Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, dceři je 1,5 roku, od 3 měsíců je na UM Nutrilon. Dcera už jí normální jídla (samozřejmě nekořeněná, nesolená), dětské kaše, jogurty, tvaroh, zeleninu, ovoce, pečivo, vše má ráda.
Mliko dostává už jen na noc a ke snídani, tak mě napadlo, že bych zkusila koupit nějaké jiné, levnější UM
Bohužel jsem na dceru sama, takže pro mě každá koruna dobrá a tady za mlíka dám tak 1200,– za měsíc.
Mohli by jste mi doporučit nějakou jinou značku, nejlíp třeba s jakou máte zkušenosti?
Děkuji ![]()
Nemusíš jí dávat mlíko vůbec. Mnohem víc živin bude mít z normálního čerstvýho jídla než syntetického prášku. Dneska se doporučuje to UM vysazovat co nejdříve, řada dětí na něm už od půl roku není.
Já tenkrát kupovala to z DM.
Nicméně v tomhle věku mi po UM začali oba průjmovat, zřejmě přestali trávit dobře laktózu.
Takže jsem UM ráno a večer zrušila a nabídla jen v hrnku obyč mlíko ke snídani. Starší o něj moc nestál, tak byl asi rok bez mlíka, než ho začal zase pít, mladší si dala.
Pri pestre strave ho nepotrebuje.
Nebo muzes dat kvalitni biomleko, treba i kozi, to je zdrave. Nebo kefir. Porad to vyjde levneji.
Zkoušela jsem ji dávat obyčejný mliko, ale nechce to, vždycky si ze zvědavosti 2× cucne, nahodí obličej a jde pryč😁
My normálně mléko změnili z nutrilonu na sunar, když už pil jenom večer před spaním. Žádný problém nenastal. Pije ho do teď.
@Mellory17 píše:
Zkoušela jsem ji dávat obyčejný mliko, ale nechce to, vždycky si ze zvědavosti 2× cucne, nahodí obličej a jde pryč😁
Tak to zkus michat a ubirat postupne.
Ale chce to kvalitni mleko, idealne bio plnotucne, to je chutove dobre.
Já dávala DM babylove bio. Chutnalo ji. Ale klidně to pomalu snižuj, ubírej. Na večeři udělej hustou polévku zeleninovou ať je zasycená a mléka bude potřebovat mín. Na snídaní dej hned po ránu kaši a postupně na mléko zapomene.
Taky bych dávala normální nebo zrušila úplně. Zvlášť když je potřeba šetřit. UM po roce věku je už zbytečnost.