Může za to všechno ABKM?

102
6.11.21 00:33

Může za to všechno ABKM?

Ahoj holky, zajímalo by mě jestli jste se setkali s něčím podobným. Malé bude 5m a vlastně od narození byla uplakane a nespokojené mimi. Nejdřív jsem to přisuzovala bolavemu brisku, ale tak nejak mi přijde divné, ze by naše malá měla tolik problému najednou. Vlastně teď se to všechno rozjelo, když jsme zkusili par lzicek prikrmu. Nejdříve to začalo tím bříškem a zvláštní bylo, ze nám nic nepomahalo a to jsme vyzkoušeli všechno možné, do toho jsme zjistili reflux a po prikrmu se nám zhoršil atopicky ekzem, který byl tak nejak v mezích, ale teď je chudinka celá ruda a svedi ji to. Má i špatný spánek a při jidle je na UM se začne kolikrát tak šponovat a plakat a pláče po nakrmeni je porad nespokojena a protivna. Tak si rikam jestli jste na tom někdo nebyl podobně a jestli by to třeba nemohla být ta ABKM? V pondělí budu volat doktorce kvůli tomu ekzemu, tak ji sdělím svoje podezření, tak uvidime. Už jsem docela zoufalá no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
458
6.11.21 00:54

To je mi líto, že má malá takové trápení. ABKM by to mohlo být, ten stav střev s kůží hodně souvisí. Uvidíš co řekne doktorka. Já bych zatím vysadila příkrmy a zkusila najet na UM vhodné při ABKM, je potřeba vydržet alespoň dva týdny než bude vidět nějaká změna…nevýhoda je, že ty mléka bývají trochu hořká, tak to malá asi nebude moc chtít, když je zvyklá na jinou chuť….držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
6.11.21 02:25

Určitě to může být. My to tak měli. Malý byl šíleně červeným, suchý, šupinatý a po nasazení mléka na abkm do třech týdnů úplně jiné miminko. Krásný bledý, bez vyrážky. Krásná kůže. Takze tezz bych vysadila příkrmy a najela na vhodné UM. Doktorkat napíše na recept. A po zlepšení, začít s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.11.21 20:12

@zelfka No mě taky, neříkám, ze se za den neusměje, ale víc se spis trapi. A mě to tak mrzí, ze nevím co ji přesně muze byt. Přesně už ji nic nedávám a objednala jsem to speciální UM mleko, tak to budu v pondělí konzultovat s doktorkou, tak uvidím. To chápu, tak uvidím snad to bude ono a naši malé to pomůže. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.11.21 20:17

@Mkilus No přesně malá to samé. Celá červena, sucha a šupinata. Nemá žádné ložisko, pouze je jako kdyby byla spalena. Už jsem objednala to speciální UM mléko, tak uvidím. Jojo už ji davat nic nebudu jenom to mléko na ABKM a snad to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
6.11.21 20:22

@Zuzina27 hlavně vám ho může předepisovat dětská Dr na recept i bez krevních testů. jinak by vás to až ten měsíc stálo pěkný ranec teda. Dle naší Dr jsou důležitější fyzické projevy. Takže syn má 14 měsíců a stále nám ho píše. Ale my už pomalu zkoušíme klasické mléko zda mu sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
6.11.21 20:28

Klidně může, u nás to bylo to samý - bříško a atopák, taky měl syn reflux. Syn je tedy na MM, ale když jsem přestala jíst vše z mléka, tak se najednou proměnil na usměvavého broučka a už se více nekroutil. Atopák mu zůstal jenom v 2 takových malých flíčcích na nožce. Držím palce, ať se to u vás vyřeší :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
10141
6.11.21 20:34
@Zuzina27 píše:
Ahoj holky, zajímalo by mě jestli jste se setkali s něčím podobným. Malé bude 5m a vlastně od narození byla uplakane a nespokojené mimi. Nejdřív jsem to přisuzovala bolavemu brisku, ale tak nejak mi přijde divné, ze by naše malá měla tolik problému najednou. Vlastně teď se to všechno rozjelo, když jsme zkusili par lzicek prikrmu. Nejdříve to začalo tím bříškem a zvláštní bylo, ze nám nic nepomahalo a to jsme vyzkoušeli všechno možné, do toho jsme zjistili reflux a po prikrmu se nám zhoršil atopicky ekzem, který byl tak nejak v mezích, ale teď je chudinka celá ruda a svedi ji to. Má i špatný spánek a při jidle je na UM se začne kolikrát tak šponovat a plakat a pláče po nakrmeni je porad nespokojena a protivna. Tak si rikam jestli jste na tom někdo nebyl podobně a jestli by to třeba nemohla být ta ABKM? V pondělí budu volat doktorce kvůli tomu ekzemu, tak ji sdělím svoje podezření, tak uvidime. Už jsem docela zoufalá no. :nevim:

Ano, vše co popisuješ s tím může souviset - bolest bříška, špatné spaní, reflux, atopický ekzém, vyrážka. Když píšeš zhoršení po příkrmech, tak to nebude nejspíš jen ABKM. Jakým jídlem do příkrmu si začínala? U alergiků se doporučuje začít nějakou zelenou zeleninou, která dělá dobře na střeva a dávat probiotika bez mléka a soji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.11.21 20:41

@Mkilus To je super, když to takhle jde, to je pravda. Tak uvidím co na to řekne ta naše doktorka, ale určitě to nenechá jen tak zvlast kdyz miminko pláče při krmeni nebo po něm, to snad nenechá jen tak. :zed: Jee tak držím palce at je všechno v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.11.21 21:04

@Capelucia Tak to je super, ze se to u vás vyresilo. Přesně jak píšeš, kolikrát se začne u jídla tak kroutit a vztekat pak ji z toho akorát zaskočí a odmítá dal pít. Děkuji a snad doufám, ze to pomůže. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.11.21 21:22

@meduzza Ahaa, no presne nevíme zda se jedna o ABKM nebo třeba muže mít alergii na něco jiného. Je pravda, ze prvni jsem zkusila brokolici a vlastně prikrm jsem koupila je od hippu a brokolice v pořádku 3 dny jsem ji zkoušela davat brokolici a všechno dobrý. Pak jsem zkusila mrkev s bramborem a všechno se od te doby trochu zhoršilo, a probiotika dávám Biogaiu a jdu se podívat zda obsahují mléko nebo soju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.11.21 21:42

@meduzza Ale na skleničce od prikrmu je psáno, že je bio a ze je to bez lepku a bez přidaných mléčných složek takže nevím. A je taky pravda, ze jsme asi skoro dva týdny po očkováni bexsero. Takže je možné ze to zhoršilo o to očkováni, ale nedokážu si vysvětlit její neustálou nespokojenost, kroucení u jídla, pláč u jídla, reflux, špatný spánek a tak. No nevím čím jiným by to už mohlo být. První 3 měsíce doktorka říkala ze se muže jednat o tzv. 3 mesicni koliku a tak. Ale malé bude skoro 5m a žádné zlepšení spis zhoršení a žádné dostupné prostředky na bolesti briska nám nikdy nezabrali ani rektální rourka, takže si říkám kde je ten skryty problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.11.21 21:51
@Zuzina27 píše:
@meduzza Ahaa, no presne nevíme zda se jedna o ABKM nebo třeba muže mít alergii na něco jiného. Je pravda, ze prvni jsem zkusila brokolici a vlastně prikrm jsem koupila je od hippu a brokolice v pořádku 3 dny jsem ji zkoušela davat brokolici a všechno dobrý. Pak jsem zkusila mrkev s bramborem a všechno se od te doby trochu zhoršilo, a probiotika dávám Biogaiu a jdu se podívat zda obsahují mléko nebo soju.

Biogaia je ok. Mrkev někomu zhoršuje ekzém. Je dost sladká. Vysadila bych jí a zkusila znovu za 2 měsíce. Ono je to u těch dětí o pokusech a sledování. Testy na alergie u nich ještě nemají cenu. Zkoušej to, časem se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.11.21 21:58
@Zuzina27 píše:
@meduzza Ale na skleničce od prikrmu je psáno, že je bio a ze je to bez lepku a bez přidaných mléčných složek takže nevím. A je taky pravda, ze jsme asi skoro dva týdny po očkováni bexsero. Takže je možné ze to zhoršilo o to očkováni, ale nedokážu si vysvětlit její neustálou nespokojenost, kroucení u jídla, pláč u jídla, reflux, špatný spánek a tak. No nevím čím jiným by to už mohlo být. První 3 měsíce doktorka říkala ze se muže jednat o tzv. 3 mesicni koliku a tak. Ale malé bude skoro 5m a žádné zlepšení spis zhoršení a žádné dostupné prostředky na bolesti briska nám nikdy nezabrali ani rektální rourka, takže si říkám kde je ten skryty problém. :nevim:

Po očkování se to někdy zhorší podobně jako třeba po nemoci či jiné zátěži - stresu atd. V době očkování se pak nedoporučují zařazovat nové příkrmy. Ono se u dětí časem to zažívání obvykle zlepší. Pokud něco vadí, je vhodné to vysadit. Většinou z toho vyrostou a časem to budou snášet. Je to těžké vysledovat. S tím UM by se to kdyžtak mělo zlepšit během cca 3-4 dní.

Příspěvek upraven 06.11.21 v 22:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.11.21 22:01

@meduzza Jo super, aha tak je možný, ze ji ta mrkev nesedla, ale porad hledám ten skryty problém toho všeho. Říkám si, ze za tím vším za tou nespokojenosti, bolesti briska, refluxem, ekzémem, pláčem u jídla, šponovanim při jidle, špatným spánkem musí něco být. Zuby to podle mě nejsou, protože tyhle problémy má vlastně od narození. Nejdřív mi doktorka říkala ze se muže jednat o tzv. 3 mesicni koliku, ale vlastně malé bude 5m a žádném zlepšení spis zhoršení. Tak jsem z toho vedle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová