Změna práce – Jsem učitelka a chci dělat něco jiného

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.4.26 11:32

Změna práce ucitelka

Dobrý den,
není tu někdo, kdo změnil praci učitelky a začal dělat něco jiného?
Prace mě kompletně vyčerpává, stresuje a vím, že to není ta správná cesta. Jen nevím, co jiného dělat. Nemohu najít jinou práci nebo nevím, kde hledat. Žiju v malém městě, kde těch možností moc není.

Budu ráda za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
529
29.4.26 11:53

Tak v první řadě si musíš říct, co by tě bavilo a jaké máš možnosti. Zaslala bych do firem v okolí životopisy s motivačním dopisem, co hledáš a co můžeš nabídnout, Nevadí, že zrovna nikoho nehledají, ale tímto dáš o sobě vědět. Hlavně musíš mít v sobě jasno, jaký typ práce chceš dělat a čím můžeš být pro zaměstnavatele perspektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.4.26 11:54
@Anonymní píše: Více

No a co umíš? Co můžeš nabídnout pracovnímu trhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.4.26 12:07

No to musis vedet sama…co jsi ucila, v jakem odvětví by se to dalo uplatnit.

Pokud nejaky maturitní předmět, muzes zacit doučovánim, soukromými lekcemi, apod.

Pokud psychologii, muzes treba začít delat školení ve firmách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 12:18

Přesně to, co píšou ostatní. Co umíš? Co můžeš nabídnout? Co jsi ochotná dělat?

Já jsem to udělala těsně před 40 obráceně. Pracovala jsem ve dvou automotive korporátech. Kolegové nebo i kamarádky, co celý život pracovali jen jako učitelé/učitelky nemají často ani základní znalosti wordu a excelu. Když přišel někdo takový na pohovor, tak s ním byla často těžká domluva. Překvapilo je 25 dní dovolené a další. Šéfová chodila na ty pohovory celkem otrávená. Za 4 roky, co jsem tam byla, nikoho takového nevzali.

Každý žijeme v nějaké bublině, které se přizpůsobíme a když člověk pak udělá zásadní změnu, nemusí vše vstřebat. Já třeba cítím, že je to přesně to, co jsem chtěla a práce s dětmi mě baví a naplňuje. Uvidíš, kde se najdeš ty. Ale ty musíš aspoň cítit, co bys chtěla dělat. Někdo je třeba spokojený u práce z domu, kdy je celý den u PC. To by mě zabilo…

• Citovat
  • Upravit
881
29.4.26 12:21

Úřad práce poskytuje individuální kariérové poradenství, i kdyz nejsi registrovaná. Důležité je, co by tě bavilo, co tě motivuje. Působíš bezradně, nemáš syndrom vyhoření? To by bylo lepší řešit případně s terapeutem. Nemusíš hledat jen u vás ve městě, můžeš zkusit i ta okolní, pokud neni dojíždění problém. Jasno mít nemusíš, jen směr a určit si priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8628
29.4.26 12:22
@Anonymní píše: Více

Jsem bývalá učitelka, pak jsem zdrhla do jazykovky a soukromé výuky angličtiny a nakonec mě živí čeština a trocha manažerských schopností.
Nejprve jsem začala psát články na rodičáku, pak produktové popisy pro jeden velký český eshop a nakonec jsem tam zakotvila na vedoucí pozici v Obsahové redakci, vše full HO a jsem velmi spokojená. Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí mého života, i když mě to tehdy stálo dost odvahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55963
29.4.26 12:35

Ucitel je siroky pojem. Co ucis, umis jazyky? Muzes byt holka v kavarne az po pojistnou matematicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55963
29.4.26 12:36

Ja jako ucitelka roky delam obchodnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
29.4.26 12:37

Plus pro tebe bude VŠ vzdělání
jak dobře ovládáš AJ + další jazyky
jak ovládáš Excel, Word, popřípadě i jiné programy
jestli jsi časově flexibilní
jestli jsi aktivní řidič
výborná komunikace slovem i písmem

to jen tak všeobecně

Co však rozhodne, jsou konkrétní požadavky na jednotlivé pozice. Něco jiného po tobě bude chtít např. státní správa a něco jiného korporát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
29.4.26 13:02

Projdi si inzeráty na jobserverech, třeba ti tam padne něco do oka a budeš mít na to schopnosti. Co sme byla v právní práci tak tam bylo několik učitelů, dělali většinou na obchodě, zákaznickém servisu protože uměli jazyk a komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
29.4.26 13:42

Taky muzu doporučit kurzy při pracáku. Je jich celkem solidní mnozstvi, v ramci projektu NOE placené UP, a to i pro zaměstnané, nejen pro nezaměstnané.
Muzes se tam porozhlidnout, část kurzů je i čistě online, pokud to neni nejaka specializovana profese. Treba te tam neco trkne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
29.4.26 13:47

Vše co píší ostatní a asi bych se také rozhlížela mimo to „malé město“, kde žiješ. Za lepší prací buď dojíždět nebo se rovnou přestěhovat, pokud Tě nic nelimituje. Ale dnes není výjimka, že lidi dojíždějí do práce i hodinu, pokud se to stále vyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
29.4.26 14:06

Ja som mal na pohovoroch vela ludi z inych oborov, problem je ze juniorskych miest som mal mozno 10 z 500, inak som vsade potreboval ludi zo skusenostami alebo aspon znalostami.
Casto som im dal aspon zakladne popisy (cca 1000 stran) s tym ze ak maju zaujem nech si to nastuduju a vratia sa. Vacsinou sa nikto nevratil, ALE nikdy nezabudnem na jednu babu ktora sa vratila, mala o tu pracu zaujem, bola velmi zodpovedna a spolahliva, tu som zobral a urobil som velmi dobre, nakoniec bola v prvej linii podomnou a ked som odchadzal tak som ju sefovy doporucil vyskolit a vycertifikovat na moju poziciu, ale je to velmi zlozite a drahe, navyse tam musis mat roky skusenosti referencii, vsetko sa preveruje… Nakoniec vybrali niekoho ineho (a nemozem povedat ze by vybrali zle). Roky skusenosti a prace v obore nenahradis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat