Změna UM v 1,5 roce

212
8.11.21 07:46

Změna UM v 1,5 roce

Ahoj, dceři je 1,5 roku, od 3 měsíců je na UM Nutrilon. Dcera už jí normální jídla (samozřejmě nekořeněná, nesolená), dětské kaše, jogurty, tvaroh, zeleninu, ovoce, pečivo, vše má ráda.
Mliko dostává už jen na noc a ke snídani, tak mě napadlo, že bych zkusila koupit nějaké jiné, levnější UM
Bohužel jsem na dceru sama, takže pro mě každá koruna dobrá a tady za mlíka dám tak 1200,– za měsíc.
Mohli by jste mi doporučit nějakou jinou značku, nejlíp třeba s jakou máte zkušenosti?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18766
8.11.21 07:56

Kupovala jsem z rossmann, nebo pak znacka dm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
8.11.21 07:57

Nemusíš jí dávat mlíko vůbec. Mnohem víc živin bude mít z normálního čerstvýho jídla než syntetického prášku. Dneska se doporučuje to UM vysazovat co nejdříve, řada dětí na něm už od půl roku není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.11.21 08:00

Já tenkrát kupovala to z DM.

Nicméně v tomhle věku mi po UM začali oba průjmovat, zřejmě přestali trávit dobře laktózu.

Takže jsem UM ráno a večer zrušila a nabídla jen v hrnku obyč mlíko ke snídani. Starší o něj moc nestál, tak byl asi rok bez mlíka, než ho začal zase pít, mladší si dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.11.21 08:06

Pri pestre strave ho nepotrebuje.

Nebo muzes dat kvalitni biomleko, treba i kozi, to je zdrave. Nebo kefir. Porad to vyjde levneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
8.11.21 08:16

Zkoušela jsem ji dávat obyčejný mliko, ale nechce to, vždycky si ze zvědavosti 2× cucne, nahodí obličej a jde pryč😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
8.11.21 08:18

My normálně mléko změnili z nutrilonu na sunar, když už pil jenom večer před spaním. Žádný problém nenastal. Pije ho do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.11.21 08:25
@Mellory17 píše:
Zkoušela jsem ji dávat obyčejný mliko, ale nechce to, vždycky si ze zvědavosti 2× cucne, nahodí obličej a jde pryč😁

Tak to zkus michat a ubirat postupne.

Ale chce to kvalitni mleko, idealne bio plnotucne, to je chutove dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
8.11.21 08:28

Já dávala DM babylove bio. Chutnalo ji. Ale klidně to pomalu snižuj, ubírej. Na večeři udělej hustou polévku zeleninovou ať je zasycená a mléka bude potřebovat mín. Na snídaní dej hned po ránu kaši a postupně na mléko zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
8.11.21 08:46

@Mellory17 Tak jí nedávej mlíko žádný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.11.21 19:54

Taky bych dávala normální nebo zrušila úplně. Zvlášť když je potřeba šetřit. UM po roce věku je už zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová