Změna školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ŠáruušN
17.8.12 09:30

Změna školky

Ahojte, prosím o vaše rady a zkušenosti. Moje děti už nějakou dobu chodily do školky v naší vesnici (starší tam chodil rok a půl), získali si tam kamarády, moc se jim tam líbí, když se řekne „školka“, vybaví si tu do které doteď chodili a těší se tam. V září se ale stěhujeme a museli jsme je přihlásit do jiné školky. Takže úplně nové prostředí, nové učitelky, noví kamarádi… Jak tohle malé děti snášejí? Mám očekávat stejné reakce, jako když šli do školky úplně poprvé? Docela se toho bojím. Nehledě na to, že budu muset ještě do té staré školky pro věci (mají tam ještě hrníčky, kartáčky…) a vysvětlovat ředitelce, která za každého školkáčka bojuje (dětí tady mají nedostatek), že už budou chodit jinam… Nestěhujeme se daleko, jen do vedlejší vesnice, takže by mohli dál chodit sem, ale do té nové školky je to blíž a to dojíždění by nám opravdu hodně vadilo… Achjo, to je zase situace…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
colafit
17.8.12 09:43

Nevím, jak to budou snášet děti, nemám zkušenost, ale pokud jde o paní ředitelku, tak se budete muset k věci postavit čelem a říct jí, že se stěhujete a dojíždění by vám vadilo.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
17.8.12 09:46

Neřeš, děti si na novou školku zvyknou líp jak školní děti když se mají stěhovat, v předškolním věku je to pohoda, kamarády si najdou, na učitelky si zvyknou, já bych to rozhodně nekomplikovala zdlouhavím dojížděním. Tu změnu spíš prožíváš ty jako dospělý za ně, ale oni budou v pohodě. Dcera změnila 3 školky, jednou kvůli stěhování, po druhé jsem se školkou nebyla spokojená já. Problém nikdy nebyl, spíš jsem to prožívala já, tak jak ty teď, děti ale takto nepřemýšlí a přizpůsobé se změnám daleko líp jak dospělí..

• Citovat
  • Upravit
Annonymní3
17.8.12 10:12

Také nás to čeká ted v září, ale my jsme jeste malinký, tak z toho mám hrůzu…dcera chodí už třictvrte roku do soukromé skolky, a ted v září jde do státní na normální docházku, ted jí budou 3… :roll:

• Citovat
  • Upravit
ŠáruušN
17.8.12 10:30

Dík za povzbuzení, snažím se tedy věřit tomu že jsou přizpůsobiví a zvyknou si rychle. Je pravda že to prožívám hlavně já, děti zatím ani nevědí která bije… Mladšímu budou taky teprve tři, ale možná právě proto to pro něj bude snazší, než pro staršího, který už má ve školce hodně dobrých kamarádů a těší se na ně. Nevím jak mu to budu vysvětlovat no… A té ředitelky se bojím úplně nejvíc, asi tam pošlu manžela :lol: Udělali pro nás hodně, máme s nimi dobré vztahy a teď jim říct že už tam naše děti chodit nebudou… No zvládnout se to musí, bude to zase všechno nové, ale takhle malé děti ještě celkem rychle zapomínají a po nějakém měsíci si myslím na starou školku ani nevzpomenou…

• Citovat
  • Upravit
vr
19
24.8.12 22:56

jak dostat dítě do školky

Je to snadné pokud jste z většího města a ve školkách mají narváno dejte děti do školek v okolních vesnicích :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí