Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Podle me si jen zmenis jmeno a pujcka bude furt jen na tebe. Ale co vim tak s novym obcanskym zakonikem, pokud ty prestanes platit, tak to stejne budou chtit po manzelovi.
Ano to vím, já platit nepřestanu:-) ale právě vim, že jsou ty změny v zákoníku, tak jestli právě, musí i v dané smlouvě figurovat, přemýšlím, že to raději splatím dřív za nějaký poplatek, aby to bylo z krku…
No já si taky myslím že změníš jen jméno jak píše @Aspera a jako když ti půjčka končí v prosinci 2014 a nemáš ve smlouvě možnost předčasně splatit, tak je dle mého blbost to splácet dřív za poplatek, beztak jsi už
přeplatila na úrokách
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, čerpám úvěr od banky na zařízení bytu, půjčka mi končí v prosinci 2014. Koncem tohoto měsíce máme svatbu. Až si budu obíhávat změnu příjmení, je nutné asi i nové sepsání úvěrové smlouvy je to tak? A pokud ano, musí tam být i podpis partnera? Partner o půjčce ví, ale brala jsem si jí ještě než jsme se poznali a on zrovna půjčky neuznává (což je dobře),takže by nerad někde figuroval? Jak to funguje? Děkuji za rady:-)
né, nebude se měnit celá smlouva - dojde ke smlouvě ke změně jména a č. občanky. Nic víc. ![]()
Pokud vím, tak máš jen povinnost nahlásit změny, jako je příjmení nebo bydliště. Hlásit to budeš i třeba v zaměstnání a na zdravotní pojišťovně.
Jak píšou holky… jediné co musíš je přijít do banky nahlásit změnu příjmení. Oni totiž pokud tam máš i účet musí toto všechno změnit v databázi a budeš mít nový podpisový vzor… Manžela se to nijak nedotkne (pokud budeš řádně splácet a taky splatíš úvěr… )
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, čerpám úvěr od banky na zařízení bytu, půjčka mi končí v prosinci 2014. Koncem tohoto měsíce máme svatbu. Až si budu obíhávat změnu příjmení, je nutné asi i nové sepsání úvěrové smlouvy je to tak? A pokud ano, musí tam být i podpis partnera? Partner o půjčce ví, ale brala jsem si jí ještě než jsme se poznali a on zrovna půjčky neuznává (což je dobře),takže by nerad někde figuroval? Jak to funguje? Děkuji za rady:-)
Ono se nejedná o velký dluh, cca ještě 7 tisíc, zapltím to dřív, už se na tom pracuje:-))abych měla čistej štít a nikoho do ničeho netahala..