Změna práce – Jsem učitelka a chci dělat něco jiného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6171
2.5.26 12:03
@Trojlístek píše: Více

Ale to je rozhovor ako s malym deckom.
To nie je o tom, ze to je ucitelka.
Ty mas s ucitelkami trochu problem celkovo. Ale nie, ucitelia rozhodne nie su iba neschopni ludia. Povedala by som, ze to je ako vo vsetkych firmach. Vyborni, priemerni a neschopni. To mas vsade.
Okrem toho si myslim, ze zakladatelka je zase niekto od majitela webu, ved je tu totalne mrtvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21296
2.5.26 12:09
@malákráličice píše: Více

Nemusí.
Znám jednu, co učí jenom Vv na 2. stupni a 1 hodinu týdně první stupeň angličtinu. Je to protekční místo, které získala od své matky - učitelky. Vysokou školu si dodělávala už během učení - dálkově a ještě u toho skučela, jak není studijní typ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
2.5.26 12:17

Tyjo, tak to úplně nevím, jestli se něco takového dá obecně vztáhnout na povolání „učitel“.
Jako jo, mít léto volné a moci odejít domů v půl druhý mně totálně vyhovuje a asi bych si hůře zvykala na to, že je to jinak. Ale že bych byla tak vymaštěná, abych to ventilovala u pohovoru ruku v ruce s tím, že ani nejsem ochotná se cokoliv učit, jakkoliv se zapracovat a dorazila bych to obědama.
To nebude tím, že jsi narazila na učitelku, to bude tím, že jsi narazila na blbku, která blbkou bude i v jakémkoliv jiném povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
2.5.26 12:49
@kyslík píše: Více

Tak to vis, ze kazdy se projevuje nejak.
Nicméně tema volna, odchodu z prace, stravné, udělat něco navíc nebo jinak se řešilo s každou.
Ono už pak opravdu neni o čem mluvit a ztrácet čas každého, protože vidíš, že zájem opadl, uchazečka se dál neptá a nezajímá, o naslouchání k pozici už nemůže být ani řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
2.5.26 12:55
@Mkmkz píše: Více

Tak znám pár opravdu kvalitních učitelek.
Bohužel to není jako všude. To nemáš pravdu.
Zbavit se nekvalitního zaměstnance je poměrně snadné, zbavit se vyhořelé a uštěkané učitelky, projevujíc den co den svou zlovůli tak snadné není…
Fakt je ten, že co se týká ohledně zkušenosti učitelek na SŠ, tak tak ještě čekám, chci věřit, že to bude lepší, minimálně i já jako dítě jsem se na SŠ cítila mnohem lépe a měla jsem tu čest poznat perfektní učitelku ekonomických předmětů, která byla za každé situace nesmírně klidná a vyrovnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
2.5.26 13:05

@Mkmkz starší dcera měla na prvním stupni až na jednu (které se časem po dlouhých eskapádách vedeni zbavilo), to byly učitelky, které nijak na děti ani rodiče nenadávaly, své si řešily s dětmi samotné.
Třídní schůzky byly balzám na nervy.
Příjemně povídání a setkání učitelky a rodičů, klidně i děti, babiček, sourozenců, kdo chtěl.
Po odchodu do zaslouženého a několik let oddalovaneho odchodu do důchodu nastalo už jen období temna, až na pár výjimek z cizích jazyků a fyzikářky učící i chemii.
O učitelce u mladší dcery se raději vyjadřovat nebudu, to už jsem taky psala v jakém módu funguje a jen vyhlížím konec této etapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
2.5.26 13:15

Kazdy by chcel, aby ho operoval najlepsi lekar. Aj ja. Ale v nemocnici mas kopec lekarov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
2.5.26 13:26
@Mkmkz píše: Více

A v seriálech jsou úplně nejlepší doktoři i sestry a vše tam funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
2.5.26 13:53

Asi tak :lol:
Ja som tiez nebola idealna ucitelka. Neexistuje idealna rodina, clovek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 14:18

S tim bohužel musím souhlasit. Udiveni nad tim, ze musí být 8 hodin denně ve firmě a ma nárok na 5 tydnu dovolene, bylo na skoro každém pohovoru, co nám sefova rikala.

• Citovat
  • Upravit
21296
2.5.26 14:49

Já teda znám učitele, kteří změnili práci. Jeden obchoďák a druhý dělat pečovatele pro mentálně postižené. Ale to bylo ještě v době, kdy neměly tak vysoké platy. Teď se spíš lidé snaží dostat do školství hlavně na menších městech, kde uplatnění pro vysokoškoláky je často s dojížděním.

Zakladatelko, tobě to ale nepomůže změnit práci. Jestli jsi vyhořela, tak to vyhoření bude pokračovat kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15474
2.5.26 20:51
@malákráličice píše: Více

U nás třeba učí jedna učitelka jen tv. A víš co? Je fakt dobrá. Trénuje pak i něco jiného odpoledne. Sama se tomu věnuje. Nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8644
2.5.26 23:02

Co máte s těmi „vysokými platy“ učitelů? Já si tedy mimo školství vydělám dvakrát více než bych měla jako učitelka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.26 13:53
@Anonymní píše: Více

A proč jste se tedy nakonec rozhodla pro školství? Psala jste, že jste byla kousek od vysněné práce v laboratoři…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.26 14:01

No tohle ale není vyloženě o ucitelich, ale prostě k vám šel na pohovor někdo úplně vymaštěný, který o tu práci zjevně ani nestál. Jinak se mi nechce věřit, že by někdo reálně takto odpovídal. Pokud o nějakou práci fakt stojím, tak se snad snažím prodat a případně odsouhlasim, že se nové věci naučím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat