Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,
potřebovala bych radu. Mám dceru (3,5 měsíce), od tří týdnů je na UM, měla jsem dost těžký porod, dvě revize, antibiotika a hlavně ztrátu mléka. Malá měla Kendamil Bio, ve čtvrtek jsme vyměnili za dost doporučovanou Loulouku, která je dělaná podle Kendamilu a má být ještě lepší. Malá nám první dva dny mlíčko pila krásně, bez žádných problémů, ale od včerejška zvrat - odmítání mléka, plivání, pláč a bohužel se nemůže ani pořádně vyprázdnit. Jde vidět, že chce, ale bohužel jí to nejde, nebo je to jen takové “uprdnutí”. Vím, že je změna mléka pro miminka náročná, ale je tohle “normální”? Vůbec netuším, jak do ní mléko dostat, protože by chtěla, ale odmítá. Chuťově je mléko stejné jako Kendamil, takže si nemyslím, že by jí najednou nechutnalo
předem moc děkuji za rady!
Protože po Kendamilu měla zelenou stolici, která se má maximálně po dvou měsících užívání spravit na klasickou žlutou, ale nezměnila se a začala mít stolici obden, která momentálně přetrvává, ale jak říkám - nové mléko má 4 dny… plus tedy ještě “vaření” v bříšku
Ja mam ted uz teda 3letou dceru. A ta byla celou dobu na Kendamilu… zelenou stolici po nem taky mela nejakou dobu, ale pak to casem preslo samo. Pokud nemela boleni, a byla proste spokojena, tak jsem nemenila. A u noveho UM zjistite jestli sedlo az tak po 10-14ti dnech.
Ja teda uz od mimina ji davam laktobacily. Vlastne doted, i ten Knedamil jeste ma..vzdy rano po probuzeni vysapne 120ml.
Já kendamil nechtěla měnit, ale pokud vidím, že se mi dítě u flašky kroutí, slyším jak jí jakoby kručí v břiše a mléko nechce, vím, že je nějaký problém a musím ho vyměnit. Neřeknu, kdybych jí měnila mléko každé 2 týdny…
Je teda nejlepsi menit mleko po domluve s pediatrem. Pac oni maji vetsi prehled o slozeni.
Ja to takhle s dobrou virou tenkrat sama taky menila… ja nekojila, mala prso nechtela… to je jedno, proste jsme sly uz z porodky s krabici Hippu.. mala mela sileny krece, zacpy, prdiky…tak jsem po nejaky dobe sla a koupila Hami. Jeste horsi…
Tak jsem volala pediatre… ta mi rekla, ze obe tyhle mleka maji sloro stejne slozeni. Napr.; obe obsahovaly rybi tuk - soju.. nejen ze ty mlika obe smrdeli jak bolava hnata, prave od toho rybiho tuku.. ale to je taky to, co zpusobuje detem to boleni, krece a zacpy.. a tak mi rekla o Kendamilu, tenkrat tu jeste nebyl k sehnani jako ted, jen pres ruzne eshopy.. Ted je vsude.
Kendamil je plnotucne mleko, po nem je i normalne o dost ridsi stolice… casto to sotva drzely gumicky u plen…
Ja hlasuju pro probrani problemu s detskym dr.
Já tomu rozumím, ale když si přečtete o Loulouce, zjistíte, že je to v podstatě to samé co Kendamil - Loulouka jim spíše konkuruje, protože je oproti Kendamilu o chlup lepší, ale hlavně je hlavně podle Kendáče dělaná
Já třeba když jsem na začátku řekla, že máme Kendamil, naše doktorka z toho nadšená vůbec nebyla
Šla bych za pediatrem. Koupila rektální rourku a pomohla dítěti se vykadit.
A co se týče té zelené stolice. Ta je po UM docela normální. Syn měl zelenou stolici prakticky pořád. Řešila jsem to s pediatrou. Neměl žádné problémy, žádné hleny ve stolici, žádné průjmy, přibíral, jedl. Prostě měl zelené hovňousy cca jednou za den, nebo obden. Asi rok jsem mu dávala každý den probiotika. Nikdy neměl žádný problém.
Bylo mi řečeno, že když je UM ve střevech delší dobu, může být stolice zelená… Neřešila jsem to, mlíko jsem neměnila. Synovi jsou 3 a je v pohodě.
@Tezpe píše:
Já tomu rozumím, ale když si přečtete o Loulouce, zjistíte, že je to v podstatě to samé co Kendamil - Loulouka jim spíše konkuruje, protože je oproti Kendamilu o chlup lepší, ale hlavně je hlavně podle Kendáče dělanáJá třeba když jsem na začátku řekla, že máme Kendamil, naše doktorka z toho nadšená vůbec nebyla
No a proto radim poradit se s doktorem… protoze jste stejne jako tenkrat ja, sla a koupila jste v podstate stejne mleko..
Já bych teda hlavně nechtěla být ukamenovaná za svůj dotaz, ale opakuju, že pokud má moje dítě problém a u kendamilu se kroutí, brečí a bolí jí břicho, tak jí opravdu tohle mléko nenechám, když začal být evidentně nějaký problém. Každému miminku vyhovuje přeci jiné mléko? Mě pediatrička řekla, že se to musí srovnat a nesrovnalo, ale o diskuzi o barvě stolice jsem tu nezakládala… Sto doktorů, sto názorů
Heledte dite je porad samy prekvapko, clovek to porad mysli jen dobre… podle nejlepsiho svedomi, ale proste nejsme matky vsevedky… Ja mam jen jedno dite, a tak porad je pro me neco novyho… A proto lina pusa, holy nestesti.. ![]()
@Tezpe píše:
Já bych teda hlavně nechtěla být ukamenovaná za svůj dotaz, ale opakuju, že pokud má moje dítě problém a u kendamilu se kroutí, brečí a bolí jí břicho, tak jí opravdu tohle mléko nenechám, když začal být evidentně nějaký problém. Každému miminku vyhovuje přeci jiné mléko? Mě pediatrička řekla, že se to musí srovnat a nesrovnalo, ale o diskuzi o barvě stolice jsem tu nezakládala… Sto doktorů, sto názorů
Nikdo nekamenuje ale dle toho úvodního příspěvku jsem pochopila, že malá začala mít problémy až dva dny po tom co jste přešli z Kendamilu na Loulouku.
Takže jsem vycházela z toho, že jste změnila mléko kvůli vlastnímu rozhodnutí přejít na lepší. Ne že jste přešla proto, že se vám dítě kroutilo. To jste napsala až později.
Doporučila bych editovat původní příspěvek a opravit to aby to bylo snáz pochopitelné. Protože takhle logicky lidi budou komentovat barvu výkalů, kvůli kterým jste to mlíko změnila a že to nebylo třeba.
Opravdu bych na vašem místě šla za pediatrem a nechala si poradit. Kendamil a Loulouka jsou téměř identická mléka. Pokud měla dcera problémy po Kendamilu, tak je bude mít i po Loulouce. Buď to vydržíte těch doporučovaných 10 dní, aby si její trávení zvyklo (teprve teď začíná pořádně pracovat) a nebo přejděte naposled na nějaké jiné mléko. Třeba Nutrilon profutura. Ale může se opakovat úplně stejný scénář. Dítěti se ve 3 měsících rozjíždí trávení a můžou se tak objevit problémy, které předtím nebyly. Najednou mléko nesedí a je třeba změna.
@LilyJane ano, napsala jsem to hned po tom, co se mě paní zeptala z jakého důvodu jsem mléko změnila. Stolici jsem řešila, ale také jsem řešila, že malé vařilo bříško po kendamilu. Nic, díky za vyjádření ![]()