neřekla. Ona sice něco držkovala, ale řekla jsem jí, že to je nutný až do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65348
16.7.11 22:33

Jo taky to jde.....
napsat jen dohodu o příjmení a kolonky se jmény nechat být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 23:01
Evča29 píše:
Holky čtu Vaše odpovědi a děkuji Vám mocinky moc.Tak já nevím co dělat.Asi na tu matriku zajdu opět a zeptám se tam.No a přesne tak jak jste psali.Taky sem bila vdaná.Moje první dcérka automaticky dostala přijmení po manželovi, tak, že jsem na tu matriku ani chodit nemusela.Ale tet když s přitělem čekam drobečka, tak to je už opět něco jinýho..Pořád nějaký vybavovani a tak..No my jsme jeli šli na matriku stím, že přitěl musel podepsat odcovstvy a také aby mněl přijmení po něm a už rovnou chtěli i jméno jak pro klůka, tak pro holku.Chtěli po nás OP rodné listy a moji těhu průkazku..Jo a také rozsudek můj , že jsem rozvedená.

Raději tam zajdi znovu, ať máš klid a nemusíš se stresovat.
Vidíš si mi připomněla tu těhu průkazku, včera se mi do kabelky vyléla dceřina šťáva a rovnou na na průkazku, byly tam papíry z výsledků genetiky ve 13 tt a ve 22 tt a z cukrovky, no to mám velikou radost :zed: to nevím co mi řeknou až to budu v porodnici odevzdávat, rodit chci v jiném kraji než bydlím a ještě mám špinavou průkazku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.7.11 07:42
monikalysa píše:
IvkaH píše:
Naše první dcera má hodně pro Česko neobvyklé jméno, jmenuje se Melisa a na matrice jsem nic před porodem podepsat teda nemusela, jen jsme se zeptali, jestli se to jméno u nás smí dát, ale žádný podpis, žádné upsání, tak nechápu proč jste šli něco před porodem podepisovat, dyť je to zbytečné.
Prosím tě, ty jsi vdaná, jsi jinej případ… Jasně píše přeci o přítelovi a nesezdané páry chodí na matriku před porodem. :mrgreen: :mavam:

Jo šak jasně, to už jsem pochopila, nevím jak to chodí, když je člověk svobodný, já manželovi řekla, že si nikdy dítě nepořídím dokud nebudu vdaná, dcera se narodila asi 16 měs. po svatbě, tohle vždycky ovlivní ženská víš, kdy se může dítě narodit, teď čekám druhé dítě tím pádem s rozením končím, tak už nezjistím jak to funguje za svobodna. Ale asi tam bude muset zakladatelka diskuse jít znovu, když už tam něco podepsali a teď to chtějí změnit, tak to musí změnit před narozením dítěte a přímo na matrice, jinak jim po narození dojde domů rodný list, kde bude Matyas i když oni třeba v porodnici napíšou Lukas, ta matrika už je má asi zavedené, jen čekají na potvrzení porodnice o porodu, alespoň tak nějak jsem to teda pochopila, ale třeba si to myslím špatně, to víš úředničení bylo a bude vždycky složité :zed: :zed: :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí