Změna trv. bydliště, plus přídavky na bydlení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna trv. bydliště, plus přídavky na bydlení?
Ahojte, zítra si jdu dát trv. bydliště sem do Prahy po 2 letech co tu bydlím mi to konečně bylo povoleno. Juchů. Problém… doted mám trv. v jižních čechách a rodičák mi posílají z ČB. Co musím zařizovat? Aby mi posílali teda tady z Prahy…? Bude to trvat? Jsem samoživitelka a být měsíc bez rodičáku je nemyslitelné.
A ještě jsem teda chtěla zažádat o příspěvky na bydlení když už konečně budu mít ten trvalí pobyt… mám jen 4800 dávky a 3000alimenty a 2500roznášení letáků. Nárok bych měla mít. Ovšem je to barák. Babička má zde vlastní byt. Já vlastní byt a mamka též vlastní byt. VLastník je babička a nájem platíme všichni jí. A hlášení jsou tu k trv. pobytu ostatní všichni takže ty se taky budou počítat do tohoto příspěvku? To je hloupost nebo ne? Někde jsem to četla. Děkuji za odpověd. Nejvíc mě ted ale zajímá to posílání rodičáku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@TereuliJa rodičák si nech poslat na účet a nemusíš nic řešit. Nebo nahlaš jen změnu adresy. Co se týče příspěvku na bydlení - jsou v tom domě samostané bytové jednotky s vlastními měřáky? pokud ano, máš na něj nájemní smlouvu, energie na své jméno, jen doložíš platby za 3 měsíce zpětně a nárok mít nejspíš budeš. Pak by se ostatní nepočítali. Pokud ale nejsou samostatné zkolaudované bytové jednotky, tak budeš mít smůlu, budou se počítat i ostatní, co tam mají TP..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se No je to tak že jsou tu samostatné bytové jednotky. S vlastní koupelnou, kuchyní prostě byty. 3 byty dole a jeden velký nahoře. Ovšem měřák má barák samostatně a energie, a ostatní poplatky vodu, popelnici atd. platíme majitelce. Platí to ona sama. Ale nájemní smlouvu samozdřejmě máme. Ale tak to se asi nepočítá už..
![]()
A účet nemám. Ale mě to chodí složenkou bez problémů. Jen nevím kdo mi to teda ted bude posílat. Praha, ale jak jí to mám dát vědět. A jak si to budou dlouho vyřizovat. Nebo jsem to už měla vyřídit dopředu já. Vůbec nevím. V úředničině jsem uplně ve španělsku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TereuliJa jestli jsou byty je fuk - jestli jsou zkoulaudované je důležité. Navíc pokud nemají samostatné měřáky na energie, nebude se to do toho počítat - musely by být měřáky - prostě oddělená spotřeba od ostatních ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se jak je to zkolaudované tak to nevím, barák je hodně starý.. stavěl to praděda pro své tři dcery takže jsou na každém patře tři byty. horní patro bylo předěláno na jeden byt. No určitě to nebude.. měřáky nemají.. je to na prd. Tak stejně nedostanu nic. No uvidím to ještě pak zkonzltuji pořádně až budu mít trv. bydliště. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TereuliJa jako jo, dostaneš asi na ten nájem. Ale bude problém se službama
na úřadě totiž chtějí aji služby. Leda, že ve smlouvě máš pevně stanovenou částku za služby - el. en, topení, plyn.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče sociálky, prostě si zavolej do ČB, nahlaš že měníš trvalé bydliště a jak máš postupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom, jestli jsou to 3 samostatné bytové jednotky, na tom, jak je to vedeno na katastru. s tím RP by neměl být problém, tam by neměla být žádná prodleva..já teda TP měnila jen v rámci Prahy, ale bez problému, a to mám na složenku. hned přišla na nový TP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit