Změna příjmení + trvalého bydliště

111verunka111
26.2.12 18:25

Změna přijímení + trvalého bydliště

Ahoj potřebuju poradit,zkusím vám vylíčit jak na tom jsem. čekáme s přítelem miminko už 7 mesíc těhu. Chtěla bych aby mimi mělo trvalé i příjímení tam kde přítel. Ale chci se jej ted nechat taky změnit, trvalé i příjímení. Ale nevím kam prvně zajít abych nemusela si na dvakrát dělat občanku. A taky aby to bylo co nejdriv at mimi ma automaticky tam kde ja trvale coz u pritele. Poradite mi kam zajit a jestli to jde nejak udelat? A kde vsude mam nahlasit zmenu prijimeni, ted jsem strasne zmatena protoze za dva mesice rodim a jeste jsem v takove situaci nikdy nebyla. Moc dekuji za rady:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4200
26.2.12 18:43

No a nechceš to nechat až po porodu? Ono aby jsi to stihla… No jinak příjmení na matriku, ale budeš muset pak změnit i potvrzení o otcovství, ale to až to budeš mít všechno vyřízené. No a pak měst. úřad kvůli bydlišti. Ale tam potřebuješ nájemní smlouvu pokud je přítel v nájmu nebo i jeho, aby ti podepsal, že dává souhlas, pokud to je jeho byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MVD
11
26.2.12 18:50

Změna příjmení jde bez svatby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
26.2.12 18:53

jo zmena prijmeni jde bez svatby,ale to s tim trvalym bydlistem nejak nechapu.chteji po me v porodnici vedet jake bude mit mimco trvale bydliste??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
26.2.12 18:58

nn nechtějí, ale tak mimčo má automaticky trvalé bydliště jako matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.2.12 18:59

Mimčo bude mít trvalé bydliště automaticky tam kde ty

• Citovat
  • Upravit
64
26.2.12 19:04

řeším tu samou věc :-) jelikož teď svatba není možná, tak jsem chtěla, aby mé dítě mělo stejné příjmení jako já. Nakonec jsem se rozhodla než se vezmeme převzít příjmení po příteli ať není doma dusno :-) ale není to tak jednoduché. Kamrádce se to povedlo, ale v Ostravě ji to nepovolili, tak nakonec se stejně stěhovala a v jiné obci ji to schválili. Poplatek za změnu jména (když není změna kvůli jménu hanlivému atd.) 1000 kč. Takže se jdu taky zeptat na matriku k nám na úřad zda mi to schválí prý to v našem městě taky nedělají. Záleží prostě na úřednicích jak posoudí tu žádost. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
26.2.12 19:05

ja totiz s narozenim deti-cca za mesic,musim zmenit trvale bydliste i sve… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
26.2.12 19:14

trvalé bydliště změníš během pár týdnů od podání žádosti na úřadě, přijmení může mít otcovo, když nahlásíš v porodnici a ty můžeš mít otcovo klidně až po svatbě. Nebo za to vypláznout penízky podle mě trošku zbytečně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.2.12 19:15

No praveze dite ma automaticky trvale jak matka, tak proto bych chtela si uz ted zmenit i trvale i prijimeni at obcanku neplatim dvakrat. A aby mimi melo tam kde ja uz. nevite kolik stoji nova obcanka? A prej od noveho roku v obcance nemaji byt nejake udaje nevite co je na tom pravdy?

• Citovat
  • Upravit
3911
26.2.12 19:17

tady v brně to stálo stovku…
změň si bydliště a dítě bude mít automaticky stejné, jak říkáš. To jméno tak nehroť, pokud se fakt chcete vzít, tak se zatím spokoj s tím že mimi má přijmení táty a ty budeš mít dodatečně. Nikdo si na to po čase ani nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
26.2.12 19:20

Tím, že nejde manželé, je nejjednodušší jít na Matriku, přítelem oba, vzít OP a rodné listy - vaše a na místě sepsat prohlášení o otcovství.

On se stane oficiálně otcem dítka se všemi právy a povinnostmi, bude uveden v rodném listu dítěte a domluvíte se na příjmení dítka.
Po mě křestní u dítka nechtěli, stačilo příjmení. (Někdy prý na křestním trvají - no nevím, povinné to není)Takto vyřešíš otcovství i příjmení. PO narození dítěte bys musela řešit otcovství soudně.

Trvalý pobyt bude mít automaticky u tebe. čili pak jít znova na Matriku a nahlásit k příteli - pozor, pokud není majitelem bytu, musí mít jeho souhlas (případně aktuální výpis z katastru, že je majitel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.2.12 19:21
Romaelka píše:
tady v brně to stálo stovku…
změň si bydliště a dítě bude mít automaticky stejné, jak říkáš. To jméno tak nehroť, pokud se fakt chcete vzít, tak se zatím spokoj s tím že mimi má přijmení táty a ty budeš mít dodatečně. Nikdo si na to po čase ani nevzpomene.

Jo to mas pravdu, ale oba dva chceme at mame vseci stejne prijimeni uz od zacatku. A tak kdyz budu menit to bydliste tak uz i to prijimeni. Svatbu nejak moc neplanujeme mozna za par let ale ne ted. Jen jeste treba nevim ze musim na matriku skrz mimusko predem,nahlasit jmeno a prijimeni pry a jestli tam budou chtit uz novou obcanku s trvalym novym nebo jim staci to stary.

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
26.2.12 19:23
Marau píše:
Tím, že nejde manželé, je nejjednodušší jít na Matriku, přítelem oba, vzít OP a rodné listy - vaše a na místě sepsat prohlášení o otcovství.

On se stane oficiálně otcem dítka se všemi právy a povinnostmi, bude uveden v rodném listu dítěte a domluvíte se na příjmení dítka.
Po mě křestní u dítka nechtěli, stačilo příjmení. (Někdy prý na křestním trvají - no nevím, povinné to není)Takto vyřešíš otcovství i příjmení. PO narození dítěte bys musela řešit otcovství soudně.

Trvalý pobyt bude mít automaticky u tebe. čili pak jít znova na Matriku a nahlásit k příteli - pozor, pokud není majitelem bytu, musí mít jeho souhlas (případně aktuální výpis z katastru, že je majitel).

a s tim trvalym.. budu si ho za tyden uz menit a to uz ditko bude mit trvale tam kde ja nove nebo porad tam kde jsem ho mela ? Za dva mesice mam rodit a nevim jak jsou s tim rychly..

• Citovat
  • Upravit
2288
26.2.12 19:24

u nas je novy OP zadarmo,pokud na nem menis trvale bydliste.Ostrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat