Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@mikitaa píše:
dojdete na pobocku a udelejte zmenu
Děkuji a je to platné hned jak mile nahlásíme změnu?
Ne, vlastník účtu je pouze jeden a nejde změnit vlastníka účtu, nebo alespoň v RB to určitě nešlo. Můžeš příteli udělit práva k účtu tak, že bude mít ta samá práva jako vlastník, ale majitelem budeš pořád ty.
Pokud teda KB nemá nějakou vychytávku, ale většinou se v systému ten účet zakládá na nějakých údajích, které zkrátka nejde změnit a majitel je jedním z těch údajů.
edit: a myslím, že to vážně nejde, protože oni s tebou uavřeli smlouvu a podle mě ta smlouva nejde převést.
Příspěvek upraven 04.06.12 v 11:23
gladys ja myslim ze to jde…muj ucet u kb si brala moje sestra…uz je teda zruseny uplne..ale tenkrat s tim zadny zasadni problem nebyl…ale uz si nepamatuju jak se to delalo..jestli se jako kdyby teda zrusil a znovu zalozil..to je blbost ne..ja prave potreboala aby ho mela kdyby mi tam nekdo jeste platil neco…
no anonymni…kazdopadne nejlepsi mas teda zavolat na bezplatnou KB linku a zeptat se primo jich..
Jinak změny by měli být platné hned, jak to bankéř zanese do počítače. Takže když třeba měníš kontaktní adresu, mobil na internetbanking, uděluješ práva…
Prodleva může být u některých produktů, třeba limit platební karty, pokud navyšuješ, tak některé banky tam mají třeba týden, protože to nechávají schválit až po kontrole účtu.
a ja ted menila jmeno u sveho uctu taky…ale teda svoje..a uz u jine banky
@mikitaa a účet pak rušila sestra? Tak to asi fakt má každá banka jinak. Já vycházela z tý RB, protože já mám krásné číslo účtu a muž ho chtěl na podnikání a nešlo to ![]()
S tím zrušením to není zas úplná blbost, jen jsem myslela, že tam musí být nějaká prodleva mezi obnovením čísla účtu, který byl zrušen
@Gladys píše:
@mikitaa a účet pak rušila sestra? Tak to asi fakt má každá banka jinak. Já vycházela z tý RB, protože já mám krásné číslo účtu a muž ho chtěl na podnikání a nešlo to
tam si myslim bude spis problem s tim prevest soukromy na podnikatelsky… ![]()
Dobrý den,lze převést vedený účet u KB na jiné jméno?Mám účet na mé jméno,ale chodí tam pouze peníze přítele a chtěli by jsme účet na jeho jméno,tak aby jsme ho nerušili,když tam máme nějaké příjmy a zakládat nový.Děkuji