Změna smlouvy po svatbě

Anonymní
22.5.14 06:57

Změna smlouvy po svatbě

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, čerpám úvěr od banky na zařízení bytu, půjčka mi končí v prosinci 2014. Koncem tohoto měsíce máme svatbu. Až si budu obíhávat změnu příjmení, je nutné asi i nové sepsání úvěrové smlouvy je to tak? A pokud ano, musí tam být i podpis partnera? Partner o půjčce ví, ale brala jsem si jí ještě než jsme se poznali a on zrovna půjčky neuznává (což je dobře),takže by nerad někde figuroval? Jak to funguje? Děkuji za rady:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30315
22.5.14 07:12

Podle me si jen zmenis jmeno a pujcka bude furt jen na tebe. Ale co vim tak s novym obcanskym zakonikem, pokud ty prestanes platit, tak to stejne budou chtit po manzelovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 07:15

Ano to vím, já platit nepřestanu:-) ale právě vim, že jsou ty změny v zákoníku, tak jestli právě, musí i v dané smlouvě figurovat, přemýšlím, že to raději splatím dřív za nějaký poplatek, aby to bylo z krku…

• Citovat
  • Upravit
myšák1187
22.5.14 07:36

No já si taky myslím že změníš jen jméno jak píše @Aspera a jako když ti půjčka končí v prosinci 2014 a nemáš ve smlouvě možnost předčasně splatit, tak je dle mého blbost to splácet dřív za poplatek, beztak jsi už :think: přeplatila na úrokách

• Citovat
  • Upravit
72725
22.5.14 07:39
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, čerpám úvěr od banky na zařízení bytu, půjčka mi končí v prosinci 2014. Koncem tohoto měsíce máme svatbu. Až si budu obíhávat změnu příjmení, je nutné asi i nové sepsání úvěrové smlouvy je to tak? A pokud ano, musí tam být i podpis partnera? Partner o půjčce ví, ale brala jsem si jí ještě než jsme se poznali a on zrovna půjčky neuznává (což je dobře),takže by nerad někde figuroval? Jak to funguje? Děkuji za rady:-)

né, nebude se měnit celá smlouva - dojde ke smlouvě ke změně jména a č. občanky. Nic víc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.5.14 07:45

Pokud vím, tak máš jen povinnost nahlásit změny, jako je příjmení nebo bydliště. Hlásit to budeš i třeba v zaměstnání a na zdravotní pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
22.5.14 08:00

Jak píšou holky… jediné co musíš je přijít do banky nahlásit změnu příjmení. Oni totiž pokud tam máš i účet musí toto všechno změnit v databázi a budeš mít nový podpisový vzor… Manžela se to nijak nedotkne (pokud budeš řádně splácet a taky splatíš úvěr… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
22.5.14 11:25
@Anonymní píše:
  1. Změnu příjmení věřiteli oznámíš. Změna příjmení jedné ze smluvních stran není změna smlouvy (to platí obecně, vč. změny názvu právnické osoby), takže netřeba projednávat novou smlouvu, ani její dodatek, apod. Stačí oznámit.
  1. Podle nového občanského zákoníku se svatbou stává spoludlužníkem manžel. Což je - vzhledem k jeho přístupu k půjčkám dobrá zpráva pro věřitele, méně dobrá pro toho budoucího manžela.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 11:36

Ono se nejedná o velký dluh, cca ještě 7 tisíc, zapltím to dřív, už se na tom pracuje:-))abych měla čistej štít a nikoho do ničeho netahala..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel