Změna učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
30.8.23 15:41

Koukám, že jsem měla štěstí. Měla jsem všehovšudy 3 třídní učitele. 1. - 5. třída, pak 6. - 9. třída a pak jeden na střední škole.
Každopádně píšeš, že stejně nemohou najít jiného učitele. Takže s tím stejně nejde nic dělat. Věřím ale, že pokud by byl problém, do další třídy s nimi nepůjde. Uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.8.23 15:43
@1Pears1 píše:
Ano, může začít studovat až po 3 letech.
Mně by zajímalo, jak bude v praxi ten ředitel prokazovat, že se mu nikdo kvalifikovaný nepřihlásil nebo naopak, jak to někdo dokáže jemu.
Rozhodnout o zaměstnancích je v jeho kompetenci a výměna běhen školního roku se děje jen z důvodu vážnější dlouhodobější nemoci nebo odchodu na mateřskou.

Anebo nemoci, výpovědi ze strany učitele, výpovědi ze strany školy, ukončení pracovního poměru ve zkušební době…

Těch důvodů je. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
30.8.23 15:44
@1Pears1 píše:
Ano, může začít studovat až po 3 letech.
Mně by zajímalo, jak bude v praxi ten ředitel prokazovat, že se mu nikdo kvalifikovaný nepřihlásil nebo naopak, jak to někdo dokáže jemu.
Rozhodnout o zaměstnancích je v jeho kompetenci a výměna běhen školního roku se děje jen z důvodu vážnější dlouhodobější nemoci nebo odchodu na mateřskou.

tak pokud oficiálně vyhlásil konkurz, tak z něj bude nějaký výstup, ne. A dosvědčí mu to zástupce, sekretářka nebo tak někdo, že se nikdo nepřihlásil.

Příspěvek upraven 30.08.23 v 15:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.8.23 15:45
@kaja00 píše:
Koukám, že jsem měla štěstí. Měla jsem všehovšudy 3 třídní učitele. 1. - 5. třída, pak 6. - 9. třída a pak jeden na střední škole.
Každopádně píšeš, že stejně nemohou najít jiného učitele. Takže s tím stejně nejde nic dělat. Věřím ale, že pokud by byl problém, do další třídy s nimi nepůjde. Uvidíš.

I já.

Mně výměny nevadí. Syn měl taky několikrát na prvním stupni z vážných důvodů.
Ale vadilo by mi, kdyby dítě učil student prvního ročníku. A mně osobně by vadil i ten malý věkový rozestup mezi učitelem a žáky. Ve věku kolem 20 let se osobnost ještě vyvíjí a není plně zralá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.8.23 15:46
@vokishka píše:
tak pokud oficiálně vyhlásil konkurz, tak z něj bude nějaký výstup, ne. A dosvědčí mu to zástupce, sekretářka nebo tak někdo, že se nikdo nepřihlásil.Příspěvek upraven 30.08.23 v 15:45

Ale to nemusí. Může si vybrat z poptávkových inzerátů, které mu chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.8.23 15:48
@SAJ píše:
Anebo nemoci, výpovědi ze strany učitele, výpovědi ze strany školy, ukončení pracovního poměru ve zkušební době…Těch důvodů je. :roll:

V praxi se to neděje tak často. Na všech pracovištích, kde jsem byla, byla oboustranná snaha školní rok dokončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
30.8.23 15:50
@unuděná píše:
@Janča6 Koukám, že podobně, jako u nás. Syn na prvním stupni vystřídal dokonce 6 učitelek :zed:

V te “nove” skole se tridni meni v 5. tride. Takze dcera jich bude mit 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
30.8.23 15:53
@kaja00 píše:

Ja jsem mela:
1. v 1. tride,
2. v 2. - 4. tride (po 1. tride jsme se stehovali),
3. v 5. tride,
4. v prime - tercii na gymplu,
5. v kvarte,
6. v kvinte - septime.

Ale nijak mi to nevadilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
30.8.23 15:57
@1Pears1 píše:
I já.Mně výměny nevadí. Syn měl taky několikrát na prvním stupni z vážných důvodů.
Ale vadilo by mi, kdyby dítě učil student prvního ročníku. A mně osobně by vadil i ten malý věkový rozestup mezi učitelem a žáky. Ve věku kolem 20 let se osobnost ještě vyvíjí a není plně zralá.

Souhlasím, to je další aspekt, který jsem ani nechtěla zmiňovat. Starší dcera měla budoucí třídní mladší dcery v družině (4. třída) a probírala s nimi své vztahové problémy. To třeba u kamarádské vychovatelky asi není problém, byť mi to přijde neprofesionální, ale dokládá to, že prostě je to ještě mladá neukotvená slečna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.8.23 16:00
@1Pears1 píše:
U nás toto možné není.
Zájemců o práci je dost.Ale v krajích, kde je nedostatek učitelů, ano.
Taky by se mi to nelíbilo. Jako rodič máš možnost obrátit se na školský odbor, inspekci. Ale nevím, s jakým efektem. Snažila bych se zabojovat všemi dostupnými prostředky. Myslím ale, že to vedení má nějak ošéfované, učit může už při studiu.

V kterém městě / kraji je dostatek učitelů? Já jsem z Ústeckého kraje a pojem '„dostatek učitelů“ vůbec neznám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
30.8.23 16:10

A co ti vadí? Že bude mít mladou učitelku nebo že se učitelka střídá? Kluk jde do 7. třídy a každý rok má novou třídní. Stejné učitele na výchovy měl maximálně 2 roky stejné, to samé matematika. Ničemu to nevadilo. A věk učitelů jsem nikdy nezjišťovala. Zajímají mě jiné věci a ty se stejně ukáží až v průběhu roku.

• Citovat
  • Upravit
15575
30.8.23 16:17
@Janča6 píše:
Ja jsem mela:
1. v 1. tride,
2. v 2. - 4. tride (po 1. tride jsme se stehovali),
3. v 5. tride,
4. v prime - tercii na gymplu,
5. v kvarte,
6. v kvinte - septime.Ale nijak mi to nevadilo :)

Já myslím, že bych byla taky v pohodě. Ale musím říct, že to bylo fajn a doteď na všechny tři učitelé vzpomínám :) Bratr měl tuším 3 učitele na základce (na prvním stupni dvě a na druhém jednoho), na střední už nevím, on to i nějak měnil tu školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21805
30.8.23 16:23

Od kamarádky dcera měla bakalář z druhého stupně občanka a tělocvik. Šla učit, ředitelka ji nabídla její aprobaci.
V přípravném týdnu se dozvěděla, že bude učit druhou třídu český jazyk, angličtina a prvouka, v páté matematiku a ve třetí přírodopis. Potom ještě v průběhu roku dostala trvalý supl na chemii v osmičce.
Ale zase finančně si vůbec nestěžovala, jako nováček měla víc, než její máma po třiceti letech praxe na finančním úřadu.
Dala to rok. Pak odešla, že chce dokončit studium a pracovat ve svém. Nabídli ji v jiné skole jen to zsv na druhém stupni a během roku odešel fyzikař a kdo myslite, že tu fyziku učil. Opět holka, co měla fyziku naposledy na základce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
30.8.23 16:35

Moje dítko mělo jednu učitelku 1.-2. třída, další 3.-4. třída, o tom, že došlo k další změně jsme se dozvěděli od dětí, až se vrátili domů první školní den 5. třídy. Ten rok bych byla radši za jakoukoli z dřívějších asistentek - studentek. Na gymplu všem třídám mění učitele i třídní po kvartě. Teď v jiném systému to bude bez třídního učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
30.8.23 16:35
@Pitaya1 píše:
A co ti vadí? Že bude mít mladou učitelku nebo že se učitelka střídá? Kluk jde do 7. třídy a každý rok má novou třídní. Stejné učitele na výchovy měl maximálně 2 roky stejné, to samé matematika. Ničemu to nevadilo. A věk učitelů jsem nikdy nezjišťovala. Zajímají mě jiné věci a ty se stejně ukáží až v průběhu roku.
Četla jsi úvodní příspěvek? Nevadí mi, že učitelka je mladá, ani střídání. Vadí mi, že nemá kvalifikaci (má jeden ročník na pedagogické fakultě, maturovala v roce 2022).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin