Změna jména na matrice

113
16.7.11 18:54

Změna jména

Milé ženské :-) Ja nevím jak to chodí,ale chci se zeptat:Jsem ve 38tt.a s přitelem sem byla na matrice minule pondeli podepsat souhlas o jmeně a přijměni dítete..Vybrali jsme jméno Matyas..No sice mu už tak řikame od té doby co víme, že jsem těhu.:-D Ale tet najednou přišel přitěl stím, že se mu líbi jméno Lukas,a mně upřimně také,tak jestli se to dá ješte změnit.Jestli je potřeba zajet na matriku a opět nahlasit nove jméno pro malýho a nebo to bude stačit už jenom v porodnici to nahlasit, že jsme si vybrali nove jméno i když máme od matriky papir do porodnice, že se malej bude věnovat Matyas..Holky tak co myslíte.Půjde to ješte změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
16.7.11 19:05
Evča29 píše:
Milé ženské :-) Ja nevím jak to chodí,ale chci se zeptat:Jsem ve 38tt.a s přitelem sem bila na matrice minuli pondeli podepsat souhlas o jmeně a přijměni dítete..Vybrali jsme jméno Matyas..No síce mu už tak řikame od té doby co víme, že jsem těhu.:-D Ale tet najednou přišel přitěl stím, že se mu líbi jméno Lukas,a mně upřimně také,tak jěstli se to dá jěšte změnit.Jěstli je potřeba zajet na matriku a opět nahlasit nove jméno pro malýho a nebo to bude stačit už jenom v porodnici to nahlasit, že jsme si vybrali nove jméno i když máme od matriky papir do porodnice, že se malej bude věnovat Matyas..Holky tak co myslíte.Půjde to jěšte změnit?

No jasně, dokud se mimčo nenarodí, tak se to dá změnit, vy jste jako ten papír už nechali na matrice nebo ho máš u sebe? My ho máme u sebe a odevzdám ho v porodnici na příjmu, když půjdu rodit oni ho pak předají matrice. Na matrice jste něco podepisovali? Asi těžko, jím to musí být fuk ten papír jim předá až porodnice si myslím, když mě přijímali, tak si vytiskla několik štítků se jménem, jakmile ty měla vytisklé, tak už to změnit nešlo, takže máš jednu možnost jestli v tom papíru máte napsané Matyas, tak řekni svému gynekologovi ať ti dá nový papír, mě ho teda dal gynekolog a nebo si zajdi pro nový na matriku. Pokud není vyplněný jménem, tak se nic neděje a napiš tam jaké chceš jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 19:12

Naše první dcera má hodně pro Česko neobvyklé jméno, jmenuje se Melisa a na matrice jsem nic před porodem podepsat teda nemusela, jen jsme se zeptali, jestli se to jméno u nás smí dát, ale žádný podpis, žádné upsání, tak nechápu proč jste šli něco před porodem podepisovat, dyť je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.7.11 19:21

Ahoj..Tak to ani nevím ,že gynekolok také může vystavit nějakej papir na jméno dítete..A že si tam to jméno můžu napsat jaké chci..Tak to slišim po prvé. :-)No matrikařka nám vystavila papir jak pro sebe tak pro mně a pro porodnici papir, o tom, že se malej bude věnovat Matyas..Jako to jméno tam je vytiskli.A to jsme s přitělem museli tři papiri podepsat..Já mám dvě papiri i sebe.Jednu pro sebe a tu druhou do porodky.A tu třeti ma na stole matrikářka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.7.11 19:27

Jéééé Melisa krasny jméno..:-) No tak to potom ja také nechápů,Já sem totiž rozvedená a přitěl chtěl aby malej mněl přijmeny po něm.Kdyby jsme to nenahlasili na matrice, tak by asi malej dostal přijmení po mně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
16.7.11 19:28

Já myslím, že na tu matriku musí nesezdané páry. U nesezdaných rodičů je třeba vyřešit příjmení dítěte, což se dělá na matrice již před porodem. Když jsou manželé, tak dostanou jen formulář - souhlasné prohlášení o jméně a to se odezdává až při porodu. Příjmení je vyřešeno v oddacím listě.

Na změnu by se zeptala bych se přímo na té matrice.

• Citovat
  • Upravit
5453
16.7.11 19:29

pokud nejsou svoji musí se na matriku,pokud chceš aby se dítě jmenovalo po otci,tak to prostě je.on musí dát souhlas.když to napíšeš v porodce,tak tam jeho souhlas není,tudiž to nemá žádnou váhu.V manželství je to něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 19:32
Evča29 píše:
Ahoj..Tak to ani nevím ,že gynekolok také může vystavit nějakej papir na jméno dítete..A že si tam to jméno můžu napsat jaké chci..Tak to slišim po prvé. :-)No matrikařka nám vystavila papir jak pro sebe tak pro mně a pro porodnici papir, o tom, že se malej bude věnovat Matyas..Jako to jméno tam je vytiskli.A to jsme s přitělem museli tři papiri podepsat..Já mám dvě papiri i sebe.Jednu pro sebe a tu druhou do porodky.A tu třeti ma na stole matrikářka..

No ve Zlíně dávají gynekologové Prohlášení k narození dítěte( tam jsou všechny info o matce, otci, jméno pro dítě, vdaná, svobodná, vdova, rozvedená atd), to je jediný papír který jsem dostala poprvé a teď i podruhé, ten papír odevzdám v nemocnici na příjmu a nemocnice to dá matrice, pak mi matrikářka donese do porodnice nebo pošle dom rodný list. Vy to máte teda asi jinak a porodnice nespolupacují z matrikou, jak ve Zlíně. Takže mátě jedinou možnost upalovat na matriku a podepsat znovu vše z jiným jménem, dřív než se mimino narodí, protože vaše porodnice to mají asi tak, že jen oznámí narození a vám už chodí rodný list, jakmile se dítě narodí, tak je pozdě asi něco měnit. Nevím, tomu nerozumím, proč to není v ČR jednotné teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
16.7.11 19:35

Na matriku musi nezadane pary,jak uz psala Aleachimka.Jinak ja dostala papir u sveho gyn. a mela jsem to donest do porodnice,pokud bych nechtela dat prijmeni po otci.
Pak jsme sli na matriku,tam vyplnili jmena a souhlas otce s jeho prijmenim a to bylo vse.Na matriku kvuli zmene jit nemusis,v porodnici by se te spravne meli zeptat,jestli chces dat jmeno,ktere mas uvedeno v papiru z matriky.Tam jde spis o to prijmeni.
Me se u vsech deti teda ptali,jestli se dite bude jmenovat tak,jak to mam napsane.

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
16.7.11 19:36
IvkaH píše:
Naše první dcera má hodně pro Česko neobvyklé jméno, jmenuje se Melisa a na matrice jsem nic před porodem podepsat teda nemusela, jen jsme se zeptali, jestli se to jméno u nás smí dát, ale žádný podpis, žádné upsání, tak nechápu proč jste šli něco před porodem podepisovat, dyť je to zbytečné.

Taky znam Melisu :palec: .

• Citovat
  • Upravit
12330
16.7.11 19:38

Evča29: určitě znova na matriku, ať máte jistotu, že to bude Lukášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
16.7.11 19:38

Evčo, mám dojem, že křestní jméno klidně můžete škrtnout, na prohlášení o otcovství jde o příjmení :) Ohledně křestního jména je papír co se na matrice nepotvrzuje, až v porodnici, po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.7.11 19:42

Ahoj ne ne Lukas bez toho háčku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
16.7.11 19:43
Hanule píše:
Evčo, mám dojem, že křestní jméno klidně můžete škrtnout, na prohlášení o otcovství jde o příjmení :) Ohledně křestního jména je papír co se na matrice nepotvrzuje, až v porodnici, po porodu.

Presne tak,jak uz jsem psala i ja.Protoze se samozrejme muze stat,ze si rodice jmeno rozmysli :-D .

• Citovat
  • Upravit
12330
16.7.11 19:44
Evča29 píše:
Ahoj ne ne Lukas bez toho háčku :-)

no to je jedno :lol: hezký jsou obě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...