Změna účtu - jméno

Anonymní
4.6.12 11:14

Změna účtu-jméno

Dobrý den,lze převést vedený účet u KB na jiné jméno?Mám účet na mé jméno,ale chodí tam pouze peníze přítele a chtěli by jsme účet na jeho jméno,tak aby jsme ho nerušili,když tam máme nějaké příjmy a zakládat nový.Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
4.6.12 11:16

dojdete na pobocku a udelejte zmenu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 11:18
@mikitaa píše:
dojdete na pobocku a udelejte zmenu ;)

Děkuji a je to platné hned jak mile nahlásíme změnu?

• Citovat
  • Upravit
31594
4.6.12 11:21

Ne, vlastník účtu je pouze jeden a nejde změnit vlastníka účtu, nebo alespoň v RB to určitě nešlo. Můžeš příteli udělit práva k účtu tak, že bude mít ta samá práva jako vlastník, ale majitelem budeš pořád ty.
Pokud teda KB nemá nějakou vychytávku, ale většinou se v systému ten účet zakládá na nějakých údajích, které zkrátka nejde změnit a majitel je jedním z těch údajů.

edit: a myslím, že to vážně nejde, protože oni s tebou uavřeli smlouvu a podle mě ta smlouva nejde převést.

Příspěvek upraven 04.06.12 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.6.12 11:21

edit.

Příspěvek upraven 04.06.12 v 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.6.12 11:24

gladys ja myslim ze to jde…muj ucet u kb si brala moje sestra…uz je teda zruseny uplne..ale tenkrat s tim zadny zasadni problem nebyl…ale uz si nepamatuju jak se to delalo..jestli se jako kdyby teda zrusil a znovu zalozil..to je blbost ne..ja prave potreboala aby ho mela kdyby mi tam nekdo jeste platil neco…

no anonymni…kazdopadne nejlepsi mas teda zavolat na bezplatnou KB linku a zeptat se primo jich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.12 11:26

Jinak změny by měli být platné hned, jak to bankéř zanese do počítače. Takže když třeba měníš kontaktní adresu, mobil na internetbanking, uděluješ práva…
Prodleva může být u některých produktů, třeba limit platební karty, pokud navyšuješ, tak některé banky tam mají třeba týden, protože to nechávají schválit až po kontrole účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.6.12 11:27

a ja ted menila jmeno u sveho uctu taky…ale teda svoje..a uz u jine banky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.12 11:28

@mikitaa a účet pak rušila sestra? Tak to asi fakt má každá banka jinak. Já vycházela z tý RB, protože já mám krásné číslo účtu a muž ho chtěl na podnikání a nešlo to :mrgreen:

S tím zrušením to není zas úplná blbost, jen jsem myslela, že tam musí být nějaká prodleva mezi obnovením čísla účtu, který byl zrušen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
4.6.12 11:28

Nevím jak v KB, ale v České to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.6.12 12:18
@Gladys píše:
@mikitaa a účet pak rušila sestra? Tak to asi fakt má každá banka jinak. Já vycházela z tý RB, protože já mám krásné číslo účtu a muž ho chtěl na podnikání a nešlo to :mrgreen:

tam si myslim bude spis problem s tim prevest soukromy na podnikatelsky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel