Změna práce - dcera, dojíždění
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Změna práce - dcera, dojíždění
Ahoj všem, žiju na malém městě s dcerou (2.třída). Práce je tu poskromnu a když už, tak bez posunu. Mám práci, kde jsem již 4. rokem, hezký plat, ale problémy se šéfem. Nemám zastupitelnost, takže když dcera marodí - problém, když potřebuji volno - problém. Jsem tu skoro vždy přesčas, malou pak vyzvedávám jen tak, tak. Šéf je roztržitý bordelář, vše musím hlídat a zařizovat já a navím pořád vyhrožuje, že se tady na to vykašle a půjde do většího města. Ale zase jsem blízko škole, kdyby cokoliv a nemusím dojíždět. Nemám žádné benefity, jen plat a 20 dní dovolené.
Dostala jsem nabídku v okresním měste, které je od nás 25km. Plat o něco lepší, stravenky, sickdays, odměny podle měsíčních procent, jak na tom firma bude, možnost růstu a posunu. Cca 6 hodin práce denně 8-14. Jenže mám strach z dojíždění, projezdím tak 4000. Co když se rozbije auto, servis, čekat než to opraví. Prázdniny a pokrytí dcery během prázdnin. Na jednu stranu bych to brala a na druhou stranu jsem konzerva.
Musím podotknout, že jsem na dceru sama. Mamáe jednu babičku a ta ještě pracuje. Taťka hlídá jen o víkendech.
Prosím o radu, zda je dojíždění v pohodě? á se to zvládnou s dítětěm?
V které práci byste raději pracovali?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja myslim, ze s takovou pracovní dobou je dojíždění v pohodě. Dcera roste, nebudeš jí věčně vyzvedávat ze školy. Nebála bych se změny v tomto případě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych do toho šla. 25km není zas taková tragédie, u nás takto dojíždí hodně lidí. A dcera nebude malá navěky, vyroste a bude více samostatná. nebála bych se toho ![]()
(Takového šéfa jsem znala taky, rychle od něj pryč, když máš možnost)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mimim3101 co když a co když…, šéf vyhrožuje že skončí.
Ty musíš vědět jaká nabídka práce je v místě a jaké máš možnosti.
Resis co většina, ano auto se musí udržovat a tim předcházet vysokým výdajům.
Dcera už není ve školce. Ale nevim jak mas pořešenou družinu.
U nás třeba od 4. třídy není a ty děcka porad končí velmi brzy.
Je tam mnoho proměnných, to co uvádíš ty, není pro mě problém, ale mne je jasné, ze auto nebude jezdit do skonání světa a je to nejdražší položka na seznamu.
Pokud dostaneš víc peněz a pokryješ tím to auto, tak bych moc nepřemýšlela, pokud nabídky nejsou, ale nevíme co umíš a děláš.
Ja bych třebas s chaotickým člověkem, navíc šéf pracovat nechtěla a pokud bych měla příležitost, tak beru roha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak to má dcera vzdálenost škola-domov? Máš nějakou možnost dostat se do práce nějakým veřejným dopravním prostředkem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dojíždím jen asi 8 km, ale přes město. Známá jezdí z druhé strany cca 25 km a do práce jedeme skoro stejný čas. Dojíždět se určitě dá. Většina lidí dojíždí. Zimy bývají mírné. To, že se ti něco po.ere nebude každý den ani měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera to má do školy cca 7min chůze. Bus nějaký jede, není to žádná sláva, ale tak nějak bych se dostala tam i zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předpokládám, že tam jezdí nějaký autobus? Pokud o nabídky práce není nouze, stávající šéf je na facku, tak bych to vzala. 25 km není vůbec nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti nejak rozumně jede i bus (pro případ rozbitého auta). Pokud je dcera schopna ráno dojít do skoly sama, odpoledne sama z družiny (ne denně, ale v případě potreby). Do kdy máte družinu (ne jen cas, ale i vek). Kdy a kde ma dcera krouzky. Pokryje vyšší plat vyšší výdaje za dojíždění… proste si to promysli, vymysli, spočítej a je to. Bud to jde nebo ne. Chápu, ze se do změny nechce, ale pokud by mela byt k lepšímu a s perspektivou, tak bych se kousla a šla do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mimim3101 píše: Více
Tak pak není co řešit. Dcera to zvládne a ty máš zálohu, kdyby bylo něco s autem. Mě holky jezdily busem prakticky od 1. třídy do cca 6 km vzdáleného města. Po cestě zpět musely přejít poměrně frekventovanou silnici.
Je dobré učit děti samostatnosti. Má třeba spolužačku, co by šla taky tím směrem ze školy domů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mimim3101 píše: Více
V tom případě bych se nerozmýšlela, 25km je vážně nic.
Ta zastupitelnost je na dvě věci. Zažila jsem a už bych to nechtěla. Dovolenou - maximálně týden v kuse, a všechna práce na tebe čeká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit