Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky mám takový dotaz ohledně krmení a dokrmu.
Jak poznám kolik UM malýmu mám dát po nakojení? Mám řešit kolik toho ve 3 měsících vypije?
Jak kombinovat? Jednou nakojit podruhé dát UM nebo nakojit a poté na dojezení UM??
Jak by měla vypadat stolice po nakrmení UM?? Zdá se mi že má tužší stolici, občas hlenovitou, někdy vodovou.
UM jsme dávali párkrát, když malého hlídal přítel.
Jak poznám že zrovna to dané UM malému nesedí?
(Máme předepsané od doktorky antialergenní)
Děkuji za odpovědi.
Případně prosím o popis přechodu na UM
Nevím jestli vám to úplně pomůže, já musela ze začátku syna přikrmovat kvůli nepřibírání (byl hrozně spavý). Vždycky jsem nakojila z obou prsou a pokud řval, dostal UM..dělali jsme po 30 ml, někdy mu to stačilo, někdy jsme dokonce dávali 120 ml. Ale vždycky jsem nejdřív nakojila..po měsíci se malý rozjedl a stačilo mu MM 🙂 ale nevím proč vy řešíte UM 🙂 jakou měl stolici si upřímně nepamatuju 🙂
@Meggiska kvůli tomu že mi nejde odsávat, a když se povede tak maximálně 30 ml a když hlídá přítel tak by mu musel dávat to co zvládnu odsát a zbytek UM.
Ale nevím kolik toho vypije. Proto řeším množství které by měl cca ve třech měsících vypít. Jestli prostě má stopku nebo to musíme korigovat my ![]()
@Meggiska náš ze začátku byl také spáč, ale i přes to jsem ho třeba vyndala z postýlky, a v polospánku nakrmila abych nepřišla o mlíko, a malý spinkal spokojeně dál, jinak plně kojím a mlíčka je dost, ale spíš když hlídá přítel tak je hrozný problém to odsávání, a to jsem koupila už druhou odsávačku že bude lepší a stejně nic :/
@Karol1994
No mě malý usínal u kojení, neměl sílu sát, z flašky mu to šlo lehce..odsávat mi taky nešlo, bylo to o ničem, takže to jsem vzdala rychle..ale vždycky jsem nejdřív nakojila a pak až UM. Pokud jde o hlídání, tak asi mrkněte na krabici jaké tam píšou množství a podle toho zkuste 🙂
@Karol1994 píše:
@Meggiska náš ze začátku byl také spáč, ale i přes to jsem ho třeba vyndala z postýlky, a v polospánku nakrmila abych nepřišla o mlíko, a malý spinkal spokojeně dál, jinak plně kojím a mlíčka je dost, ale spíš když hlídá přítel tak je hrozný problém to odsávání, a to jsem koupila už druhou odsávačku že bude lepší a stejně nic :/
A nemůžeš si postupně poodsavat po těch 30 ml? Já od porodnice dokrmovala, nejdeiv kojení a pak UM. Pak jsem to UM zkusila odbourat, ale bylo to zoufalství, takže nakonec přešla na UM ze dne na den, bez problémů. Jestli ti přijme láhev, tak podle mě klidně může občas UM dostat, nebo na něj přejdi úplně. Jestli mu sedí, poznáš tak po dvou týdnech, dřív neměň.
@Meggiska jo tak s tím u nás naštěstí problém nebyl díky bohu.
A nevíte jak bych poznala kdyby mu UM nesedělo? Trpí na prdíky takže bolesti bříška nepoznám zda je z UM nebo ne :/
@Anonymní píše:
A nemůžeš si postupně poodsavat po těch 30 ml? Já od porodnice dokrmovala, nejdeiv kojení a pak UM. Pak jsem to UM zkusila odbourat, ale bylo to zoufalství, takže nakonec přešla na UM ze dne na den, bez problémů. Jestli ti přijme láhev, tak podle mě klidně může občas UM dostat, nebo na něj přejdi úplně. Jestli mu sedí, poznáš tak po dvou týdnech, dřív neměň.
Nad tím jsem taky přemýšlela, ale malý je žrout, takže už tak přikládám fakt často, a zase si nechci navýšit laktaci aby se nestalo to, že když přítel hlídá tak mě bouchnou prsa po hodině, už teď mám problém když spinká třeba 4hodiny přes noc 😃
Zkoušela jsem si hledat info o uchování MM a všude jsem se dočetla že se nemá míchat mlíčko z jednoho dne s mlíčkem z druhého. To bych pak měla plnej mrazák 🙈 😃
Ono se někdy ani těch 30ml nepovede, to se stalo tak 2× až 3×, většinou je to pár kapek který asi ani nestojí za to uchovávat.
To bohužel nevím, kluci na tohle nikdy netrpěli..mě napadlo právě jen bolení bříška, ale pokud i tak trpí, tak bohužel nevím 😕
@Karol1994 píše:
Ahoj holky mám takový dotaz ohledně krmení a dokrmu.
Jak poznám kolik UM malýmu mám dát po nakojení? Mám řešit kolik toho ve 3 měsících vypije?
Jak kombinovat? Jednou nakojit podruhé dát UM nebo nakojit a poté na dojezení UM??
Jak by měla vypadat stolice po nakrmení UM?? Zdá se mi že má tužší stolici, občas hlenovitou, někdy vodovou.
UM jsme dávali párkrát, když malého hlídal přítel.
Jak poznám že zrovna to dané UM malému nesedí?
(Máme předepsané od doktorky antialergenní)
Děkuji za odpovědi.
Případně prosím o popis přechodu na UM
Ja to nejak nechapu, mlika mas dost, ale v dotazu resis dokrm po nakojeni a pak v diskuzi jen to, ze da UM pritel.
Jak to tedy je…?
Pokud jde jen o tvou nepritomnost, tak mu proste udela davku podle tabulky a finito, ne…?
Hlavne nedavat flaskou, ale treba strikackou po prstu.
Myslím, že zbytečně riskuješ, že si zkazis kojení. Navíc dítěti děláš v břiše pěknej maglajs.
Hele já dokrmovala flaškou a kojení nám to nezkazilo a to syn neměl sílu z prsu tahat a z flašku mu to šlo lehce a navíc měl ani ne měsíc..a nakonec jsem ho kojila 15 měsíců 🙂
@Karol1994 Takhle malé dítě jsem proste hlídat nenechávala. ![]()
A kojila jsem děti po hodině a půl až dvou. Dyl přes den nevydržely. Chtěly menší porce častěji.
Tvemu dítěti evidentně to míchání nesedí, když má divnou stolici.
@Nicole 1234 myslím že to není jediné dítě na světě které je dokrmované. A navíc dokrmované pouze cca 1× za tři týdny. A kojení si určitě jedním dokrmem nezkazím ![]()
@Svistice jsme dva rodiče, a dva se staráme, takže prostě občas ho mám já sama když je přítel v práci, a když není tak hlídá občas on abych si odfrkla, nebím co je na tom divného ![]()
Náš malej vždycky vydržel 3-4 dodiny, v noci i 7 🤷🏼♀️
Po hodině jsem ho krmila první měsíc 🤷🏼♀️